Dette års festivalsprogram til H.C. Andersen Festivals er netop blevet offentliggjort. Det vil være muligt at tage på opdagelse blandt forskellige comedy shows, finurlige forestillinger, små og store koncerter, underholdende gadeperformances og meget mere! H.C. Andersen Festivals foregår i uge 34 (den 22. – den 29. august 2021). Læs med her, og se hvad du kan glæde dig til.

Vi gør opmærksom på, at det er ikke det fulde program der er præsenteret her – du kan læse mere på hjemmesiden som vi har henvist til sidst i artiklen.

Hvis du synes, at der er lidt lang tid til august, så kan du i mellemtiden finde nogle sjove oplevelser i vores guide med 25 seværdigheder i Odense.

Foto: H.C. Andersen Festivals

Skønne oplevelser i vente

Arrangørerne har arbejdet hårdt på at strikke et helt fantastisk og underholdende program sammen til os i år. Det er i sig selv helt fantastisk, at det er muligt at afholde H.C. Andersen Festivals på baggrund af Covid-19. Det er noget som byen i høj grad trænger til - og samtidig noget som mange ser frem til hvert år.

” .. Vi er utrolig stolte over, at vi på trods af corona har formået at sammensætte et så stort, alsidigt og spændende festivalprogram. Og lige som rigtig mange andre glæder jeg mig meget til igen at opleve Odense gader, stræder og pladser summe af liv, eventyr, fælleskab og livsglæde,” udtaler festivaldirektør Peter Bøgholm.

H.C. Andersen Festivals Program
Gadeperformance. Foto: H.C. Andersen Festivals

I år kan vi blandt andet glæde os til at opleve følgende:

  • ”Mit livs eventyr” som er det store show der skal køre i Munke Mose. Dette er et show hvor H.C. Andersens liv fortolkes med ballet, skyggeteater, moderne dansk, gospelsang, filmindslag, animation og lysdesign krydret med Pink Floyds lydunivers.
  • Et hav af gratis koncerter på Flakhaven.
  • Koncerter i Kongens Have torsdag, fredag og lørdag hvoraf sidstnævnte er Vi Elsker 90’erne.
  • HCA Comedy Festival med kendte navne som blandt andet Brian Mørk, Brian Lykke, Thomas Warberg, Viktor Lander og Lars Hjortshøj.
  • Den anmelderoste musikteaterforestilling ”Traktor” og eventyrlig koncertoplevelse i børnehøjde med entertaineren Sigurd Barrett på ODEON.
  • Forestillingen ”1984 – BACK TO NO FUTURE” med det anmelderroste, internationale kunstnerkollektiv Gob Squad og forestillingen ”Valkyriens Kamp” om Thit Jensen. Begge på Teater Momentum.
  • ”Feber” på Det Fynske Kunstakademi hvor H.C. Andersens onde drømme og mareridt folder sig ud i en unik lyd- og videoinstallation.
  • Inspireret af H.C. Andersens eventyr ”De røde sko” bliver der inviteret til dans hver morgen og aften i Vintapperstræde. Som dansefinale er der lørdag aften ’dans, til du segner’, som man kender det fra amerikanske high school-film.
  • ALT KAN SKE med mere end 100 gadeperformances i gader, stræder og på pladser i hele Odense midtby.
Foto: H.C. Andersen Festivals

Hvor foregår det henne?

Det foregår forskellige steder i Odense bymidte. Når du ser på programmet vil det tydeligt fremgå hvor i byen du skal møde op henne. Der er mulighed for at deltage i events på Klosterbakken, Kongens Have-området, H.C. Andersen-kvarteret, Flakhaven Brandts-området, Gadenettet, Nørregade, Kunstgade-området og Munke Mose.

På H.C. Andersen Festivals’ hjemmeside er det muligt at lave dit helt eget program for hele perioden. Tryk her for at prøve det.