Sports Academy Denmark åbner til august i Odense

Til august kan Odense glæde sig til at byde velkommen til Sports Academy Denmark som er en sportsefterskole for unge, der brænder for deres sport. Det er en sportsefterskole som inviterer sportstalenter ind, som er drevet af drømme og dedikation, og som forstår at arbejde målrettet for at udvikle og dygtiggøre sig både sportsligt, faglig og ikke mindst menneskeligt.

Læs også: Her kan du spille padel tennis i Odense

Hvad gør denne sportsefterskole unik?

Bowling, tennis, løb, skak, fodbold, roning eller bordtennis. Listen er meget lang! Uanset hvilken sportsgren eleverne er passioneret omkring skal de kunne nørde den på Sports Academy Denmark. Formålet er at lave individuelle samarbejdsaftaler med Odenses forskellige sportsklubber og foreninger således at eleverne kan få lov til at dyrke deres sportsgren imens de passer deres skolegang samt få oplevelsen af et efterskoleophold. Læs mere om de forskellige sportsgrene her.

På nuværende tidspunkt har Sports Academy Denmark samarbejde med 30 klubber og foreninger i Odense. Det er helt klart en anden model for hvordan en efterskole ’normalt’ fungerer – men her kommer man ikke til at gå på kompromis med noget. På efterskolen har de dygtige lærere i alle boglige fag hvorimod at de har de bedste trænere ude i de forskellige klubber. På denne måde nøjes man ikke med det næstbedste eller tredjebedste på trænerfronten fordi man har prioriteret lærere fremfor trænerne eller omvendt. Her får man det bedste fra begge steder.

Sports Academy Denmark åbner til august
Grafisk billede af hvordan Sports Academy Denmark kommer til at se ud. Foto: Sports Academy Denmark

Desuden er Sports Academy Denmark prøvefri. Det er ikke fordi at skolen ikke går op i elevernes uddannelse og fremtid, men de har en klar forventning om at de stadig kan forberede eleverne på deres videre færd.

Mange unge er stresset på baggrund af blandt andet karakterer, og kan ikke finde sig til rette – sådan skal det ikke være på denne efterskole. De skal ikke til diverse tests – og dét at kunne præstere, som man gør til prøver, lærer eleverne gennem deres sport. Karakterer fortæller ikke noget om mennesket hvorfor efterskolen vil lave en udtalelse fremfor afgangsprøver. På denne måde sikrer de, at det ikke kun er karaktererne som afgør elevens fremtid.

Hvorfor lige i Odense?

Valgte faldt på Odense fordi at byen på nuværende tidspunkt ikke har et supplement til unge mennesker hvor de kan få lov til at bo og få uddannelse og dannelse samtidig med at de kan dyrke sin sportsgren for fuld skrue. Det er tiltænkt at dette skal være byens skole som skal arbejde sammen med alle byens forskellige sportsklubber – både store som små. På efterskoledelen ønsker man at danne de unge mennesker og give dem høj faglighed. Imens er det klubbernes ansvar at dygtiggøre eleverne indenfor deres sportsgrene.

Vi tror på, at når man samler klubberne kan man hjælpe med at samle og løfte hinanden. Vi skal løfte i flok” fortæller Jacob Landtved som er initiativtager og bestyrelsesmedlem på Sports Academy Denmark. Odense er dygtige nok til at samle og gå i samme retning.

Sports Academy Denmark åbner til august
Efterskolen er i fuld sving med at blive bygget. Foto: Sports Academy Denmark

Hvad kan sportsefterskolen gøre for sportslivet i Odense?

Infrastrukturen i Odense er helt fantastisk, og byen har i sig selv meget at byde på. Alle kan samarbejde med alle, og vi kan mærke at det vi har igangsat kan skabe en fællesskabsfølelse omkring det boglige, det faglige samt det at eleverne kan udvikle sig uddannelsesmæssigt og dannelsesmæssigt” udtaler Jacob Landtved. Alle taler og snakker det samme sprog i et projekt som dette hvilket betyder rigtig meget.

Sports Academy Denmark åbner til august
Værelserne begynder så småt at være klar til eleverne som starter i august. Foto: Sports Academy Denmark.

Sportsefterskolen har fokus på, at der ikke er nogen som skal være bedre end andre – de vil i sin simpelthed blot samle Odense. Alle som er en del af dette projekt har forudsætninger og interesse for at samle Odense. Her sendes der også rosende ord mod det kommunale for at være en del af at kunne samle dette og gøre det muligt.

I fremtiden ønsker Sports Academy Denmark at kunne gøre en kæmpe forskel for de unge mennesker, Odense sportsliv, uddannelseslivet og hele evidensen omkring at være et ungt menneske samt lære eleverne at bruge kroppen som en slags kropsdannelse.

Lyder dette som noget for dig – eller noget for dine børn, eller kender du andre som bør være en del af dette? Så tøv ikke med at besøge eller kontakte efterskolen – der er stadig ledige pladser til skoleåret 2021/2022. Du kan læse mere lige her.

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Sportsbarer i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides