Visionen for Vollsmose er, at området skal være et attraktivt og velfungerede sted at bo. Der er et stort ønske om, at bydelen skal kunne tilbyde akkurat det samme, som resten af Odense. Som et led i denne udvikling har man i denne uge kunne slå dørene op for Odinskolen beliggende i området. Det er Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen som nu smeltes sammen til Odinskolen.

Er du interesseret i byudvikling kan du læse om de mange forskellige projekter i byen her.

Første skoleåbning i et årti

Vi skal hele 10 år tilbage før Odense sidst åbnede en ny skole. Også dengang var der tale om en sammenlægning af to skoler - nemlig Kragsbjergskolen og Ejbyskolen. Den nye skole blev til Ejerslykkeskolen, som siden dengang, har lagt et stort arbejde i at blive "kvarterets skole".

Odinskolen har til formål at blive "kvarterets skole" - både i form af et samlingssted for området, og som Vollsmose-forældrenes foretrukne førstevalg, når de skal vælge skole til deres børn.

Odinskolen: en hjørnesten i omdannelsen af Vollsmose
Et af de mange fællesrum til samling af de nye elever. Foto: Odense Kommune

- Vi glæder os til at gøre Odinskolen til et sted, hvor nye fællesskaber kommer til at blomstre - både for børn, forældre og medarbejdere. I første omgang prøver vi at skabe tryghed for skolens cirka 600 elever, der tager hul på en hverdag med nye klassekammerater og nye lokaler, som de naturligvis er spændte på hvordan bliver. Vi er godt i gang med at sammensmelte det bedste af kulturen fra hver af de to skoler, så vi får en god skole med fokus på udvikling, faglighed og trivsel, siger skoleleder Allan Feldskou.

Alle eleverne samles i 2022

Som nævnt er det Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen som nu smeltes sammen til Odinskolen. Eleverne på Odinskolen tog i går, onsdag den 11. august 2021, hul på første etape af den nye skoles to-trins-raket.

I en helt nyistandsat afdeling til udskolingen tog de første ti klasser fordelt på 7. - 9. årgang Odinskolen i brug og fyldte lokalerne med tasker, computere, sommerferiesnak og ikke mindst forventninger til et nyt skoleår.

De yngste elever starter deres tid på Odinskolen i lokalerne på den tidligere H. C. Andersen Skole. Her skal de være til januar 2022. Herefter vil moderniseringen af klasseværelser, faglokaler og udeareal være i mål, og herefter kan alle cirka 600 elever fra 0. - 9. klasse kan samles på én matrikel.

Odinskolen: en hjørnesten i omdannelsen af Vollsmose
Den nye Odinskole. Foto: Odense Kommune

- Det er ikke hver dag, at vi åbner nye skoler i Odense. Det er med store ambitioner for Vollsmoses børn, at jeg har været med til åbning af Odinskolen i dag. Jeg glæder mig over at se, hvordan vi er kommet i hus med at skabe lyse, indbydende lokaler med moderne udstyr, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Odinskolen går først

Og apropos moderne udstyr: i den kommende tid intensiveres arbejdet med at gøre Odinskolen til 'verdens bedste robotskole' med særlig fokus på teknologi, digitalisering og innovation.

- Robottemaet gør ikke alene skolen attraktiv for børn og forældre i Vollsmose. Verdens bedste robotskole er for hele byen, og mit håb er, at Odinskolen får børn og forældre i andre dele af Odense til at tune ind på området og den transformation, som hele Vollsmose er i gang med. Jeg ser Odinskolen som en af de første heste ude af startboksen på vejen mod en bydel i positiv udvikling, forsætter børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Odinskolen: en hjørnesten i omdannelsen af Vollsmose
Til åbningen holdt Susanne Crawley Larsen tale for skolen nye elever og medarbejdere. Foto: Odense Kommune

Målet er at Vollsmose udvikles til en attraktiv og velfungerende bydel for borgere og investorer. En bydel, hvor den enkelte har samme muligheder, som i resten af Odense. Gennemgribende forandringer af Vollsmose bidrager til at skabe flere blandede by- og boligområder i resten af Odense. Præcis her kommer bydelens folkeskole også til at spille en stor rolle i forhold til at familier slår sig ned og lever livet i bydelen.