H.C. Andersen Festivals har 10-årsjubilæum: Her er programmet – og du skal glæde dig!

Fra d. 17.-27. august danner Odense centrum rammen om eventyrlige kulturaktiviteter for alle aldersgrupper, når H.C. Andersen Festivals åbner op for et genkendeligt H.C. Andersen univers med teaterforestillinger, foredrag og guidede ture, men i lige så høj grad noget helt anderledes som street art, koncerter, lysshow og meget mere.

I år fylder festivalen 10 år, og derfor vil programmet være ekstra festligt og eventyrligt med en bred vifte af oplevelser, når kulturfestivalen løber af stablen.

Herunder giver vi dig et lille udpluk af alle de fantastiske oplevelser, der er på programmet i uge 34, men du kan få det fulde overblik over lige her.

 

Her er programmet – og du skal glæde dig!

Jubilæumsforestilling: Musicalen Margrethe i ODEON (17.-26. august)

H.C. Andersen Festivals
Foto: H.C. Andersen Festivals

Oplev jubilæumsforestillingen for at fejre Dronning Margrethe II’s 50 år på den danske trone. Musicalen rejser rundt i hele Danmark og kommer selvfølgelig også forbi Odense under HCA Festivals. Med nykomponeret musik og spektakulær scenekunst vil musicalen tage dig en tur med på Dronningens livsrejse og komme med nedslag, når du følger regentens 50 år på den danske trone. Musicalen præsenterer 24 skuespillere og 18 musikere, som er klar til at give dig en fantastisk aften. Oplev forestillingen fra d. 17.-26. august.

Køb din billet her.

 

Tommelise Blomster på Domkirken (17.-23. august)

H.C. Andersen Festivals
Foto: H.C. Andersen Festivals

I de mørke aftentimer kommer Domkirkens facade pludselig til live. På væggen tegner sig et landskab af lyserøde kirsebærblomster, hvor små menneskelignende væsner ubesværet og legende bevæger sig rundt i de bløde blomsterblade.

Tommelises Blomster er en hyldest til sartheden og omsorgen, til dansen med hinanden og den skabelse, der kan opstå, når vi giver plads til værdien i det bløde og sarte i mennesket og i verden omkring os.

Gå på opdagelse i byrummet i aftentimerne og opdag, hvordan poesien opstår efter mørkets frembrud i langsomme projektioner, skabt som collager af animerede foto- og videoelementer, der skaber små rum til fordybelse og omtanke eller et nydelsens moment i sene aftentimer på vej gennem byen.

Læs mere om, hvornår du kan opleve den flotte udsmykning her.

 

Den grimme ælling (20.-22. august)

Foto: H.C. Andersen Festivals

Den grimme Ælling er et af H.C. Andersens mest kendte eventyr og fortæller historien om den lille fugl, der er anderledes end de andre og viser sig at være en smuk svane.

Det spanske kompagni Etcetera har fortolket det velkendte eventyr i lyset af H.C. Andersens egen livshistorie, hvor han også var et anderledes barn. På grund af sit udseende og sin sociale baggrund blev han mobbet og afvist og fandt sit fristed i litteratur, teater, dukker og papirklip. Han formåede at forvandle sine sår til historier, som stadig læses den dag i dag og er blevet en del af verdens kulturarv.

Fortællingen om den grimme ælling tager fat i aktuelle emner som mobning, generøsitet, skønhed, kropsaccept og selvkærlighed. I denne flotte forestilling folder historien sig ud som en musikalsk fortælling med dukketeater og mundtlig fortælling på dansk og viser, hvordan venlighed, hengivenhed og fantasi er vigtige arenaer for at forstå verden.

Læs mere om forestillingen og book billet her.

 

Rundtur i Odense: Eventyr på fodrejsen (20.-23. august)

Foto: H.C. Andersen Festivals

Med den standhaftige trommetinsoldat i spidsen kan du komme med på tur i H.C. Andersens fodspor i det historiske Odense. Her fortæller Torben Iversen, i rollen som den gamle digter, om Andersens barndom – livet i andegården! Undervejs møder du eventyrfigurerne lyslevende.

Find flere informationer her.

 

All Strings Attached (20.-22. august)

H.C. Andersen Festivals
Foto: H.C. Andersen Festivals

All Strings Attached er en gadeperformance, der inviterer publikum med på en smuk og poetisk rejse, hvor vi lærer at være opmærksomme på menneskene omkring os, begynder at trække vejret sammen og forstår, hvor vigtigt det er at støtte hinanden.

Med sine overraskende tricks og smukke bevægelser formår artisten Anna Krazy at imponere hele familien, så tag alle med og få en vidunderlig, fælles oplevelse.

Læs her, hvor og hvornår du kan opleve performancen.

 

H.C. Andersen Paraden (20.-23. august)

Foto: H.C. Andersen Festivals

På Eventyrslottets scene skal I se en forestilling, som ikke er set dér før! H.C. Andersen Paraden er med sang, musik og eventyr, men der er også gætteleg og mulighed for selv at komme på scenen og være med i en fantastisk forestilling! Forestillingen er målrettet børnefamilier.

Læs mere her.

 

Mønsterbrud i Brandts-området (20.-27. august)

H.C. Andersen Festivals
Foto: H.C. Andersen Festivals

Med dekorationer, visuelle installationer og dans spindes området omkring den gamle Brandts Klædefabrik ind i tråde og mønstre. Klædefabrikkens historie bindes sammen med H.C. Andersen gennem temaerne mønsterbrud og mangfoldighed med fascinerende udsmykninger i områdets porte, passager og gårdrum.

Her kan du opleve installationer inspireret af H.C. Andersens eventyr, samskabende værker med motiver af mønsterbrydere gennem tiden, som er skabt i samarbejde med skoler, foreninger og borgere og dekorationer og udsmykninger på vægge og i porte.

Gå på opdagelse i trådenes formationer og forviklinger og nyd højdepunktet, når dansere fra KOMA udfolder temaet med en flot danseforestilling om aftenen fra torsdag – lørdag.

Læs mere her.

 

Alice i Eventyrland – For voksne (21.-23. august)

Foto: H.C. Andersen Festivals

Glem alt om Disneys lyshårede Alice med dådyrøjne og himmelblå kjole: I Alice i Eventyrland – For voksne – viser Teater Asterions Hus sin version af Lewis Carrolls elskede klassiker i al sit syrede, monstrøse og unheimliche væsen. I et kabinet af fantastiske skabninger sker forvandlinger for øjnene af publikum, når kostumerne transformeres og kommer til live sammen med danser og performer Tilde Knudsen. ​

Forestillingen veksler mellem dans og bevægelse, fysiske teater og enkelte sekvenser med tale; alt sammen til nykomponeret musik af Klaus Risager. Et bærende element i forestillingen er kostumerne, der sammen med Tilde Knudsen udgør rollelisten over Eventyrlandets farverige persongalleri.

Læs mere her.

Musikmageri (23. august)

Foto: H.C. Andersen Festivals

Lad tonerne fra musikken flyde ind i jer, og svæv rundt på musikkens bølger, når elever fra Odenses STX-gymnasier overtager scenen.

Det bliver en eftermiddag i musikkens tegn, hvor de unge studerende leverer masser af forskellig musik.

Læs mere her.

 

Jubilæumsshow i Munke Mose (24.-26. august)

Foto: H.C. Andersen Festivals

Fantasien får luft under vingerne, når H.C. Andersen Festivals’ store Jubilæumsshow lyser Munke Mose op i et imponerende multimedieshow.

På en gigantisk LED-skærm folder eventyrene sig ud, når der sendes en hilsen til både fortid, nutid og fremtid. Fra store bassiner forvandles vand til flotte formationer, imens animerede eventyrfigurer hylder fantasiens skabende kraft. Med stemningsfuldt lys og flotte effekter og overraskelser venter en opløftede helhedsoplevelse for alle aldre.

Jubilæumsshowet skabes af Nojus Sabalis, som trofaste festivalgæster vil kunne huske som drivkraft i en række af festivalens mest succesfulde shows gennem årene. I anledning af H.C. Andersen Festivals’ 10-års jubilæum er Nojus tilbage med et show, hvor der er skruet helt op for intensiteten til en ægte fejring af eventyret. Alt kan ske, hvis bare man kan forestille sig det!

Læs mere om jubilæumsshowet her.

 

Dynamo Circus Town (24.-27. august)

Foto: H.C. Andersen Festivals

Dynamo Circus Town indtager Flakhaven! Her møder du cirkus, vildskab og skøre gadeperformances i lange baner.

Oplev det lille cirkustelt med kuriositeter, cirkuslegepladsen, der aldrig sover, og de sublime og rørende akrobater højt oppe i himlen. Dynamo Circus Town viser også spektakulære forestillinger af danske og internationale artister – heriblandt Resiste, en fransk linedanser på highwire, og den verdens berømte jonglør Jay Gilligan med forestillingen Shaking the Sky.

Når Dynamo Circus Town kommer til byen, kan du glæde dig til poetisk larm og gribende oplevelser i gadebilledet, der bliver siddende i kroppen længe efter H.C. Andersens Festivals.

Cirkusset hylder dem, der ikke passer ind, her på outsidernes scene. En vaskeægte hyldest til klovnen, narren, fumlegængeren, sjuskedorthe, de unge og deres fjumrehoveder og fjumreår, gavtyven, de stressede voksne, de uperfekte, de ensomme, børnene, der bare ikke kan sidde stille på stolen og eventyreren uden ro i maven.

Få overblik over Dynamo Circus Town her.

 

Fredagskoncerten med Thomas Helmig, Drew Sycamore og Ericka Jane (25. august)

Foto: H.C. Andersen Festivals

Nyd god musik fredag d. 25/8, når Thomas Helmig, Drew Sycamore og Ericka Jane gæster HCA Festivals. Der er lagt op til en popfest i Kongens Have med tre af landets største navne.

Thomas Helmig kræver ingen nærmere præsentation. Den århusianske hitmager har været på toppen af den danske musikscene i snart 40 år, og stort set alle danskere kan synge med på ’Malaga’, ’Stupid Man’ og ’Det er mig, der står herude og banker på’. Helmig lagde i sommer både Tinderbox og Smukfest ned, og billetterne til hans tre arenakoncerter i Aarhus og København til foråret er stort set revet væk.

Inden Helmig lukker popfesten, har de to sangerinder Ericka Jane og Drew Sycamore fyret op under Kongens Have.

Drew Sycamore buldrede ind på den danske musikscene, da coronaen havde et solidt tag i danskerne. Først med debutalbummet ’Brutal’ i 2019, men specielt med albummet ’Sycamore’ i 2021. Herfra strøg både ‘Take It Back’, ‘I Wanna Be Dancing’ og ‘45 Fahrenheit Girl’ ind på toppen af den danske hitliste, hvorefter hun sidste år lagde hele festivaldanmark  ned.

Ericka Jane, der startede sin musikalske karriere i ’X Factor’ i 2011, har siden sunget sig ind i hjerterne på mange danskere med hits som ’Favorite Lie’ og ’I Say Stupid Things’. Senest var hun i 2021 nomineret som ’årets nye navn’ til Danish Music Award, og samme nominering fik hun til Zulu Awards året efter.

Køb billet her.

 

Alt dette er kun et lille udpluk af jubilæumsprogrammet. Du kan se det fulde program her.

 

Tre ekstra festivaler under H.C. Andersen Festivals

Odense Blomsterfestival (17.-20. august)

H.C. Andersen Festivals
Foto: Odense Blomsterfestival

Odense Blomsterfestival er byens smukkeste tilbagevendende event. Festivalen er gratis at besøge, og hvert år pryder myriader af kreative blomstermiljøer gader og stræder i Odenses bymidte. I år er det den 24. udgave af blomsterfestivalen, som har temaet “Lad sanserne blomstre”. Derfor kan du blandt andet glæde dig til at opleve en imponerende sansehave på Flakhaven.

Temaet tager udgangspunkt i H.C. Andersens univers for hans viden om blomster, deres egenart, deres dufte og deres farver var stor. Han skildrede aldrig bare ’nogle blomster’, men var altid skarp og præcis i sin skildring af netop denne blomst og dens særlige karakter. En vandring i H.C. Andersens have vil derfor være intens, sansemættet og lærerig. Sanserne blomstrer i H.C. Andersens eventyr og historier, og det vil festivalen i år give videre.

Læs meget mere om alt, du kan opleve i blomsterverden, og se hele programmet her.

 

HCA Comedy Festival (23.-26. august)

H.C. Andersen Festivals
Foto: HCA Comedy Festival

I forbindelse med HCA Festivals skal der også være plads til grin, sjov og ballade. Derfor lægger minifestivalen HCA Comedy Festival op til gode grin og skæve vinkler, når nogle af Danmarks største og dygtigste komikere gæster Odense til HCA Comedy Festivals. Oplev bl.a. Ruben Søltoft, Ane Høgsberg og Mahamad Habane, som uden tvivl vil give dig en god oplevelse.

Følg med på Facebooksiden her, så du kan se, hvor og hvornår komikerne optræder.

 

Spoken Word Festival (16.-26. august)

H.C. Andersen Festivals
Foto: Spoken Word Festival

Forbered dig på at blive bjergtaget af alt fra historiefortælling til talekunst, rap og meget mere, når dette års Spoken Word Festival skydes i gang onsdag den 16. august. De efterfølgende ti dage vil rumme et hav af oplevelser, som alle falder ind under årets tema “Tabu”. Festivalens formål er, at de ordrige arrangementer kan være med til at forløse det usagte og bidrage med nye perspektiver på alt mellem himmel og jord. Under festivalen kan du bl.a. opleve Katinka, Knud Romer, Kh Underlivet og mange flere. Både forfattere, musikere og artister.

Spoken Word Festival giver scene til ordet, litteraturen, musikken, humoren, samtalen og fortællingerne. I år udforskes ordet og litteraturen gennem sanselighed i samtale, oplæsninger, performances, koncerter og dialog.

Få overblik over det fulde program og køb dine billetter her.

I samme kategori

Kunstbygningen Filosoffen
Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Escape Room i Odense
odense-havn-skumring
O's Barbershop
pexels-mikael-blomkvist-6476577

Forsiden netop nu

Kunstbygningen Filosoffen
pexels-mikael-blomkvist-6476577
Escape Room i Odense
O's Barbershop
Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

Kunstbygningen Filosoffen
H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides