Dette skal du vide om EED

Dette indhold er sponsoreret

Når budgettet skal passes og pengene skal stemme overens, er der en række poster vi alle kender til. Dette er poster som f.eks. el, vand og varme. Alle disse ting er vigtige for, at vores hverdag kan hænge sammen, men de slider også på vores planet. EU har sammensat en række målsætninger, som skal hjælpe til, hvordan EU-lande kan blive mere miljøvenlige. En af disse målsætninger er EED. Dette er en måde, hvorpå EU-borgeres ressourcer på forbrug kan gøres grønnere, og samtidig mere brugervenligt. Med denne artikel får du et kort indblik i, hvad EED er, og hvordan du kan navigere rundt på Brunatas website, for at læse mere om dette nye tiltag.

Hvad er EED?

EED er en forkortelse for energieffektivitetsdirektivet (EU’s Energy Efficiency Directive, EED 2018). EED er en række mål sat af EU, som skal gøre fremtiden grønnere. Det betyder også, at der sker en del ændringer med måling af el, vand og varme i hjemmet. Målet med EED er, at vi alle skal blive langt bedre til at spare på ressourcer og strøm. EED er nu blevet en del af den danske lovgivning, og det er derfor vigtigt at, du som forbruger sætter dig ind i, hvilken betydning det har for dig.

Hvorfor er det smart?

En af de basale ideer bag EED, er at gøre det hele mere brugervenligt og let tilgængeligt. Dette skal blandt andet ske ved at lægge en del af tingene online. Det er et mål, at alle manuelle forbrugsmåler skal være skiftet til fjernaflæsning senest i år 2027. Med et fjernaflæsningssystem er det muligt for dig som forbruger at indtaste ændringer online uden det store besvær. Dette gør det også mere overskueligt at se hvor der kan laves eventuelle besparelser. På denne måde, bliver ressource og energiforbrug hurtigt mindre, og dermed også meget grønnere

Hvordan gør jeg?

For at blive klar til EED, kan du med fordel søge hjælp, hos et firma med erfaring indenfor forbrugsmåling og forbrugsregnskab. Firmaet, Brunata, har lang erfaring med disse ting, og kan derfor hjælpe dig med at blive klar til EED. Brunata er Danmarks førende udbyder af fjernaflæste løsninger, der bruger intelligent netværk, og de er derfor et godt bud, på et firma du kan kontakte, hvis du har brug for råd og vejledning. EED er et vigtigt skridt mod en grønnere fremtid, og det er derfor vigtigt, at få tingene planlagt i god tid. Brunata kan hjælpe med en plan for projektet, samt et fornuftigt tilbud, så du hurtigere og nemmere kan blive klar til EED.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides