BR donerer overskudslegetøj til genbrugsbutikker landet over

Som noget nyt har BR valgt at donere deres overskudslegetøj til blandt andet Folkekirkens Nødhjælp-butikker. Det betyder, at danskerne nu, i udvalgte genbrugsbutikker, kan købe legetøj til en fordelagtig pris, og kan derved bidrage mere til genbruget i samfundet samt sikre bedre forhold for fattige familier verden over.

Hvad er overskudslegetøj?

Overskudslegetøj er i sin enkelthed produkter som af forskellige årsager ikke kan sælges i BR butikkerne – men hvor legetøjet stadig er fint og funktionelt. Dette kan f.eks. være barbiedukker i beskadiget emballage, fjernstyrede biler med skrammer i lakken eller et LEGO-sæt hvor der mangles en klods.

Dette koncepter er noget som vækker stor glæde hos både BR og Folkekirkens Nødhjælp. ”Det giver grundlæggende rigtig god mening, at vi sammen med BR kan skabe et tiltag, der både bidrager til genanvendelse og gavner verdens fattigste. Det gør virkelig en forskel, når en stor virksomhed som Salling Group vælger at sætte bæredygtighed på agendaen” fortæller generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen.

BR donerer overskudslegetøj til genbrugsbutikker landet over
Butikken i Højby. Foto: Folkekirkens Nødhjælp i Højby

Hvor ender overskuddet henne?

Overskuddet fra salget af overskudslegetøj går, via Folkekirkens Nødhjælp, til verdens mest udsatte områder. Her kan pengene blandt andet bruges til familier som er ramt af ekstrem fattigdom eller skabe et mere robust samfund som kan styrkes mod klimaforandringer såsom tørke.

BR er meget glade for at kunne give overskudslegetøjet til en anden butik som kan sælge disse varer for dem: ” (…) I BR er vi meget glade for vores nye samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Det er helt rigtigt for os at give vores overskudslegetøj videre, så det ender hos nogle skønne børn, der kan få masser af glæde og leg ud af legetøjet, i stedet for at det bliver kasseret. Det betyder også rigtig meget for os i BR, at vi på den måde både kan bidrage til at værne om miljøet og på samme tid skabe mere overskud og bedre vilkår for børn i verdens brændpunkter og fattigste egne” siger Charlotte From som er kædechef i BR.

I Odense Kommune er der én butik som er med. Den findes i Højby beliggende på Svendborgvej 319 D – H, 5260 Odense S.
Overskudslegetøjet bliver hentet i Rosengårdscenteret den første mandag i måneden og er derefter tilgængelig i butikken.

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
c4_f_web-1140x760-1
Odense-Ra-dhus
Bellinge-F-lled

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides