Odense Lufthavn: Rejs fra Odense til sydens sol på 2,5 timer

15 minutter fra Odense Centrum ligger Odense Lufthavn, som også har fået det eventyrlige navn; Hans Christian Andersen Airport. Lufthavnen ligger faktisk i Nordfyns kommune, men tæt ved kommunegrænsen op imod Odense. Odense kommune ejer desuden ca. 87 % af lufthavnen.

Til trods for at vi har en lufthavn i baghaven, er det nok de færreste Odenseanere som har haft mange flyvninger fra netop denne lufthavn.

Denne sommer har nok ikke været en undtagelse – da der har været kun fire afgange med charterfly, som har lettet fra Odense denne sommer. Alle afgange har været med Spies’ flyselskab SunClass, til danskernes favorit-ø; Mallorca.

Læs også: Det sker i Odense

Højt serviceniveau i HCA Airport

Vi var i HCA Airport på den næstsidste afgang, for at afprøve fynboernes ’egen’ lufthavn på en rigtig rejsedag.

I de fleste danske lufthavne oplever man oftest en god stemning og masser af rejseglade mennesker. Forskellen i Odense Lufthavn på denne tirsdag, var at man også kunne mærke på personalet at de havde glædet sig mindst lige så meget som de rejsende, til at Airbus A321 landede i Odense.

Der var plads til at veje børnene på kuffertvægten samt højt humør igennem security. Selvom der er begrænset med plads, kunne man lige præcis klare de omkring 200 rejsende som skulle afsted.

Gratis parkering i Odense Lufthavn

Udover et højt serviceniveau er der også penge at spare for fynboerne ved at flyve fra Odense. Der er gratis parkering i lufthavnen, og endda mulighed for at parkere kun 15 meter fra indgangen.

Hvis man sammenligner med udgifter ved at tage bilen til eksempelvis CPH Lufthavn, er der nok omkring 1.200 – 1.500 kr. at spare på broafgift, parkering og brændstof ved at vælge HCA Lufthavn i stedet for CPH Lufthavn – og nok omkring det halve sammenlignet med Billund Lufthavn.

Til gengæld er der ikke meget for dem der forbinder en lufthavn med Tax-Free shopping. Dog var det muligt at spise og drikke i Restaurant Flyver Caféen. Til de mange OB-fans som savner pølsemixen på stadion, kan vi fortælle at den stadig er på menuen i den lokale lufthavn.

Gratis parkering lige ved indgangen til Odense Lufthavn
Gratis parkering lige ved indgangen til Odense Lufthavn

Nem boarding og fyldt fly til trods for Corona

Det må have være lidt af et sats for Spies, da de valgte at beholde Odense som afgangslufthavn under en stor pandemi. Danskerne har dog i særdeleshed valgt at tage ud og rejse igen denne sommer, og fynboerne er heller ikke en undtagelse.

Sunclass Airbus A321 var fyldt med over 200 rejseglade fynboer. Så det kunne tyde på at Spies har haft succes med deres satsning fra Odense.

Én lufthavn med kun et fly på landingsbanen gør det utrolig nemt at komme til gate og ombord på flyet. Der var af gode grunde heller ikke anden trafik på landingsbanen, som gjorde at flyet kunne lette før tid – hvilket naturligvis var et kæmpe plus for de mange børnefamilier i flyet.

Rejs fra Odense til Mallorca på 2,5 timer

Længere tid tager det ikke før man lander i Palma de Mallorca Lufthavn. En lufthavn som står i stor kontrast til Odense Lufthavn. Her skulle man bytte de omkring 50 meter som var fra man gik ind i lufthavnen til man sad i flyet, ud med omkring 1,2 km i den spanske lufthavn.

Samtidig var der (som altid) lang ventetid på kufferter i Palma Lufthavn. Her blev vi igen utrolig positivt overrasket over fordelen ved en lille lufthavn som Odense Lufthavn på tilbagerejsen – fra vi gik ud af flyet og kunne sætte os i vores bil med vores kufferter, gik der blot 15 minutter.

Faktisk gik der ikke mere end 6 timer fra vi forlod vores hotel på det nordlige Mallorca, til vi indfandt os i Odense Centrum.

SUNCLASS Airbus A321 i Odense lufthavn
SUNCLASS Airbus A321 i Odense lufthavn

Afgange fra Odense Lufthavn

Vi havde alt i alt en utrolig positiv oplevelse med Odense Lufthavn og krydser fingre for, at der igen åbner flere ruter op fra Odense.

Det har tidligere primært været disse rejseselskaber som har haft afgange fra Odense:

  • Gislev rejser
  • Spies
  • Apollo

Som det ser ud lige nu, begynder Gislev Rejser igen at flyve fra Odense i slutningen af august. I løbet af efteråret kan du komme afsted til Kroatien og Italien med Gislev Rejser.

Direktøren for Hans Christian Andersen Airport, Hans Okholm Vejrup, har tidligere haft forskellige udtalelser omkring rutefly fra Odense. Hans seneste udmelding til Tv2Fyn i 2021 var desværre, at der ikke er nogen planer om rutefly fra Odense.

Inden Corona-pandemien brød ud, var der dog mere end 30 daglige afgange fra danske lufthavne (CPH, AAL, BLL, AAR) til London.

Så hvem ved? Måske der godt kunne være grundlag for blot én enkelt daglig afgang fra Odense til eksempelvis London – når flytrafikken engang er tilbage til sit normale igen.

Hans Christian Andersen Airport
Hans Christian Andersen Airport

I samme kategori

Tinderbox, Odense
40259_Paintball_generelt-1
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
juni Odense
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides