Direktør spåede nyt H.C. Andersens Hus som top 5 over verdensattraktioner – nu skrives der om dét i hele verdenen

Der er ikke mange uger til at det nye H.C. Andersens Hus slår dørene op til en eventyrlig oplevelse for både store og små. Det nye hus skal ikke være som et traditionelt museum, men mere et sted, hvor man kan dykke ned i H.C. Andersens liv – men i høj grad også alt det han lavede i løbet af sit liv. Der er i dette hus skabt en helt ny oplevelse for besøgeren – og man kommer helt tæt på, hvordan H.C. Andersen tænkte sit liv.

International opmærksomhed

Det er ikke kun odenseanerne, og resten af Danmark, som ser meget frem til åbningen. Der skrives nemlig om lige præcis dette hus i hjertet af Odense i mange andre udenlandske medier som f.eks. Smithsonian Magazine (USA), Lonley Planet (Australien), News QQ (Kina) og Forbes (USA). Det er intet under at et hus med H.C. Andersen er i stor fokus i udlandet, da hans eventyr ligeledes er kendt i udlandet. Derfor er det muligt for Odense at kunne trække på dette, få omtale, og mange turister hertil på baggrund af det nye hus – men i høj grad også de i forvejen faktiske historiske steder der findes i Odense. Her kan der nævnes H.C. Andersens føde- og barndomshjem og Møntergården.

H.C. Andersens Hus
Grafisk illusion af H.C. Andersens Hus og omgivelser. Foto: www.mynewsdesk.com/

For museumsdirektør Torben Grøngaard Jeppesen kommer det ikke som nogen overraskelse at det nye H.C. Andersens Hus har høj popularitet allerede inden det er åbnet. Det har længe været et mål at lige præcis denne seværdighed skulle være blandt top 5 af attraktioner i verden.

-Det bliver et hus hvor man inkluderer headset, lyd, lys, fortællinger og et vidunderligt børneunivers, siger Lone Weidemann som er presseansvarlig hos Odense Bys Museum.

At have en attraktion som denne i Odense, Danmarks tredjestørste by, er kæmpe stort. Det forventes i høj grad at denne attraktion vil tiltrække mange turister i fremtiden.

Oplev H.C. Andersen i Odense – i forunderlige fodspor

Huset kommer til at rumme en enestående samling på over 32.000 genstande, og mange af disse er mulige at komme helt tæt på i H.C. Andersens Hus. Alt dette vil tilsammen danne et helt liv – og ikke mindst livsværk. Det bliver en helt og aldeles ny måde at fremstile H.C. Andersen på. I dette hus vil der være fokus på at eventyrene bliver fortalt, formidlet og præsenteret.

Som hus, museum og oplevelsesattraktion dykkes der ned i H.C. Andersens forundring, fantasi og eventyroplevelser. Dette gøres for at skabe eftertanke og nye perspektiver hos museumsgæsterne – men i høj grad også give nye perspektiver i samfundet. Fokus på dette museum er H.C. Andersen og hans litterære univers.

H.C. Andersens Hus
H.C. Andersens Hus indenfor. Foto: odensebysmuseer.dk

Åbningsdag: 30. juni 2021
Adresse: H.C. Andersen Haven 1, 5000 Odense C
Åbningstider: I perioden 30. juni – midt juli vil åbningstiderne være lavet som en soft opening hvor der ikke er offentliggjort præcise åbningstider. Fra midt juli vil åbningstiderne være 09.00 – 19.00 alle ugens dage.

Du kan læse mere om de forskellige attraktioner omkring H.C. Andersens Hus, priser og mulighed for rabatordning mv. her.

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides