Få en festlig sommer: 10 forrygende festivaler i Odense

Vi går en begivenhedsrig sommer i møde. Der er allerede mange arrangementer på programmet i Odense, og du har måske ikke helt dannet dig et overblik over dem alle. Men fortvivl ej, for én ting er sikkert: Festivalerne er klar til at byde på endnu en forrygende sommer i 2022! Herunder er der sørget for et overblik over 10 af Odenses eventyrlige festivaler.

Læs også: Det skal du opleve i Odense i 2022 – 34 begivenheder!

21. maj: Odense Roséfestival 2022

Vi starter festival-sæsonen ud med en festlig dag den 21. maj, når Roséfestival Odense sørger for læskende rosévine fra 15 forskellige vinudstillere og mulighed for at købe mad i hyggelige omgivelser. Der vil være musik, god mad og festlig stemning – og naturligvis rosévin i lange baner.

Læs mere om festivalen her.

Adresse: Ansgar Anlæg, 5000 Odense C

Foto: https://rosevinfestival.dk
Foto: https://rosevinfestival.dk

27.-29. maj: Havnekulturfestival

Den sidste weekend i maj er traditionen tro reserveret til Odense Havnekulturfestival. Der vil være alt lige fra musik og genbrugstøj til science talks og aktiviteter for børn. Årets tema er nemlig videnskab, bæredygtighed og klima. Du vil kunne møde forskere, politikere, kunstnere, musikere, dansere og mange flere talentfulde mennesker, når Havnekulturfestival løber af staben sidst i maj.

Læs mere om årets Havnekulturfestival her.

Adresse: Havnepladsen, Londongade, Odense C

Foto: https://www.havnekulturfestival.dk
Foto: https://www.havnekulturfestival.dk

10. juni: Champagnefestival – en boblende begivenhed

Odenses Champagnefestival gentager succesen igen i år! Alfred & Kamilla danner igen rammerne, når 10 vinhandlere samles i det røde pakhus ved Odense Havn. Du får lov til at smage et udvalg af forskellige champagner, som du efterfølgende kan købe med hjem til særlige festivalpriser. Bagefter er der fest, hvor en DJ sørger for god musik og fest til langt hen ad aftenen.

Find mere information om den boblende begivenhed her.

Adresse: Alfred & Kamilla, Sverigesgade 16, 5000 Odense C

Foto: https://champagnefestival.dk
Foto: https://champagnefestival.dk

23.-25. juni: Tinderbox musikfestival

Et af Odenses helt store tilløbsstykker er tilbage! Tinderbox har fundet de store skyts frem og har det ene store navn efter det andet på programmet: Muse, Imagine Dragons, Zara Larsson, MØ, Aqua, Thomas Helmig og mange flere! Derudover er der comedy, madboer og alkohol i lange baner, når Tusindårsskoven endnu engang fyldes med musik til sommer.

Køb billetter til årets Tinderbox her.

Adresse: Tusindårsskoven, Odense

Foto: Morten Rygaard, Tinderbox pressefoto
Foto: Morten Rygaard, Tinderbox pressefoto

8.-9. juli: Parasol 2022

Festivalstolen kan endelig findes frem igen, når Parasol 2022 skænker op med lækker musik og iskolde drikkevarer. Festivalen afholdes af Kulturmaskinen i samarbejde med DanceLikAMonkey og Røde Himmel. De har sørget for skønne toner fra bl.a. Josie Amadonna, Afskum, Blæst og Luca Stereo. Derudover vil der være overraskende pop-up-indslag og skæve aktiviteter i løbet af de to dage. Du kan derfor roligt læne dig tilbage med en iskold drink i hånden, imens musikken spiller.

Læs mere om Parasol 2022 her.

Adresse: Farvergården, 5000 Odense C

Foto: Parasol Facebook
Foto: Parasol Facebook

13. juli-6. august: H. C. Andersen Festspillene

Billetsalget er åbnet til H. C. Andersen Festspillene, som i år byder på forestillingen Hyrdinden & Skorstensfejeren. Der arbejdes på livet løs for at blive klar til præmieren den 13. juli. Forestillingen løber frem til 6. august og kan opleves i Den Fynske Landsby. Publikum kan derfor godt begynde at glæde sig, for der er lagt op til en eventyrlig sommer i naturen skønne omgivelser.

Du kan sikre dig billet til en af forestillingerne her.

Adresse: Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, Odense S

Foto: https://www.hcandersenfestspillene.dk
Foto: https://www.hcandersenfestspillene.dk

29. juli: Grøn 2022 kommer til Odense

Efter to års ufrivillig pause er musikfestivalen Grøn endelig tilbage i 2022! Der bliver fest, live-musik og glade dage, når et hav af musikere samles i Odense. Det fulde program for festivalen er offentliggjort, og du vil bl.a. kunne opleve Suspekt, D-A-D, Tessa, Christopher og Phlake. Find solbrillerne og festhumøret frem, for Grøn er endelig tilbage med lækker musik og højt humør i Odense.

Find det fulde program for Grøn her.

Adresse: Brolykkevej 5, 5250 Odense SV

Foto: Morten Rygaard, Grøn pressefoto
Foto: Morten Rygaard, Grøn pressefoto

18.-21. august: Odense Blomsterfestival

Det bliver nogle farverige og forrygende dage, når Odense Blomsterfestival igen i år pynter op. Den 18. august kl. 17.00 er der en fortryllende åbning i Eventyrhaven, hvor du kan se et hav af smukke blomster og overdådige dekorationer. I år er der endda en nyhed på programmet, da børn og voksne med appen ’Natureventyr’ kan opleve spændende fortællinger og flotte naturoplevelser. Derudover vil der i år blive fundet en vinder af DM i Moderne blomsterkunst, som afholdes i forbindelse med Odense Blomsterfestival. Så der er nok af smukke, blomstrende oplevelser at tage fat på i de fire dage.

Læs mere om den blomstrende begivenhed her.

Adresse: Odense centrum

Foto: https://www.blomsterfestival.dk
Foto: https://www.blomsterfestival.dk

21-28. august: H. C. Andersen Festivals

Hele uge 34 er spækket med eventyrlige kulturaktiviteter, når H. C. Andersen Festivals indtager Odense. Du vil kunne opleve alt lige fra teaterforestillinger, foredrag og guidede ture rundt i byen til street art, koncerter og lysshow. Rasmus Seebach, Mads Langer og Blæst sørger derudover for et brag af en koncert, når de indtager Kongens Have den 26. august, ligesom der vil være underholdende comedy til HCA Comedy Night den 26. og 27. august. Du kan finde masser af andre vilde arrangementer, og der er garanteret noget for enhver smag.

Gå på opdagelse i programmet her, og find lige det arrangement, der passer til dig.

Adresse: Odense centrum

Foto: https://www.hcafestivals.dk
Foto: https://www.hcafestivals.dk

28. august-4. september: OFF – Odense International Film Festival

Sommeren i Odense sluttes af med den internationale filmfestival OFF22! Der vil være den årlige kortfilms-konkurrence, hvor en masse håbefulde filmskabere kæmper i kategorierne internationalt, dansk, animation, dokumentar og ungdom. Der deles en masse priser ud til de allerbedste film, samtidig med at der vil være et væld af spændende gæster, som besøger filmfestivalen i løbet af ugen.

Sidste år vandt filmen ”The Long Goodbye” hovedkonkurrencen på OFF og endte efterfølgende med en Oscar-statuette ved Hollywood-prisuddelingen i år. Det er altså ikke småting, der er med at gøre på OFF! Du kan derfor også allerede glæde dig til dette års fantastiske filmfestival, som byder på endnu flere vilde kortfilm.

Læs mere om årets OFF her.

Adresse: Odense centrum

Foto: Line Svindt, OFF pressefoto
Foto: Line Svindt, OFF pressefoto

Af: Lærke Malchau Olsen

I samme kategori

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
Blomsterfestival i Odense
H.C

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Koncerter i Den Fynske Landsby
Hvor skal man spise i Odense?
wokshopO
Natklubber i Odense

Forsiden netop nu

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides