Har du hørt det? Odense er på listen over ét af de bedste steder at besøge i 2021!

Udfordringerne i det sidste halvandet år har forandret vores verden, og få brancher har været ligeså påvirket som rejser, turisme og gæstfrihed. På mange måder er denne over verdens bedste stedet at besøge en hyldest til mennesker og virksomheder i spidsen for de brancher, der under ekstraordinære omstændigheder fandt måder at tilpasse, bygge og innovere. TIME har lavet en liste over byer som er værd at besøge. Fantastiske Odense er også på denne liste – nemlig eventyrenes by.

Hvis du vil ud og udforske eventyrenes by kan du læse Borgmester Peter Rahbæk Juels anbefalinger eller vores guide over 25 seværdigheder i Odense.

H.C. Andersen i fokus

TIME beskriver Odense således: halvanden time fra hovedstaden København ligger Odense med farverige bindingsværkshuse og skæve brostensbelagte gader. Hans Christian Andersen blev født i denne by. I sommers åbnede det helt nye H.C. Andersen Hus som er designet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumet er designet med H.C. Andersens berømte eventyr i tankerne. Udstillingerne omfatter oplevelsesrige hyldester til fortællingerne. I et område med en lille havfrue kan besøgende for eksempel lægge sig ned under et glasloft for at kigge op i en vandpøl og forestille sig, at de er i havet. Hvis krydsning af magien i Andersens historier gør dig sulten er det nærliggende ’Storms Pakhus street-food hall’ et 100 år gammelt lager med boder, der tilbyder alt fra friskbagt naan til fish and chips – et decideret nutidens kontrapunkt.

Odense er på listen over ét af de bedste byer at besøge i 2021!
En af byens gamle og smukke gader. Foto: Marie Schultz

Branding af Odense by

Med et skriv som dette i TIMES gør det udelukkende Odense mere attraktiv som by. Det er noget som i høj grad styrker brandingen omkring Odense. Dette er også noget som byen længe har arbejdet på som blandt andet er kommet til syne gennem mange af byens udviklingsprojekter men ikke mindst da Odense Hotel valgte at offentliggøre at de ville udvide med 200 nye værelser. At Odense bliver udpeget som et af verdens 100 bedste byer at besøge er til stor glæde og gavn for Odense men også hele Fyn. Derudover kommer det på et perfekt tidspunkt da byen så småt er ved at komme ovenpå igen efter en hård periode med Covid-19.

I H.C. Andersens ånd vil man kunne sige, at dette er starten på en ny fortælling om Odense – og Odenses synlighed i verdensbilledet.

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides