Oplev julen i Odense: her finder du den ultimative juleguide

I næste weekend oprinder årets første søndag i advent, byen er allerede udsmykket med skønne julelyst og dagene er blevet mørke og korte. Dét betyder, at vi snart er klar til at byde julen velkommen. Vi har i den forbindelse lavet en juleguide med forskellige juleaktiviteter der findes i Odense i løbet af november og december. Læs med her og byd julen velkommen!

Eventyrligt julemarked i Odense

Traditionen tro inviteres der til eventyrligt julemarked i den gamle bydel af Odense. Herligheden kommer til at foregå i det område hvor H.C. Andersen voksede op.

I løbet af to weekender i december kan vi glæde os til et julemarked fyldt med lokale fynske specialiteter, håndlavede pølser og specialøl. Smykker og håndlavet keramik vil også at være at finde på markedet. På markedet vil det være muligt at købe juleklassikere som æbleskiver, kandiserede æbler, brændte mandler og gløgg mv. Der indbydes til en spadseretur gennem gamle gader og du er garanteret at være i julehumør når du forlader julemarkedet igen.

Hvor: Sortebrødre Torv 1 – 5000 Odense C.
Hvornår: 4. december, 5. december, 11. december og 12. december fra klokken 10.00 – 17.00.

Jul i Odense - Eventyrligt julemarked
Julemarked på Sortebrødre Torv. Foto: Visitfyn

LUMAGICA – Enchanted Winter Forest i Odense

Odense inviterer til årets smukkeste familiejuleudstilling i Kongens Have. Denne juleudstilling hedder ”LUMAGICIA – Enchanted Winter Forest” og er en visuel og nyskabende lysfestival. Det er helt simpelt et interaktivt kunstnerisk lysunivers hvor du føres gennem helt særlige rum og scener i Kongens Have.

Du kan gå på opdagelse hvor du møder Danmarks største lysende dyr og oplever forrygende lysshow. Det vil være en tur som appellerer til fantasien og du vil med sikkerhed være i godt humør efter en tur gennem LUMAGICIA – Enchanted Winter Forest. Der vil desuden være mulighed for at høre musik og købe mad samt drikke på stedet.

Du kan købe en billet til arrangementet her.

Hvor: Kongens Have i Odense.
Hvornår: Åbningstiderne er varierende. Du kan se eventkalenderen med åbningstider her.

Jul i Odense - LUMAGICIA - Enchanted Winter Forest
Foto: Lumagicia

Det er et krav at kunne fremvise et gyldigt coronapas når man skal besøge LUMAGICIA – Enchanted Winter Forest.

Jul i Odense Zoo

En kombination af julehygge og en tur i Odense Zoo går man aldrig galt i byen med. Haven forvandles i november og december til en eventyrlig julekulisse hvor man kan opleve op til 400.000 julelys, nisser og juleboder.

Det vil være muligt at møde nisserne Zoofus og Zoofie som har fået en opgave stillet af julemanden: de skal finde rensdyrene inden jul. Men det er muligt? Det kan du tage i Zoo og finde ud af. I boderne kan du blive fristet af julens søde fristelser, finde smuk keramik eller fynske specialiteter.

Dette bliver ét af julens helt store juleoplevelser og det er noget du absolut ikke vil gå glip af! Du kan sikre dig både billet (og julestemning) her.

Hvor: Odense Zoo – Sdr. Boulevard 306, 5000 Odense C
Hvornår: Åbningstiderne for jul i Zoo er varierende. Du kan se den komplette eventkalender her.

Juleforestilling på Odense Teater

Årets juleforestilling på Odense Teater tager afsæt i DR’s populære tv-julekalender Jul På Slottet.

– Det’ sørme, det’ sandt, december, synger slotsnisserne Magnum, Trisse og deres søn, Fimpe, mens de spreder juleglæde på slottet med den skønne prinsesse Miamaja. Men julen er truet i det lille kongerige, skriver Odense Teater på deres hjemmeside.

Gennem stykket vil du blive inviteret ind i et eventyrligt univers hvor der hersker både glæde og frygt. Det er en genkendelig historie og man kan glæde sig til et gensyn med en folkekær julekalender. Som en bonus kan man få et genhør med Bodil Heisters musik.

Stykket varer 2 timer og 20 minutter inkl. pause. Det anbefales at børn er over 6 år for at se det. Køb din billet her.

Hvor: Odense Teater – Jernbanegade 21, 5000 Odense C.
Hvornår: 11. november – 28. december.

Jul i Odense - Jul på Slottet / Odense Teater
Foto: Odense Teater

Julelys i Odense

Lørdag den 13. november blev juletræet på Flakhaven atter tændt. Traditionen tro blev byens resterende julelys også tændt – og vi bare sige, at Odense Kommune virkelig har oppet sig i år. Byens gader er oplyst som aldrig før, det er en stor lysende julekugle midt på Flakhaven og træerne langs gågaden funkler smukt.

Besøg Flakhaven, Odense Gågade, Brandts Passage, Vintapperstræde, den nye plads mellem Overgade og Vestergade, Overgade samt Nedergade for at komme i rigtig julestemning.

Julestemning på Møntergården

Igen i år inviterer Møntergården til julestemning i historiens tegn. Her kan man nyde de gamle, julepyntede gårdrum samt en masse familieaktiviteter som emmer af jul.

Du kan blandt andet møde den blå julemand og sammen med ham skrive en ønskeseddel med pen og blæk. Derudover kan du besøge den hyggelige julecafé, høre Skt. Knuds Herrekvartet synge julen ind eller tælle julestjerner og vinde en lille præmie. Aktiviteter er der mange af og du kan danne dig fulde overblik her.

Hvor: Møntergården Odense – Møntestræde 1, 5000 Odense C.
Hvornår: tirsdag – søndag klokken 10.00 – 16.00.

Jul i Odense - Møntergården
Foto: Møntergården

Julemarked i Storms Pakhus

Den sidste weekend i november inviterer Storms Pakhus til julemarked bagerst i pakhuset. Her vil du kunne snuse rundt blandt boder, varme dig på smagsfulde juledrikke og smage juleklassikere. Her vil være cirka 40 boder med juletema.

Hvor: Storms Pakhus – Lerchesgade 4, 5000 Odense C.
Hvornår: lørdag den 27. november og søndag den 28. november fra 11.00 – 16.00.

I samme kategori

juni Odense
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
grand
juni Odense

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides