Den store studieguide: Her får du sparetips og god studierabat i Odense

September er lig med en masse nye studerende i Odense. Der er et hav af tilflyttere, som skal lære byen at kende, og vi hjælper dig på vej i denne guide. Her får du tips til nogle af byens bedste studierabatter, gode råd til at lære byen at kende og få en god start som ny odenseaner.

Leder du som studerende efter billig kaffe i Odense? Her er vores guide til gode og studievenlige kaffesteder.

Studiesteder i Odense

Studenterhuset

Studenterhuset Odense er et af de populære samlesteder for studerende i byen. Her er der god kaffe, studierabat og masser af plads til studietid. Slå dig ned ved et af bordene og nyd fællesskabsfølelsen, der er på Studenterhuset.

Udover at have et hyggeligt studiemiljø, arrangerer Studenterhuset også en lang række events. Der er musik, comedy, quizzer, karaoke, talks og andre kulturelle arrangementer. Læs mere om stedet og deres events på hjemmesiden.

Adresse: Amfipladsen 6, 5000 Odense C

Foto: VisitOdense
Foto: VisitOdense

Ungdomshuset

Hos Ungdomshuset Odense er der klubber, foreninger, undervisning og værksteder, hvor unge i alderen 14-29 år mødes omkring fælles interesser og hyggelige projekter. Her kan du møde andre unge, blive en del af et socialt fællesskab og få mange hyggelige stunder.

Har du lyst til at møde både nye og gamle odenseanere, så er der madklub i Ungdomshusets café hver onsdag kl. 17.00, ligesom de har en lang række arrangementer i løbet af ugen: Rollespil, queer café, baby brunch, musik, dans og meget mere. Find kalenderen med arrangementer på deres hjemmeside.

Adresse: Nørregade 60, 5000 Odense C

Odense Hovedbibliotek

Centralt i Odense ved Banegårdscenteret finder du Hovedbiblioteket. Det moderne indrettede bibliotek huser ikke kun en kæmpe samling af bøger, men også rigtig gode studiepladser. Her kan du komme og nyde roen, imens du og dine studiekammerater får noget arbejde for hånden.

På Hovedbiblioteket kan du også deltage i en række events, som for eksempel brætspilscafé, spændende foredrag, bogklubber, forskellige workshops og meget mere. Find kalendere og oversigt over bibliotekets åbningstider her.

Adresse: Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C

Foto: Skoletjenesten
Foto: Skoletjenesten

StudieStuen

Midt i Odense ligger den hyggelige bogcafé StudieStuen. Her er der billig kaffe på kanden, et stort udvalg af bøger og hyggelige arrangementer. Der er også et studievenligt miljø, hvor du kan være effektiv for dig selv eller i selskab med din studiegruppe.

Det er også muligt at købe både fag- og skønlitteratur, ligesom de afholder digtoplæsninger, koncerter, strikkeklub, temaaftener og meget mere. Læs mere om den lille bogcafé her.

Adresse: Nedergade 12, 5000 Odense C

Spisesteder i Odense, der tilbyder studierabat

Der er en række restauranter og barer i Odense, som tilbyder gode studierabatter. Herunder har vi samlet et lille udvalg af nogle af de steder, som er meget populære hos byens mange studerende.

Marcello’s Odense: 25 % i studierabat

Som ny studerende i Odense har du måske allerede hørt om Marcellos. Den hyggelige café er et hyppigt mødested for studerende i alle aldre. De sørger for god stemning, lækker mad – og hele 25 % studierabat på mad og drikke.

Læs mere om caféen, og se menukortet på deres hjemmeside.

Adresse: Kongensgade 10, 5000 Odense C

Foto: Marcello's
Foto: Marcello’s

Froggy’s Café: Spar 10 % som studerende

Den familiedrevne café har ligget i Odense hele 28 år og må siges at være en klassiker. Du finder Froggy’s inde midt i hjertet af Odense lige ved gågaden. Her giver de 10 % studierabat, så tag dine studiekammerater med forbi den hyggelige café til jeres næste cafébesøg.

Tag studiekammeraterne under armen, og book bord her.

Adresse: Vestergade 68, 5000 Odense C

Umashi: 20 % i rabat til studerende

Hos den japanske restaurant Umashi kan du som studerende hente kvalitetssushi som take away og få 20 % studierabat. Tilbuddet gælder kun ved afhentning, men det er til gengæld det hele værd, når du kommer hjem med noget af byens lækreste sushi.

Tjek menuerne ud, og bestil til afhentning på Umashis hjemmeside.

Adresse: Vestergade 92, 5000 Odense C

Foto: Umashi Facebook
Foto: Umashi Facebook

Bar’sushi: Få 10 % i studierabat

Bliver vi i sushi-verdenen et øjeblik, så tilbyder bar’sushi-restauranterne i Odense også rabatter til sushi-elskende studerende. Hvis du spiser på stedet eller afhenter din take away, så skal du blot vise studiekortet, og så sikrer du dig 10 % i rabat på din bestilling.

Se menuen, og book bord på bar’sushis hjemmeside.

Adresser: Læssøegade 1, 5000 Odense C
Dalumvej 35C, 5250 Odense SV
Skibhusvej 91, 5000 Odense C

Storms Pakhus

Streetfoodstedet Storms Pakhus vil man hurtigt lære at kende, hvis man er ny i Odense. Udvalget af madboder er stort, og du finder alt lige fra pizza og burgere til tacos, gyros og bao. For de studerende er der tilmed gode studierabatter i alle barerne hos Storms Pakhus, så det er et godt og billigt sted at afholde studiearrangementer. Læs mere om pakhuset og deres arrangementer her.

Adresse: Lerchesgade 4, 5000 Odense C

Foto: VisitOdense
Foto: VisitOdense

Andre tips til studierabatter og gode besparelser

Vi har samlet en række af steder, hvor det snildt kan betale sig at undersøge mulighederne for studierabatter. Derudover har vi et par tips til, hvordan man ellers sparer gode penge som studerende i Odense.

Få studierababt hos flere frisører

Det kan altid betale sig at undersøge, hvilke frisører der tilbyder studierabatter. Hos Nadja Holst får du for eksempel op til 50% rabat på klipning, hvis du er studerende, ligesom at du hos Høgh Hairstudio får 20% rabat på klipning eller 15% rabat på farvning. Læs også vores guide til andre frisørsaloner i Odense her.

Rabat hos fitnesscentre

Er du studerende på Syddansk Universitet kan du for kun 99,- om måneden være medlem af SDU Fitness. Leder du derimod efter et fitnesscenter, der ligger mere centralt i byen, så er det altid værd at være opmærksom på studierabatter – nogle af de centrer, der tilbyder det, er for eksempel OBBC Fitness og Fin Form Odense.

Too good to go

Vil du spare penge på indkøb og dagligvarer, så tilbyder en lang række supermarkeder i Odense billige Too good to go-afhentninger hver eneste dag. Udover dagligvarer kan du også forkæle dig selv med billige blomster fra diverse blomsterforretninger eller købe billig øl, mad fra restauranter og bagværk fra mange af byens bagerier.

Hent app’en, og spar penge på både hverdagsindkøb og lidt forkælelse.

Byturen i Odense

Der er masser af steder at gå hen, hvis du skal i byen i Odense med dine studiekammerater. A-bar, Heidi’s Bier Bar, The Old Irish Pub, Blomsten & Bien, Bodegaen og LA Tequila Bar er bare et udvalg. Flere af stederne er også med i Nightpays tilbud: Med app’en Nightpay får du nemlig gratis entré og gode rabatter på mere end 80 klubber og barer i Danmark, og flere af dem ligger naturligvis også i Odense.

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
juni Odense
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides