Der er stadig mange som ikke har udsigter til udlandsrejser og bliver derfor hjemme i Odense henover sommeren. Alligevel er der rig mulighed for at få en sjov og aktiv ferie i hjembyen. Denne sommer kan UngOdense og SSP Odense, i samarbejde med foreninger og idrætsklubber, byde på et stort udvalg af gratis sommerferieaktiviteter i forskellige byer – og Odense er med på den liste!

Er der ikke lige noget på denne liste som er noget for jer? Så tag et kig i vores guide med sommerferieaktiviteter for børn.

Hvad kan børnene deltage i?

I uge 27  får Odense sit helt eget OL som foregår i Munke Mose. Her kan børn og unge mellem 11 og 18 år, sammen med deres venner, tilmelde sig til sjove og festlige turneringsdage i uge 27. Holdene kan blandt andet dyste i spring, rundbold og fodboldcurling. OL i Mosen er blot et af de mange tiltag som der kommer henover sommeren rundt i byen.

OL i Odense - over 100 gratis sommerferieaktiviteter for børn
Foto: Odense Kommune

Alle aktiviteterne er fordelt udover skolernes sommerferie og foregår forskellige steder i byen. Børnene kan glæde sig til at tage på malerskole, tage på udflugt til Rømø, lære at bokse, ride på rodeotyr, deltage i TikTok liveshow, streetfodbold, go-cart eller madlavning. Aktivitetslisten er lang, og underholdningsfaktoren er stenstikker! ”Det er i hvert fald sikkert, at man ikke behøver at få en kedelig sommer, selv om man kommer til at tilbringe det meste af tiden i Odense. Der er virkelig gode muligheder for at komme ud af sit kvarter og lære byen at kende. Jeg håber, at mange vil benytte sig at tilbuddene og opleve samværet med andre unge på tværs af byen” fortæller børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

I alt er der over 100 sommeraktiviteter. De fleste er gratis at deltage og, og her skal man bare møde op på dagen – dog kan der være egenbetaling på nogle af aktiviteterne. Det kan du læse mere om lige her.

Stærkt samarbejde med foreningslivet

Det er en tradition, at UngOdense, og SSP Odense laver forskellige aktiviteter i løbet af sommerferien, men også idrætsklubber og andre foreninger er igen i år på banen. ”Vi har udviklet vores samarbejde i kommunen, og når vi samtidigt også i højere grad inddrager og understøtter civilsamfundet, så får vi resultatet, at 2+2 bliver til 5 til glæde for børn og unge” siger Carsten Djursaa ungdomsskoleleder hos UngOdense.

Der er også på baggrund af disse samarbejder at det er muligt at præsentere over de 100 sommeraktiviteter. I denne folder ses et fuld overblik over de forskellige uger som er arrangeret af forskellige foreninger samt kontaktoplysninger. Disse arrangementer kan være med til at sikre, at børnene ikke kommer til at drive rundt og kede sig i mange uger hvis de ikke skal på ferie med familien denne sommer.