I en periode på over fem år har Odense Kommune solgt jord for mere end 200 millioner kroner til virksomheder i mange forskellige størrelser. Læs med her, og find ud af, hvad der skal blandt andet bygges.

Læs også om Odenses smukke og arkitektoniske bygninger.

Hvad er der blevet solgt?

Frem til i dag er der solgt 128,5 hektar jord for intet mindre end 214 millioner kroner til små, mellemstore og store virksomheder. Salget startede tilbage i 2017, og i november blev der eksempelvis solgt knap 25 hektar erhvervsjord i Tietgenbyen og på Logistikvej.

- Vi har i Odense Kommune haft en stor tilgang af nye virksomheder, og den udvikling fortsætter heldigvis. Som kommune understøtter vi tilgangen både med udvikling af offentlig jord til salg og med planlægning for nye erhvervsområder på også privat ejede arealer. Vi er generelt i tæt dialog med virksomheder og grundejere, og vi er lydhøre i forhold til behov og muligheder, udtaler Søren Windell, rådmand for By- og Kulturforvaltningen.

Udover disse hektarer jord har Odense Kommune også sat penge af til at forstærke infrastruktur i tilknytning til motorvejen, hvor området ved Drejebænken særligt bliver et hotspot for store ladestationer for elbiler og erhvervsvirksomheder. Her bliver af to kryds udvidet for at imødekomme den stigende trafik fra blandt andet erhvervsudviklingen i området.

Tietgen Business Odense

Et af de ting som vi kan se frem til at der kommer til Odense er Tietgen Business Odense. Dette sted skal være et nyt undervisningsmiljø i byen.

Tietgen Business Odense
Overbliksbillede af bygningen. Foto: Archiwoo

Placeringen bliver helt markant og syd for Toldbodgade og øst for den attraktive grønne kile, som der slynger sig fra Byens Bro i syd til Toldbodgade og havneområde mod nord. I alt omfatter dette projekt cirka 9000 m² nye lærings- og aktivitetsmiljøer som bliver fordelt på 4 varierende etager, en række udendørs opholds- og aktivitetsområder samt parkeringsfaciliteter.

Hvordan skal huset bygges?

Husets grundstruktur og organisering består af en række centralt placerede åbne fællesområder, et indre torv som går op gennem etagerne, der skal desuden være studiezoner, mødesteder og broforbindelse. Det centrale rum omkranses af fire bladformede træhuse som indeholder skolens mes specialerede funktioner som f.eks. praktikcenter, administration, undervisningszoner, spisesal og multisal.

Tietgen Business Odense
Atrium. Foto: Archiwoo

Husets struktur åbner mod byen og kilen, og hele det arkitektoniske billede er tænkt ned til allermindste detalje. Det er Archiwoo og Jesper Thyge Brøgger som er arkitekt på denne fantastiske bygning.

Det forventes, at bygningen skal stå færdig i 2024.

Tietgens Business Odense
Ankomstpladsen. Foto: Archiwoo

Læs mere om Tietgens Business Odense på denne hjemmeside.

Stadig jord til salg

På nuværende tidspunkt har Odense Kommune forsat 13 hektar jord til salg på b.la. Energivej og Herluf Trolles Vej. Alle disse, og tidligere hektarer, kommer til salg, fordi at Odense Kommune aktivt arbejder for at opfylde efterspørgslen fra det private erhvervsliv.

Byrådet i Odense har vedtaget at fastholde mindstepriserne uændret til mellem 200 og 320 kroner per kvadratmeter eks. moms. Ifølge Søren Windell understøtter kommunen også private grundejere for at få dem til at udvikle arealer til nye og eksisterende virksomheder.