Ledigheden i Odense stiger – løsningerne er på vej!

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i april 2021 er 5347 fuldtidspersoner – dette svarer til 5,5 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune. Disse nye tal betyder at ledighedsprocenten i Odense er steget fra 5,4 % i marts 2021 til 5,5 % i april 2021. Odense indtager en 10. plads i ledighedsplaceringen i april 2021 – hvilket betyder, at Odense har landets 10. højeste ledighedsprocent.

Foto: Odense Kommune

Landsoversigt

Generelt er den danske ledighed steget en smule fra marts til april – den er i alt steget med 1300 personer. Dette kan som udgangspunkt lyde negativt, men det skyldes blandt andet den nye ferielov som trådte i kraft sidste år. Den nye ferielov har været med til at gøre, at færre end normalt har modtaget feriedagpenge siden september 2020. Når dette ikke er sket har det øget antallet af almindelige dagpengemodtagere, og på baggrund af dette er ledighedstallet steget på landsplan – og ikke kun i Odense. Det betyder, at stigningen af ledigheden i april ikke er helt transparent for, hvordan det reelt set står til på arbejdsmarkedet.

Fremtiden ser lys ud – akademikere skal i job

Selvfølgelig er det ærgerligt at ledigheden stiger – men det sker i takt med at samfundet åbner mere og mere op. På nuværende tidspunkt er det ikke mange steder som stadig er lukket pga. Covid-19 hvorfor der automatisk også er flere jobs at trække på til de ledige.

Særligt akademikere har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, og det er der et stort fokus på. Dette sker blandt andet ved at der laves særlige beskæftigelsesindsatser for ledige akademikere. I budgetforliget i 2020 blev der afsat 10 mio. kroner til særlige indsatser for ledige dimittender. Dette har resulteret i en række forskellige tiltag som job- og kandidatbanker, virtuelle jobmesser og mentorordninger som er med til at hjælpe akademikere i job.

Tankekraft kampagne

Odense Kommune er på nuværende tidspunkt en del af en kampagne som har til formål at inspirere flere små- og mellemstore virksomheder til at ansætte akademikere – og samtidig vise virksomhederne hvordan akademikerne kan gøre en forskel i lige præcis deres virksomhed. Dette sker på baggrund af, at flere undersøgelser har vist, at det skaber vækst og flere arbejdspladser, når de mindre virksomheder tilknyttes til akademikerne og deres færdigheder.

Ledigheden i Odense stiger
Foto: tankekraft.nu

Målet er, at flere virksomheder får mod på at ansætte en akademiker, der så forhåbentlig igen kan hjælpe med at skabe endnu flere job – også til andre faggrupper. Det er vigtigt, at vi har alle de gode kræfter i Beskæftigelsesalliancen med i arbejdet, for det kræver et stærkt samarbejde at få den odenseanske ledighed ned. Det her er et eksempel på, at Odense står sammen om at få flere i job” udtaler beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Kampagnen udspringer af Beskæftigelsesalliancen hvor odenseanske virksomheder, faglige organisationer, brancheorganisationer og uddannelsesinstitutioner arbejder sammen om at få flere odenseanere i job. Du kan læse mere om kampagnen lige her.

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides