Så er det endelig blevet den tid på året, hvor vi igen skal samles om det store bål til sang og hygge med venner eller familie. Vi har samlet en oversigt over hvad der er af events i og udenfor Odense i forbindelse med Sankt Hans – men som stadig overholder de udstedte restriktioner i forbindelse med corona.

Kunne du tænke dig, at få et overblik over, hvad du ellers kan lave i juni måned, så kan du læse mere lige her.

Sankt Hans på Engen – revideret udgave

Det er stadig ikke muligt at fejre Sankt Hans på Engen som normalt hvilket er meget beklageligt. Derfor er arrangørerne kommet med et alternativ.

Sankt Hans på Engen er i år blevet rykket ud i 3 forskellige haver i Odense. Planen er at der vil blive livestreamet fra én af de tre haver således at de, som ikke er i haven, kan føle sig som en del af fællesskabet alligevel. Arrangørerne stiller med bål, musik, pølsevogn (første servering er gratis) samt bar med øl, vin og sodavand. Man skal medbringe et gyldigt coornapas.

Skovbakkevænget 20, 5260 Odense S

Den første have der kan besøges er hos Henrik og Mette på Skovbakkevænget 20, 5260 Odense S, fra klokken 17:00-21:00.

Billetten koster 25 kr. + gebyr og den kan byttes til en udskænkning i baren. I haven er der plads til 150 gæster, og det er først til mølle princippet.
Køb din billet lige her.

Bladstrupvej 41, 5270 Odense N

Den anden have der kan besøges er hos Laila og Morten på Bladstrupvej 41, 5270 Odense N, fra klokken 17:00-21:00.

Billetten koster 25 kr. + gebyr og den kan byttes til en udskænkning i baren. I haven er der plads til 150 gæster, og det er først til mølle princippet
Du kan købe din billet lige her.

Stavagyden 78 5210, Odense NV

Den tredje have/skov der kan besøges er hos familien Hyllegaard på Stavagyden 78, 5210 Odense NV, fra klokken 17:00-21:00.

Billetten koster 25 kr. + gebyr og den kan byttes til en udskænkning i baren. I haven er der plads til 150 gæster, og det er først til mølle princippet.
Du kan købe din billet lige her.

Sankt Hans 2021
Sankt Hans på Engen for år tilbage. Foto: Visit Odense 

Kæmpe Sankt Hans bål hos Otterup Jagtforening

Efter to års pause er Otterup Jagtforening endnu engang klar til at invitere til en coronavenlig Sankt Hans med stort bål, livemusik og tale. I år er der dog kun plads til 400 gæster - og disse gæster vil blive opdelt i to sektioner á 200 mennesker. Der er gratis adgang til dette arrangement hvor man skal medbringe et gyldigt coronapas.

Hvor: Horsebækvej 22, 5450 Otterup
Hvornår: den 23. juni klokken 18.00 - 23.00. Du kan se det fulde program for aftenen her.

Sankt Hans aften på Johannes Larsen Museet i Kerteminde

Traditionen tro inviterer Johannes Larsen Museet til fejring af Sankt Hans i haven på Møllebakken i Kerteminde. Aftenen starter ved musset hvor man om aftenen muligvis vil gå videre til et større arrangement hvis omstændighederne tillader det. Frygt dog ikke, at du ikke vil få et bål at se, musset stiller nemlig op med deres eget mindre bål tidligt på aftenen. Det er muligt at bestille mad eller medbringe det selv og nyde i museets have som start på en forrygende Sankt Hans aften.

Hvor: Møllebakken 14, 5300 Kerteminde
Hvornår: den 23. juni 17.00 - 20.00 med mulighed for et længere arrangement ved et større bål.
Læs mere og se hvordan du kan bestille mad til arrangementet her.

Sankt Hans 2021
Sankt Hans på Johannes Larsen Museet tidligere. Foto: Johannes Larsen Museet

Sankt Hans bål ved Odense Havn

Klokken 21.45 onsdag den 23. juni er det muligt at opleve et bål på vandet ved Odense Havn. Peter Rahbæk Juel vil holde tale, og efterfølgende kan man nyde synet af det flydende bål i havnen. Man kan se bålet fra Byens Ø, Tysklandskajen og Kanalvej.

Mangler vi et sted i eller udenfor Odense som afholder Sankt Hans? Så tip os endelig på [email protected].