Sommer for de mindste: Børnevenlige aktiviteter og udflugter i Odense

Solen og sommeren er over os, og Odense summer af liv og feriestemning. Det kræver naturligvis en sommerguide til børnefamilierne. Her har vi samlet en oversigt over nogle af de aktiviteter, udflugter og arrangementer, der finder sted i Odense denne sommer. Er dine børn eller børnebørn til eventyrlig udklædning, actionfyldte aktiviteter, smukke naturoplevelser eller noget helt fjerde, så tag et kig på listen herunder, og find inspiration til jeres sommer.

Skal du holde ferie i Odense? Så læs vores staycation-guide, som både indeholder spisesteder, overnatningsmuligheder og en lang række seværdigheder.

Seværdigheder og familieudflugter

NATURindTRYK – kunst i naturen

Kom med en tur ud i naturen: Hos Fyns Grafiske Værksted afholder de fire workshops for børn og deres bedsteforældre eller forældre i sommerferien. En naturformilder og en grafiker vil tage deltagerne med på to dage i naturens tegn.

Børn og voksne skal ud i naturen sammen første dag. På anden dag skal deltagerne prøve at tegne og trykke deres indtryk fra naturen som et grafisk værk på papir. Undervejs får deltagerne naturligvis kyndig vejledning af de erfarne undervisere. Se her, hvilke dage i løbet af sommeren, du kan tage børn eller børnebørn med ud i naturen til kunstnerisk workshop.

Familietur til Stige Ø

Hvis I vil fortsætte i naturens tegn, så er Stige Ø et oplagt sted til en dagsudflugt. Langs Odense Fjord ligger den smalle landtange, som rummer masser af vild natur. Mulighederne for leg og aktiviteter for hele familien er gode. Nyd en idyllisk gåtur, få gang i kroppen på mountainbike-ruterne eller find legepladsen og ishuset. Vil du vide mere om Stige Ø, så læs vores artikel om det natursmukke sted lige her.

Foto: https://www.stigeoe.dk
Foto: https://www.stigeoe.dk

Odins Odense – kom med tilbage i tiden

Jernalderslandsbyen Odins Odense har en lang række arrangementer på programmet denne sommer. Her får hele familien et indblik i, hvordan landsbymiljøet så ud i jernaldertiden. Der er tidstro huse, en smedje, udhuse og staklader, hvor der kan nydes medbragt mad. I løbet af sommeren kan familier også få indblik i nogle af de helt gamle håndværk. Perlemageri, pileflet, mjødsmagning og krigertræning er et lille udvalg af det, du vil kunne opleve i juli og august. Find hele sommerens program her.

Adresse: Store Klaus 40, 5270 Odense N

Ville Vau

Eventyrverdenen Ville Vau er for nysgerrige og fantasifulde børn. Stedet er en del af museet H.C. Andersens Hus, og her kommer børnenes sanser i spil. Vi kender alle H.C. Andersens rørende eventyr, og de kommer til udtryk i farverige legerum, flotte udklædninger og skøn leg. Hvis du har et eventyrlystent barn, så er Ville Vau stedet for jer denne sommer.

Adresse: H.C. Andersens Haven 1, 5000 Odense C

Foto: VisitOdense
Foto: VisitOdense

H.C. Andersens Paraden

I løbet af hele sommeren kan du finde mange arrangementer med H.C. Andersen Paraden. De festlige forestillinger finder sted i Eventyrhaven på den flotte scene Eventyrslottet. Der er ingen tvivl om, at det bliver en fantasifuld sommer med H.C. Andersen Paraden, når de byder på sang, musik og eventyrlige forestillinger. Få et overblik over deres shows og workshops her.

Adresse: Eventyrhaven, 5000 Odense C

Histotoriet – en del af Møntergården

Sommerferien giver ekstra tid til at være sammen som familie – også uden skærme og forstyrrende elektronik. Hos Histotoriet er tid med familien i fokus. De lægger nemlig op til, at du får nogle gode samtaler med dine børn om udstillingen. Her kan dine børn lære om gamle dage, når de selv bliver en af museumsfolkene. Så det er bare på med en kittel, så hele familien kan lege sig igennem den interaktive udstilling. Læs mere om udstillingen her.

Adresse: Møntestræde 1, 5000 Odense C

Foto: Møntergården - Histotoriet
Foto: Møntergården – Histotoriet

Se afgangen af sejladset Fyn Rundt

Er du frisk på at køre lidt længere væk end Odense, så kan du opleve starten af sejladsen Fyn Rundt. De sejler fra Bogense mandag den 25. juli, og du kan se de mange flotte træskibe sejle fra havn. Så er dine børn eller børnebørn bidt af en gal sømand, så vil dette være en helt særlig oplevelse for dem. Hvis I vil opleve de mange flotte træskibe, så find mere information og book jeres billetter lige her.

Adresse: Østre Mole ved Castors Kajplads, 5400 Bogense

Aktiviteter og leg

GoMonkey Klatrepark

Har dine børn krudt bagi – så tag dem med i GoMonkey Klatrepark. Her brændes der hurtigt noget energi af i trætoppene. Der tilbydes klatring på alle niveauer, og du kan også få vind i håret på de lange svævebaner. Alle kan være med, så længe man er frisk på at få motion på en anderledes måde. Læs mere om GoMonkey her, og book en tid hos klatreparken i Odense.

Adresse: Stærmosegårdsvej 57, 5230 Odense M

Foto: GoMonkey
Foto: GoMonkey

Jumping Fun

De fleste børn har prøvet at hoppe på trampolin i baghaven, men hos Jumping Fun tager de det til et helt nyt niveau. Der er både vandrette og skrå trampoliner, slamdunk, skumgrave og jumptårn. Derudover har de parkour, dodgeball og meget mere, så der er næsten garanti for en vildt fed sommeroplevelse her. Lige nu har de endda 50 % rabat på fri hop, så skynd dig at booke tid til din familie online.

Adresse: Edisonsvej 9-11, 5000 Odense C

Leo’s Legeland

Skal dine børn have den fedeste legefest denne sommer? Så er Leo’s Legeland stedet! De har et hav af spændende aktiviteter, så selv de mindste kan få brugt noget energi. Der er ball pool, rutsjebaner, kæmpebolde, trampoliner, vulkaner og piratskib til leg. Og det er blot et udvalg! Det er også muligt at komme på en 4-dages sommerlejr, hvor leg og motion er i fokus. Læs meget mere om alle aktiviteterne her.

Adresse: Petersmindevej 1E, 5000 Odense C

Foto: VisitOdense
Foto: VisitOdense

Af: Lærke Malchau Olsen

I samme kategori

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Nye spisesteder i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides