Coops ledelse har øremærket en portion penge til gode og lokale formål. Alle Kvicklyer i landet har fået tildelt det samme beløb. Tanken er, at det skal ses som en del af den fortjeneste, som den givne butik har fået på non-food, og denne fortjeneste skal gå til omkringliggende handelsliv. Dette sker fordi landets Kvickly butikker har haft mulighed for at have åbnet uanset tidspunkt gennem diverse nedlukninger grundet Covid-19 - modsat mange andre.

Hvad går pengene til i Odense?

Vi kan glæde os til lysmagi i mørket da nogle af pengene skal bruges til at pryde Skibhusvej med julebelysning som skal gøre området mere hyggelig og varm i vintertiden. Derudover skal en del af pengene gå til Skibhusvejs egen lokale Open By Night således at alle butikkerne får noget ud af pengene. Begge dele skal være med til at trække flere borgere til Skibhusområdet – og når der kommer flere borgere kommer der automatisk også flere kunder i butikkerne.

Det er Skibhusforeningen som har besluttet hvad pengene skal bruges på.

Kvickly Skibhusvej donerer 125.000 kroner til Skibhusforeningen
Skibhusvej i Skibhuskvarteret. Foto: Odense Kommune

Varehuschef har videregivet ansvaret

Varehuschef Søren Nielsen videregav ansvaret for, hvad disse penge skulle bruges til, da han ikke engang har været varehuschef i et år. Han har ikke haft en følelse af, at kende området godt nok, hvorfor han har ladet nogle andre tage de vigtige beslutninger – hvortil han blot har videregivet checken til formålet.

Søren Nielsen har været meget aktiv i forhold til velgørenhed og Odense generelt. I løbet af denne måned vil han løfte sløret for, hvad han vil bruge sin helt egen oprettede pulje på 50.000 kroner til. Denne pulje er uddelt til 10 aktører i lokalsamfundet.