Feriestemningen er over os: Få en fantastisk juli måned i Odense

Sommeren er over os, og mange børnefamilier og studerende har efterhånden fået sommerferie. Derfor breder feriestemningen sig, og det er tid til hygge og gode oplevelser i selskab med dem, du holder af.

I juli måned i Odense er der heldigvis en lang række arrangementer, som sikrer, at du kan få en uforglemmelig sommer i Odense.

I vores guide finder du herunder nogle fantastiske forslag til, hvad de forhåbentligt solrige dage skal bruges på i juli. Om du er til dans, musik og drinks eller sport og eventyr, så er der noget for enhver smag.

God ferie – og sommer!

Læs mere: Var du på Tinderbox i år? Se de festlige billeder her.

Hele juli: H.C. Andersen Paraden i Eventyrhaven

juli Odense
Foto: H.C. Andersen Paraden

Den farverige teatergruppe H.C. Andersen Paraden indtager endnu en sommer i Odense. For mere end 30. gang kan du opleve  fine forestillinger i Eventyrhaven, hvor gruppen byder på eventyr og fortællinger midt i Odense under titlen “24 eventyr på 24 minutter præsenteret af 24 eventyrfigurer”. Deres optrædener er perfekte til at danne rammen om en skøn picnictur i det grønne. Det er selvfølgelig gratis at overvære, og Paraden spiller mandag-lørdag kl. 11 og 13.

Find alle arrangementerne på deres Facebookside.

Adresse: Græsplænen foran Eventyrslottets scene i Eventyrhaven, Odense C.

Hver søndag: Nelle’s Sommer Yoga

Igen i år laver Nelle’s Sommer Yoga under åben himmel i Munke Mose sammen med Nordisk Yoga. Skulle vejrguderne være på tværs rykkes der ind i Kunstbygningen på Filosoffen. Når du køber en billet indebærer den en times Sommer Yoga og en valgfri varm drik på Nelle’s Filosoffen efterfølgende.
Adresse: Munke Mose, Odense, men mødested er Nelle’s Filosoffen, Filosofgangen 31, 5000 Odense C.

Hver tirsdag: ODEONs KreaKafé

juli odense
Foto: Café ODEON Social

Er du klar på en kreativ sommerdag? I ODEON kan du slå din kreative side løs, når du hver tirsdag enten kan hygge dig med perler eller dekorere smukke lanterner. Det er helt gratis at deltage og materialer koster heller ikke noget.

Du kan læse mere om de forskellige caféer her.

Adresse: Café ODEON Social, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C.

Torsdage og fredage i juli: Sommerdans i Eventyrhaven

Traditionen tro er der sommerdans for alle danseglade sjæle i Odense i løbet af sommeren. Sommerdans har eksisteret i 20 år, og det samler danseglade odenseanere til nogle dejlige sommeraftener. Arrangementerne er for alle. Om du er øvet eller nybegynder er underordnet. Det vigtigste er, at man er glad for at danse! Sommerdans i Eventyrhaven finder sted torsdag og fredag kl. 18-21.

Få overblik over programmet for Sommerdans i Eventyrhaven her.

Adresse: Eventyrhaven, 5000 Odense C.

1.-2. juli: Odense Streetfood Festival

Odense Streetfood-festival
Foto: Mad & Kultur

Madentusiaster og alle, der elsker den gode stemning, som opstår, når mennesker samles over et godt måltid mad, kan godt begynde at glæde sig. I hvert fald hvis de er i Odense eller omegn i dagene 1.-2. juli. Her danner Munke Mose nemlig grønt bagtæppe til tre dages festival med streetfood i hovedrollen. Der lines op med bord-bænkesæt, oaser med oliventræer, åben grill, smagsprøver, sjove aktiviteter for store og små samt en scene til livemusik – og naturligvis streetfood fra hele verden, men også fra Odense.

Læs meget mere om arrangementet på Facebookbegivenheden her.

Adresse: Munke Mose, Odense C.

2. juli: Loppemarked og Ponyløb på Fyens Væddeløbsbane

Fyens Væddeløbsbane inviterer alle til kæmpe loppemarked, når de 2. juli slår dørene op for alle nysgerrige sjæle til en skøn dag under åben himmel. Du har mulighed for at købe og sælge alt mellem himmel og jord i hyggelige omgivelser, og samtidig kan du på løbsbanen opleve ponytravløb. Der er selvfølgelig gratis adgang.

Læs mere om arrangementet på Facebookbegivenheden her.

Adresse: Fyens Væddeløbsbane, Prins Haralds Allé 51B, Odense SV.

2., 9., 16. og 23. juli: Sommeropera på Amfiscenen

juli odense
Foto: Odense Sommeropera

Oplev nogle af de mest imponerende stemmer, når Odense Sommeropera indtager Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik til dettes års fantastiske koncerter og forestillinger. I år afholder de tre store koncerter, hvor både børn og voksne kan opleve inspirerende og imponerende opera under åben himmel, men også en forestilling med børneopera. Alle koncerter er gratis.

Nyd sommeren med skøn opera ved at finde mere information her.

Adresse: Amfiscenen, Brandts Passage 35, 5000 Odense C.

8., 14. og 15. juli: “Det mindste Cirkus” på torvet i Vintapperstræde

“Det mindste Cirkus” er en gratis forestilling for hele familien, hvor klovnen Jody optræder i sit eget univers fyldt med poesi, mimik, musik og magi, som eneste medvirkende på sin lille scene. Den 25 minutter lange forestilling kan opleves lørdag den 8. juli kl. 12 og 13, fredag den 14. juli kl. 14.00 og lørdag den 15. juli kl. 12 og 13. Forestillingen er støttet af ‘Oplev Odense puljen – Odense Kommune’.

Nyd forestillingen med familien ved at finde mere information her.

Adresse: Torvet i Vintapperstræde, 5000 Odense C.

13., 20., og 27. juli: Torsdagskoncerter på Amfiscenen

I juli vender traditionen med Torsdagskoncerter i Odense tilbage. I år bliver der dog tale om en anderledes og mere intim udgave af koncerterne. Den stolte odenseanske tradition flytter fra Kongens Have og ind i nye hyggelige rammer på Amfiscenen ved Brandts, hvor Kulturmaskinen er blevet tildelt opgaven med at afholde de tre koncerter i juli. Koncerterne har i årevis været en vigtig del af Odenses kulturliv i løbet af sommeren, og det skal de fortsat være. På plakaten er der udelukkende fynske navne, og i centrum står fællesskabet om musikken. Alle koncerter er gratis at deltage i.

13. juli kl. 19-22:30: Signe Svendsen og Fräulein

20. juli kl. 19-22:30: Lasse & Mathilde & Juncker

27. juli: Bjørnetjenesten & Haletudserne

Læs mere om Torsdagskoncerterne her.

Adresse: Amfiscenen, Brandts Passage 35, 5000 Odense C.

14. juli-31. juli: H.C. Andersen Festspillene i Den Fynske Landsby

juli Odense
Foto: H.C. Andersen Festspillene

Igen i år vender H.C. Andersen Festspillene tilbage, når de indtager friluftsteatret i Den Fynske Landsby. I år er eventyret “Svinedrengen” på programmet, som opføres hver dag kl. 16. Forestillingerne varer cirka fem kvarter. Hvert år siden 1965 har H.C. Andersen Festspillene i Odense opført et af H.C. Andersens eventyr i Den Fynske Landsby.

Du kan købe billetter her eller i døren til Den Fynske Landsby.

Adresse: Friluftsteatret, Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, 5260 Odense S.

15. juli: Antikmarked på Flakhaven

Oplev den gode markedsstemning i hjertet af Odense, når fynske antikvitetshandlere, samlere og kunsthåndværkere åbner deres boder på Flakhaven. Her kan du gøre rigtig fine fund.

Læs mere her.

Adresse: Flakhaven, 5000 Odense C.

28. juli: Grøn Koncert i Odense

juli odense
Foto: Grøn Koncert

Traditionen tro kommer Grøn-karavanen selvfølgelig også til Odense i år, og der lægges op til et brag af en musikfest. Du kan glæde dig til koncerter med Saveus, Aqua, Artigeardit, Mø, Medina, Benjamin Hav, Andreas Odbjerg og L.O.C. på årets Grøn. Som altid vil der være et stort udvalg af mad og drikke, som forhåbentlig kan nydes under en solrig, blå himmel og med god musik i ørerne.

Køb din billet til Grøn Koncert i Odense her.

Adresse: Dyrskuepladsen, Brolykkevej 5, 5250 Odense SV.

31.juli-6. august: Odense Jazz Festival

Er du en ægte jazzfan, så er sommeren spækket med internationale kunstnere, som indtager Odense den 31.-6. juli. Koncerterne finder sted rundt omkring i byen på spillestederne Kulturmaskinen ved Frølageret, Dexter og Kulturmaskinens Café. Oplev blandt andet Årets Fynske Jazz Festival, Emma Pilgaard, Daimi, Indra og mange flere.

Du kan læse mere om de mange koncerter lige her.

Adresse: Forskellige steder i Odense.

I samme kategori

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
Blomsterfestival i Odense
H.C

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Koncerter i Den Fynske Landsby
Hvor skal man spise i Odense?
Genbrugshallerne-1
Natklubber i Odense

Forsiden netop nu

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides