Påskeferie i Odense: Det skal du opleve i fridagene

Det er påskeferie, men hvad skal alle fridagene gå med? Få et overblik over Odenses mange påskeoplevelser her, og tag venner eller familie med til hyggelige, underholdende og historiske arrangementer.

Er du i tvivl om, hvad du skal lave i resten af april måned? Så læs vores guide her.

Påskeferie på Kunstmuseum Brandts

Påskeferie i Odense
Foto: Kunstmuseum Brandts

Kunstmuseum Brandts byder på oplevelser og kreativitet for børn og deres voksne i påskedagene. Tag med på rundvisninger og påskejagt i kunstens verden med oplevelser for hele familien.

I udstillingen “Samlingen – 250 års dansk kunst” tages du med på en rejse gennem skiftende tiders kunstsyn. Og bruger I synet godt, så gemmer værkerne på nogle skjulte kunstskatte. Find dem i påskejagten, og museet giver vi et påskeæg.

I påsken er der også gratis rundvisninger i de forskellige udstillinger, når du har købt billet. Udover “Samlingen – 250 års dansk kunst” er aktuelle udstillinger i øjeblikket “Claude Cahun – under huden” og “Verdens bedste Ib Spang Olsen”.

På museet finder I også sanseudstillingen for børn og voksne, som i år er et overflødighedshorn af sanseindtryk, der tager jer med på en herlig opdagelsesrejse ind i madens forunderlige univers. Den er en hyldest til fantasien med plads til at lege, røre, bygge, kravle, dufte og hoppe. Det er en god idé at bestille en tid til sanseudstillingen hjemmefra, da der kan være mange mennesker.

Hele påskeprogrammet på Kunstmuseum Brandts finder du her.

Åbningstider: 1.-10. april kl. 10-17 (lukket 3. april). Børn under 18 år er gratis.

Adresse: Amfipladsen 7, 5000 Odense C.

Oplev en traditionel påske hos Tidens Samling

Påskeferie i Odense
Foto: Tidens Samling

På museet Tidens Samling fejrer de højtiderne på god gammeldags manér. Det gør sig naturligvis også gældende i påsken.
Oplev original påskepynt, der er fundet frem fra gemmerne, og som pynter de historiske stuer.

Du kommer på en tidsrejse i de traditionelle stuer og oplever tidstypisk påske fra det 20. århundrede helt tæt på. Bliv bl.a. inspireret til at skabe din egen personlige påskestemning i hjemmet.

Læs mere om påsken på Tidens Samling her.

Åbningstider: 3.-10. april kl. 10-16 (lukket påskedag 9. april).

Adresse: Kulturmaskinen, Farvergården 7, 3. sal, 5000 Odense C.

Påskeferie med forskellige aktiviteter i Storms Pakhus

Påskeferie i Odense
Foto: Storms Pakhus
Torsdag d. 6. april:
I Storms Pakhus har du mulighed for at lave fine påskefigurer i foam clay (en speciel form for modellervoks) og pynte flotte påskeæg med tørrede blomster sammen med den altid kreative Frk. Følleslev.
Alle materialerne er til rådighed, så du kan slippe dine kreative evner løs og lave den flotteste påskepynt til hjemmet.
Det er helt gratis at deltage.
Fredag d. 7. april:
Gæt gæk gæk, mit navn det står med blæk… I Storms Pakhus er der gratis påskeværksted for børn og barnlige sjæle. Slip din indre påskehare løs, og duk op til kreativt værksted, hvor der kan males påskeæg og klippes gækkebreve i hyggeligt selskab.
Der kan også laves påskeæsker til at så karse i, så der er lidt grønt til æggemaden på påskebordet. Der er sørget for farver, glimmer, fjer, karse, vat, karton, æg og alt, hvad dit påskehjerte ellers kan begære.
Søndag d. 2. april til søndag d. 9. april:
Når du er alligevel er i pakhuset, kan du deltage i påskejagten, hvor du skal svare på 12 simple spørgsmål om Pakhusets udsmykning. Påskejagten fører jer igennem de mange kroge og hjørner, og når I har svaret på alle spørgsmål, kan I aflevere svarene i baren Vakse Viggo. Så er du med i lodtrækningen om et kæmpe chokoladepåskeæg på 1,8 kg. Skattejagten foregår 2.-9. april, og der findes tre vindere mandag d. 10. april. Læs mere her.

Adresse: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense C.

Påskeferie på skinner hos Danmarks Jernbanemuseum i Odense

Foto: VisitFyn

Tag hele familien med en tur på skinnerne, når Danmarks Jernbanemuseum i Odense inviterer indenfor i påskeferien. Det er muligt at få en tur med minitoget, som udendørs kører forbi både den gamle Lillebæltsbro, en Storebæltsfærge og en stationsby. Turen varer 5 minutter.
Hos Jernbanemuseet kan du møde Koblingerne i et nyt børneunivers og hjælpe dem med at blive klar til påske, når du følger dem rundt til deres sjove påskeaktiviteter i remisen. Måske der venter en lille belønning, når du har hjulpet Koblingerne med at blive påskeklar.

Fra skærtorsdag til 2. påskedag kan du hoppe på veterantoget for fuld damp kører på deres egen strækning, som varer cirka 10 minutter. Toget kører hver halve time.

Find alle påskeaktiviteterne hos Danmarks Jernbanemuseum i Odense her.

Åbningstider: 1.-10. april kl. 9-16. Børn under 18 år er gratis.

Adresse: Dannebrogsgade 24, 5000 Odense C.

