Odense har tilmeldt sig konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune.

Du har måske set første sæson af "Gi´os naturen tilbage" på DR, hvor Frank "Bonderøven" Erichsen blandt andet satte Hjørring Kommune i fokus. Konkurrencen om at finde Danmarks Vildeste Kommune er netop opfølgeren til programmet, og kunne du lide det - ja, så har du noget at se frem til.

Læs også vores guide til grønne parker i Odense.

Som en del af Miljøministeriets kampagne "Sammen om et VILDERE Danmark" handler konkurrencen om at sikre den vilde natur – og denne gang er alle Danmarks kommuner inviteret til at deltage. Det hele bliver fuldt af et filmhold, og i 2023 bliver konkurrencen sendt som anden sæson af programserien "Gi´os naturen tilbage".

Odense kaster sig ud i udfordringen for at sætte fokus på betydningen af biodiversitet i kommunen. Odense Kommune skal altså nu arbejde endnu mere med tiltag til gavn for biodiversitet.

Vi har allerede vedtaget en handleplan for natur og biodiversitet, og nu er det op til os politikere at finde midlerne til at føre endnu flere af dem ud i livet. Her kan konkurrencen måske også skubbe på.

Siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V), som det fremgår af en pressemeddelelse fra Odense Kommune.

Odense Kommune
Odenses by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt. Foto fra Odense Kommunes hjemmeside.

Desuden peger kulturrådmanden også på at konkurrencen netop kan være med til at inspirere Odense til yderligere tiltag.

Man håber altså på at konkurrencen kan være medskabende til en rigere natur og større biodiversitet i hele landet. Vinderen udpeges ud fra omfanget af projektet, som vurderes på blandt andet idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter vild natur og sidst men ikke mindst udbredelse af viden til borgerne om naturens egenskaber.

Vidste du det om Odense
Fremtidens Odense skal være mere grøn og vild natur.

Her på redaktionen glæder vi os til, at vi i Odense anskuer biodiversitet på en innovativ måde. Det skal gerne være til fordel for den vilde natur, til gavn for plante-og dyrelivet og selvfølgelig til gavn for odenseanere.

Odense Kommune har frem til slutningen af 2022 til at arbejde med biodiversitetsprojektet. Her bliver Danmarks vildeste kommune udpeget og vi har store forventninger.

Har du et tip om Odense, så send en mail til [email protected] .