Sommerferie for de mindste: Børnevenlige aktiviteter og udflugter i Odense

Sommeren er over os, og Odense summer af liv og feriestemning, mens solen skinner fra en skyfri himmel. Det kræver naturligvis en sommerferieguide til børnefamilierne.

Her har vi samlet en oversigt over nogle af de aktiviteter, udflugter og arrangementer, der finder sted i Odense denne sommer, som er oplagte ferieaktiviteter for børn.

Er dine børn eller børnebørn til eventyrlig udklædning, actionfyldte aktiviteter, smukke naturoplevelser eller noget helt fjerde, så tag et kig på listen herunder, og find inspiration til jeres sommerferie i Odense.

Vil du også have inspiration til oplevelser, der ikke kun er for børn? Læs vores guide til juli i Odense her.

H.C. Andersen Paraden i Eventyrhaven

juli Odense
Foto: H.C. Andersen Paraden

Den farverige teatergruppe H.C. Andersen Paraden indtager endnu en sommer i Odense. For mere end 30. gang kan du opleve  fine forestillinger i Eventyrhaven, hvor gruppen byder på eventyr og fortællinger midt i Odense under titlen “24 eventyr på 24 minutter præsenteret af 24 eventyrfigurer”. Deres optrædener er perfekte til at danne rammen om en skøn picnictur med familien i det grønne. Det er selvfølgelig gratis at overvære, og Paraden spiller mandag til lørdag i sommerugerne 26-32 kl. 11 og 13. Som optakt til eftermiddagsforestillingen kan publikum møde eventyrparaden foran byens rådhus. Det sker mandag til fredag kl. 12.45. Efter det lille event følger eventyrfigurerne publikum til forestilling på eventyrslottet. Lørdage i samme periode går H C Andersen Paraden gennem gågaderne i Odense før kl. 13-forestillingen. Efter forestillingerne stiller eventyrfigurerne op til fotografering, så oplevelsen kan blive foreviget.

Find alle arrangementerne på H.C. Andersen Paradens facebookside.

Adresse: Græsplænen foran Eventyrslottets scene i Eventyrhaven, 5000 Odense C.

ODEONs KreaKafé – Lav perler og lanterner i alle afskygninger

juli odense
Foto: Café ODEON Social

Er du klar på en kreativ sommerdag? I ODEON kan du slå din kreative side løs, når du hver tirsdag i juli enten kan hygge dig med perler eller dekorere smukke lanterner. Det er helt gratis at deltage og materialer koster heller ikke noget. En oplagt sommerferieaktivitet for kreative børn.

Du kan læse mere om de forskellige caféer her.

Adresse: Café ODEON Social, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C.

H.C. Andersen Festspillene i Den Fynske Landsby

juli Odense
Foto: H.C. Andersen Festspillene

Igen i år vender H.C. Andersen Festspillene tilbage, når de indtager friluftsteatret i Den Fynske Landsby. I år er eventyret “Svinedrengen” på programmet, som opføres hver dag kl. 16. Forestillingerne varer cirka fem kvarter. Hvert år siden 1965 har H.C. Andersen Festspillene i Odense opført et af H.C. Andersens eventyr i Den Fynske Landsby.

Du kan købe billetter her eller i døren til Den Fynske Landsby.

Adresse: Friluftsteatret, Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, 5260 Odense S.

NATURindTRYK – Kunst i naturen for børn og voksne

sommerferie Odense
Foto: Fyns Grafiske Værksted

Kom med en tur ud i naturen: Hos Fyns Grafiske Værksted afholder de fire workshops for børn og deres bedsteforældre eller forældre i sommerferien. En naturformilder og en grafiker vil tage deltagerne med på to dage i naturens tegn. Børn og voksne skal ud i naturen sammen første dag, hvor der skal tegnes og laves meditative øvelser. På anden dag skal deltagerne mødes i værkstedet, hvor der skal arbejdes med grafiske tryk. Undervejs får deltagerne naturligvis kyndig vejledning af de erfarne undervisere.

Se her, hvilke dage i løbet af sommeren, du kan tage børn eller børnebørn med ud i naturen til kunstnerisk workshop.

Adresse: Fyns Grafiske Værksted, Hans Jensens Stræde 18-20, 5000 Odense C.

“Det mindste Cirkus” på torvet i Vintapperstræde

sommerferie Odense
Foto: Det mindste Cirkus
“Det mindste Cirkus” er en gratis forestilling for hele familien, hvor klovnen Jody optræder i sit eget univers fyldt med poesi, mimik, musik og magi, som eneste medvirkende på sin lille scene. Den 25 minutter lange forestilling kan opleves lørdag den 8. juli kl. 12 og 13, fredag den 14. juli kl. 14.00 og lørdag den 15. juli kl. 12 og 13. Forestillingen er støttet af ‘Oplev Odense puljen – Odense Kommune’.

Nyd forestillingen med familien ved at finde mere information her.

Adresse: Torvet i Vintapperstræde, 5000 Odense C.

Familietur til Stige Ø

sommerferie Odense
Foto: Stige Ø

Hvis I vil fortsætte i naturens tegn, så er Stige Ø et oplagt sted til en dagsudflugt. Stige Ø ligger langs Odense Fjord og rummer masser af vild natur. Mulighederne for leg og aktiviteter for hele familien er gode. Nyd en idyllisk gåtur, få gang i kroppen på mountainbike-ruterne eller find legepladsen og ishuset.

Vil du vide mere om Stige Ø, så læs vores artikel om det naturskønne sted lige her.

Adresse: Stige Ø, 5000 Odense C.

Odins Odense – Rejs tilbage i tiden

Seværdigheder i Odense
Foto: VisitOdense

Jernalderslandsbyen Odins Odense har en lang række arrangementer på programmet denne sommer. Oplev bl.a. Skjaldefestivalen, tag på weekendophold i landsbyen og lev som i gamle dage eller noget helt tredje. I Odins Odense får hele familien et indblik i, hvordan landsbymiljøet så ud i jernaldertiden. Der er tidstro huse, en smedje, udhuse og staklader, hvor der kan nydes medbragt mad. I løbet af sommeren kan familier også få indblik i nogle af de helt gamle håndværk. Perlemageri, pileflet, mjødsmagning og krigertræning er et lille udvalg af det, du vil kunne opleve i sommerferien.

Find hele sommerens program her.

Adresse: Store Klaus 40, 5270 Odense N.

Ville Vau i H.C. Andersens Hus

sommerferie odense
Foto: VisitOdense

Eventyrverdenen Ville Vau er for nysgerrige og fantasifulde børn. Stedet er en del af museet H.C. Andersens Hus, og her kommer børnenes sanser i spil. Vi kender alle H.C. Andersens rørende eventyr, og de kommer til udtryk i farverige legerum, flotte udklædninger og skøn leg. Ville Vau er en sanselig verden inspireret af elementer fra H.C. Andersens liv, hans kunstneriske passion og eventyr. Eventyrlandet består af forskellige legeoaser og scenograferede rum fyldt med spændende rekvisitter og flotte og seje kostumer til fri afbenyttelse.

Hvis du har et eventyrlystent barn, så er Ville Vau stedet for jer denne sommer. Husk at bestille billet på forhånd.

Adresse: H.C. Andersens Haven 1, 5000 Odense C.

Histotoriet – En del af Møntergården

sommerferie odense
Foto: Histotoriet, Møntergården

Sommerferien giver ekstra tid til at være sammen som familie – også uden skærme og forstyrrende elektronik. Hos Histotoriet er tid med familien i fokus. De lægger nemlig op til, at du får nogle gode samtaler med dine børn om udstillingen. Her kan dine børn lære om gamle dage, når de selv bliver en af museumsfolkene. Så det er bare på med en kittel, så hele familien kan lege sig igennem den interaktive udstilling. Læs mere om udstillingen her.

På Møntergården er der også et væld af andre oplevelser. Lav bl.a. sokkemonstre og kludedukker eller se forskellige dukketeatre for børn.

Se alle arrangementerne i Møntergårdens eventkalender her.

Adresse: Møntestræde 1, 5000 Odense C.

Se afgangen af sejladsen Fyn Rundt

sommerferie Odense
Foto: Fyn Rundt

Er du frisk på at køre lidt længere væk end Odense, så kan du opleve starten af sejladsen Fyn Rundt. De sejler fra Middelfart lørdag den 22. juli, og du kan se de mange flotte træskibe sejle fra havn. Så er dine børn eller børnebørn bidt af en gal sømand, så vil dette være en helt særlig oplevelse for dem.

Hvis I vil opleve de mange flotte træskibe, så find mere information lige her.

Adresse: Havnen i Middelfart, 5500 Middelfart.

GoMonkey Klatrepark

sommerferie Odense
Foto: GoMonkey Odense

Har dine børn krudt bagi? Så tag dem med i GoMonkey Klatrepark. Her brændes der hurtigt noget energi af i trætoppene. Der tilbydes klatring på alle niveauer, og du kan også få vind i håret på de lange svævebaner. Alle kan være med, så længe man er frisk på at få motion på en anderledes måde.

Læs mere om GoMonkey her, og book en tid hos klatreparken i Odense.

Adresse: Stærmosegårdsvej 57, 5230 Odense M.

Jumping Fun

Seværdigheder i Odense
Foto: VisitOdense

De fleste børn har prøvet at hoppe på trampolin i baghaven, men hos Jumping Fun tager de det til et helt nyt niveau. Der er både vandrette og skrå trampoliner, slamdunk, skumgrave og jumptårn. Derudover har de parkour, dodgeball og meget mere, så der er næsten garanti for en vildt fed sommeroplevelse her.

Lige nu har de endda 10 % rabat på hop, så skynd dig at booke tid til din familie online.

Adresse: Edisonsvej 9-11, 5000 Odense C.

Leo’s Legeland

sommerferie Odense
Foto: VisitOdense

Skal dine børn have den fedeste legefest denne sommer? Så er Leo’s Legeland stedet! De har et hav af spændende aktiviteter, så selv de mindste kan få brugt noget energi. Der er ball pool, rutsjebaner, kæmpebolde, trampoliner, vulkaner og piratskib til leg. Og det er blot et udvalg! Det er også muligt at komme på en 4-dages sommerlejr, hvor leg og motion er i fokus.

Læs meget mere om alle aktiviteterne her.

Adresse: Petersmindevej 1E, 5000 Odense C.

I samme kategori

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
Blomsterfestival i Odense
H.C

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Koncerter i Den Fynske Landsby
Hvor skal man spise i Odense?
wokshopO
Genbrugshallerne-1

Forsiden netop nu

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides