Mandag den 14. juni 2021 var det slut med kravet om mundbind på nær i offentlig transport - og få andre steder. Det betyder, at mange muligvis har en del ubrugte mundbind liggende, og der er taget nogle initiativer heraf som gør, at mundbindene ikke skal gå til spilde. Læs med her, og se hvor du skal tage hen med de mundbind du ikke får brugt.

Mundbind og visir til Tanzania

Nathalie Hartmann, Amalie Pedersen og Andrea Broe studerer til sygeplejerske på University College Lillebælt i Odense, og i forbindelse med deres studie har de fået muligheden for at komme i udlandspraktik i Tanzania i januar.

Derfor har de rakt ud på de sociale medier, og er interesseret i at indsamle overskydende, ubrugte engangsmundbind eller visir. Disse kan bidrage til bedre forhold på hospitaler og landsbyklinikker, da sundhedsvæsenet i Tanzania ofte mangler remedier og udstyr til behandling.

Giv dine ubrugte mundbind videre til et godt formål!
Nathalie, Amalie og Andrea som samler mundbind ind til Tanzania. Foto: Amalie Cathrine Broe

Allerede nu har pigerne indsamlet 312.000 ubrugte mundbind. Disse er doneret af virksomheder, deres uddannelsesinstitution og private. Indsamlingen er dog langt fra slut endnu da de først rejser afsted i januar. Hvis du har en uåbnet æske eller pakke med mundbind kan du derfor tage forbi University College Lillebælt i Odense og aflevere dem i kælderen ved blok A, B eller C.

Hvor: University College Lillebælt i Odense - Niels Bohrs Alle 1, 5230 Odense M.
Hvornår: alle hverdage fra 07.00 – 16.00.

Kommer du ikke til Odense foreløbeligt kan mundbindene sendes til:
Andrea Broe - Nyborgvej 293 4. tv., 5220 Odense SØ.

Doner dine ubrugte mundbind til Røde Kors gennem Storms Pakhus

Røde Kors har rakt ud til virksomheder i håb om at de vil donere deres ubrugte mundbind til gode formål. Disse overskydende mundbind kan være til stor gavn i udsatte lande.

I en pressemeddelelse siger Anders Ladekarl, generalsekretær hos Røde Kors, følgende: ”Vi opfordrer derfor virksomheder og andre til at donere overskydende mundbind, så vi kan sende dem ud i verden” og gør samtidig opmærksom på at mange mundbinds gyldighed udløber i efteråret.

De vil sende disse mundbind ud i til de lande som har allermest behov for værnemidler. Dette kan blandt andet være Nepal som har op mod 8000 personer som bliver smittet på daglig basis, og hvor der er desperat mangel på værnemidler.

Røde Kors tager ikke imod ubrugte mundbind fra privatpersoner. Dog har Storms Pakhus taget dette initiativ til sig, og nu er det muligt at donere sine ubrugte mundbind i ubrudt emballage, hos dem. Det kan du gøre lige inden for døren i Storms Pakhus, og efterfølgende sørger de, som virksomhed, for at sende donationerne videre til Røde Kors.

Giv dine ubrugte mundbind videre til et godt formål!
Det er denne skraldespand du skal lede efter hos Storms Pakhus. Foto: Storms Pakhus

Hvor: Lerchesgade 4, 5000 Odense.
Hvornår: Storms Pakhus holder åbent alle uges dage fra 11.00 – 23.00.