Påske og forår i Jernalderlandsbyen – Odins Odense

Seværdigheder i Odense
Foto: VisitOdense

Jernalderfolket åbner porten til landsbyen i hele påskeferien og byder gæster indenfor. Træd tilbage i tiden og besøg en lille fortidslomme, hvor du kan se, smage, prøve og høre om livet, som det blev levet i Danmark for længe siden.

Det er begyndt at blive lunere, træerne blomstrer og grønne urter skyder frem. Den lange vinter er endelig ovre, og nu kan maden i krukkerne ved bålet peppes op med grønne, saftige planter igen. Deltag i en urtevandring med vølven og lær lidt om, hvad der kan spises eller bruges til små skrammer af alt det skønne fra naturen. Giv smeden en hånd ved pumperne eller træn dine kampevner i krigerskolen. Husk at kigge ud på marken og se om der er kommet nye små lam i nattens løb.

Find alle påskeaktiviteterne i Jernalderlandsbyen lige her.

Åbningstider: 1.-10. april kl. 10-16.

Adresse: Store Klaus 40, 5270 Odense N.

Påskeaktiviteter i Odense ZOO

Påskeferie i Odense ZOO
Foto: Odense ZOO

Kom helt tæt på dyrene i påskeferien, når der både fodres, trænes og leges. Se girafferne, søløverne, løverne, pingvinerne og mange flere, når de bliver fodret – helt tæt på. Du kan også opleve chimpanserne, når de bliver aktiveret med leg og mad.

I ZOO er der også en spændende påskejagt, hvor du kan teste din viden om nogle af de æglæggende dyr som anakondaen, kæmpeskildpadder og pingviner. Du deltager samtidig i konkurrencen om et årskort til ZOO.

Du kan også besøge Darwins Hus, hvor du kan få testet dine grænser af i forhold til krybdyr, slanger og andet kryb og kravl. Tør du røre ved dem? Hør også historierne om de forskellige flotte udstoppede dyr og se, om du kan skelne en vandrende pind fra de rigtige af slagsen samt meget mere.

Find det fulde påskeprogram for Odense ZOO her.

Åbningstider: 1.-10. april kl. 9-18.

Adresse: Søndre Boulevard 306, 5000 Odense C.

Sokkemonstre til påske på Møntergården

Seværdigheder i Odense
Foto: Møntergården

Møntergården er et kulturhistorisk museum midt i Odense, hvor du lige nu kan opleve byens historie og se mange gamle genstande fra Odense og omegn.

I påsken kan børnene i Børnenes Baggård få lov til at lave sokker om til legetøj – sokkemonstre. I gamle dage smed man ikke bare gamle sokker og andet brugt tøj ud. Man brugte det i stedet til at lappe huller i tøjet, eller man fremstillede legetøj, så som bolde og kludedukker. Du kan medbringe din egen enlige sok eller strømpe – eller du kan bruge en af de (rene) enlige sokker museet har liggende, der bare venter på at blive forvandlet til sjovt legetøj. Du kan lave sokkemonstre fra kl. 11-15.

Læs mere om Møntergården og programmet her.

Åbningstider: 4.-9. april kl. 10-16. Børn under 18 år er gratis.

Adresse: Møntestræde 1, 5000 Odense C.

Påskesjov i Den Fynske Landsby

Seværdigheder i Odense
Foto: Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby skyder sæsonen i gang i påskeferien. Derfor kan du være en af de første i år til at hilse på alle dyrene og tage en tur med hestevognen. Kokkepigerne er klar i Præstegårdens køkken, og der er skøn stemning i hele landsbyen.

I år åbner dørene til landsbyens nye landhandel, som er indrettet i det gamle husmandssted fra Lunge Bjerge. Du kan kigge indenfor i det tidligere bryggers og se, hvordan butikken er indrettet, og du kan følge historien om handelen på landet i en moderne tegneserie på dagligstuens vægge. Hvis du kommer til Landhandlen mellem kl. 10 og 12, bydes der på en dram til de voksne og et stykke kandis til børnene. Du kan også få en lille fortælling om dengang, handlen kom til landsbyerne.

Du kan blive klogere på påskens mange traditioner og 1800-tallets folketro. Du kan klippe gækkebreve, lave påskekranse eller bløde får af uld, som du kan pynte med derhjemme.

Planlæg dit besøg i Den Fynske Landsby her.

Åbningstider: 6.-10. april kl. 10-17. Børn under 18 år er gratis.

Adresse: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S.

Koncert med Dopha på POSTEN

Påskeferie i Odense
Foto: Musikhuset POSTEN

Dopha har udgivet sin nyeste single “Frenemies”, der gik direkte ind som “Ugens Uundgåelige” på P3. P3 Guld-nominerede Dopha besøger nu Musikhuset POSTEN med sit band i sin hidtil største tour.

Dopha og hendes band spiller hendes største hits fra debutalbummet, så som “The Game” og “Happy For Me”, samt sange fra det kommende album. Publikum kan glæde sig til at opleve Dopha’s mix af rørende ballader fyldt med storhed og legende melodier, som man ikke kan lade være med at danse til, og Dopha og band leverer et råt og rocket lydbillede, der går perfekt i spænd med hendes nærvær, energi og fantastiske vokal.

Koncerten finder sted torsdag d. 6. april 2023 kl. 20:00 på Musikhuset POSTEN.

Adresse: Østre Stationsvej 25, 5000 Odense C.

I samme kategori

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
Blomsterfestival i Odense
H.C

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Koncerter i Den Fynske Landsby
Hvor skal man spise i Odense?
grand
wokshopO

Forsiden netop nu

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides