Feriestemningen er over os: Få en fed juli i Odense

Mange børnefamilier og studerende har efterhånden fået sommerferie, og feriestemningen breder sig. Der er heldigvis en lang række arrangementer, som sikrer, at du kan få en uforglemmelig sommer i Odense. Herunder finder du nogle fede forslag til, hvad de forhåbentligt solrige dage skal bruges på i juli. Om du er til dans, sport, musik, drinks eller eventyr, så er der noget at vælge imellem.

1.-3. juli: Tour de France på storskærm

Enormt mange mennesker har set frem til netop det her øjeblik. Danmark farves gult, når Tour de France har tre etaper i Danmark! Cykelrytterne kører igennem landet fra den 1.-3. juli, og du skal selvfølgelig se med! Særligt to steder i Odense har de nogle fede arrangementer på programmet:

Flakhaven

1. og 2. juli er der mulighed for at se Tour de France på storskærm i Flakhaven. Enkeltstarten 1. juli starter kl. 16.00, men allerede fra kl. 12.00 kan du være med til optakten. Lørdag starter etapen allerede kl. 12.00, og du kan være med til optakt fra kl. 10.00. Oveni hatten er der Open by night i Odense City, mulighed for at høre cykelpodcast til Silence Tour de France, cykelkunst ved Gråbrødre Plads og meget mere. Læs om storskærmsarrangementet i Flakhaven her.

Adresse: Flakhaven, 5000 Odense C

Storms Pakhus

Fra den 1.-3. juli ser Storms Pakhus gult, når der er Tour de France på storskærm. Her er det både muligt at få en god omgang cykelløb, god mad og festligt selskab. Få et overblik over Storms Pakhus’ arrangement og etapernes tidpunkter her.

Adresse: Lerchesgade 4, 5000 Odense C

Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

3. juli: Jazz, sommer og søndag hos Storms Pakhus

Den 3. juli er første weekend i juli, hvor Storms Pakhus afholder Jazz, sommer og søndag. Du kan hver søndag i juli og lidt ind i august opleve livemusik, når sommeren spilles ind med fængende jazz. Få nogle hyggelige sommersøndage med skøn musik og kølige drinks. Find alle datoerne for koncerterne her.

Adresse: Lerchesgade 4, 5000 Odense C

3., 7. og 24 juli: Sommeropera på Amfiscenen

Oplev nogle af de mest imponerende stemmer, når Odense Sommeropera indtager Amfiscene ved Brandts Klædefabrik til dettes års Sommeropera. I år afholder de tre store koncerter, hvor både børn og voksne kan opleve inspirerende og imponerende opera under åben himmel. Ny sommerens med skøn opera – find mere information her.

Adresse: Amfiscenen, Brandts Passage 35, 5000 Odense C

Foto: Odense Sommeropera
Foto: Odense Sommeropera

7.,14 ., 21., 28. juli: Torsdagskoncerter i Kongens Have

De velkendte Torsdagskoncerter er endelig tilbage! Kongens Have danner igen i år rammerne for sommerens musikfester, når kunstnere som Stine Bramsen, The Savage Rose og Jimilian indtager Odense. Det bliver med garanti en fed folkefest, når Kongens Have efter to års pause igen omdannes til dansegulv for musikglade odenseanere. Find information om alle torsdagskoncerterne på Posten Live.

Adresse: Kongens Have, Jernbanegade, 5000 Odense C

8.-10. juli: Cocktail Festival

Glæd dig til tre dage fyldt med forfriskende cocktails, musik og lækker streetfood. Du kan både få velkendte cocktails, men der vil også være drinks, du ikke har prøvet før. En ting er i hvert fald sikkert: Med hele 20 cocktail zoner er du garanteret en fest fyldt med velsmagende drinks. Skynd dig at sikre din billet til festivalen her.

Adresse: Marienlystcenteret, Windelsvej 138, 5000 Odense C

Foto: https://cocktail-festival.dk
Foto: https://cocktail-festival.dk

18. juli: Superligaen skydes i gang i Odense

Den nye sæson af Superligaen skydes i gang den 18. juli, og det sker i Odense! OB’s – og sæsonens – første kamp er på hjemmebane, når de møder FC Nordsjælland. Spillerne snører fodboldstøvlerne lige om lidt, og du skal selvfølgelig med til en fodboldfest i Odense, når sæsonen skydes i gang senere på sommeren. Se OB’s spilleplan for den kommende sæson af Superligaen her.

Adresse: Nature Energy Park, Højstrupvej 7B, 5200 Odense V

20.-30. juli: Odense Jazz Festival

Er du en ægte jazzfan, så er sommeren spækket med internationale kunstnere, som indtager Odense den 20.-30. juli. Koncerterne finder sted rundt omkring i byen på spillestederne Posten, Dexter, PåTaget og Frølageret ved Kulturmaskinen. Der vil også være små udendørskoncerter. Oplev blandt andet fængende kunstnere som Ellen Anderson, John Scofield, Nordsø & Theil, Otooto og mange flere. Du finder billetter til de mange koncerter lige her.

Adresse: Rundt omkring i Odense

29. juli: Grøn Koncert i Odense

Juli rundes af med et brag af en musikfest, når Grøn Koncert kommer til Odense. Festivalerne er endelig tilbage landet over, og du kan glæde dig til koncerter med blandt andre Tessa, D-A-D, Christopher og Andreas Odbjerg på årets Grøn. Som altid vil der være et stort udvalg af mad og drikke, som forhåbentlig kan nydes under en solrig, blå himmel og med god musik i ørerne. Køb din billet til Grøn Koncert i Odense her.

Adresse: Dyrskuepladsen, Brolykkevej 5, 5250 Odense SV

Foto: Grøn Koncert
Foto: Grøn Koncert

Torsdage og fredage i juli: Sommerdans i Eventyrhaven

Traditionen tro er der sommerdans for alle danseglade sjæle i Odense i løbet af sommeren. Sommerdans har eksisteret i 20 år, og det samler danseglade odenseanere til nogle dejlige sommeraftener. Arrangementerne er for alle – om du er øvet eller nybegynder er underordnet. Det vigtigste er, at man er glad for at danse. Få overblik over programmet for Sommerdans i Eventyrhaven her.

Adresse: Ved Café Siesta, Klosterbakken 6, 5000 Odense C

Hele juli: H.C. Andersen Paraden i Eventyrhaven

Den farverige teatergruppe H.C. Andersen Paraden indtager endnu en sommer Eventyrhaven. De byder på eventyr og fortællinger midt i Odense. Deres optrædener danner perfekte rammer for at tage picnictæppet og familien med på udflugt. Find alle arrangementerne på deres Facebookside.

Adresse: Græsplænen foran Eventyrslottet i Eventyrhaven

Foto: H.C. Andersen Paraden
Foto: H.C. Andersen Paraden

Hele juli: Historiens hus – “Så tager vi cyklerne frem”

I anledning af den danske Tour de France-start skal der naturligvis slås et slag for udstillingen “Så tager vi cyklerne frem”. Hos Historiens Hus kan du nemlig få et indblik i Odense, som længe har været en begejstret cykelby. Du kan helt sikkert lære noget om både Odense by og cykling, når du i udstillingen tages igennem mere end 100 års cykelhistorie. Læs meget mere om udstillingen her.

Adresse: Klosterbakken 2, 5000 Odense C

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides