Der er mange, der drømmer om at rejse ud i verden og opleve nye kulturer, men ikke alle har råd til at rejse så meget, som de gerne ville. Men fortvivl ikke – det behøver nemlig ikke at være dyrt at rejse. Der findes faktisk en hel del destinationer, hvor du kan få meget ferie for få penge. Læs med her og bliv inspireret til billige rejser, så du kan komme på din næste budgetvenlige ferie.

Besøg Krakow i Polen

Krakow er en af Polens største byer. Byen ligger i den sydlige del af Polen og har cirka 750.000 indbyggere. Krakow er dermed en af Europas største byer. Krakow er især kendt for sin gamle bydel, som blev fredet af UNESCO i 1978. Den Gamle By består af mange smalle gader og hyggelige torve, og her finder man også Wawel-slottet, som er et af Polens mest kendte slotte. Slottet blev grundlagt i det 11. århundrede, men blev senere udvidet og forbedret flere gange.

I dag kan man besøge slottets kapel, museum og de store parker rundt om slottet. Krakow har desuden et rigt kulturliv med teatre, operahuse og et utal af gallerier og museer. Byens universitet er Polens næststørste universitet med over 200.000 studerende, hvilket giver Krakow et ungt og levende udtryk.

Opdag Sofia i Bulgarien

Sofia er hovedstaden i Bulgarien. Byen ligger i det centrale Bulgarien og blev grundlagt for over 7.000 år siden. I dag bor der cirka 1,4 millioner mennesker i Sofia, hvilket gør den til en af de største byer i landet. Sofia har mange spændende seværdigheder, såsom Alexander Nevskij-katedralen, der er en af de største ortodokse kirker i verden. Derudover kan man også besøge Vitosha-bjergene, som ligger lige udenfor byen. Her kan man tage på vandreture eller tage en tur op på toppen af bjerget. På toppen af bjerget findes der et par restauranter og caféer, hvor man kan nyde udsigten over byen.

Rejs til Prag i Tjekkiet

Prag er hovedstaden i Tjekkiet, og byen ligger ved floden Moldau. Prag har en lang historie, og byens centrum er på UNESCO’s verdensarvsliste. Prag er kendt for sine mange slotte og broer, og byen har en afslappet atmosfære. Der er mange ting, du kan lave i Prag. Du kan besøge nogle af de mange slotte og kirker, eller du kan tage en tur rundt i byen for at se de smukke gamle huse. Du kan også shoppe i de mange butikker eller spise på nogle af byens restauranter. Hvis du vil have et afslappende ophold, kan du bo på et af de mange hoteller ved floden. Her kan du slappe af ved vandet og nyde udsigten over byen.