Et godt sengekøb: Find den rette elevationsseng

Dette indhold er sponsoreret

 

Trænger du til en seng, der er lidt større end den, I har nu? Hvis I lige nu er to, der deler en seng på 120 eller 140 centimeters bredde, kan det godt tænkes, I lidt føler, I er nødt til at slås om pladsen, når I sover. Det kan godt lade sig gøre at sove i den, og det kan også være, det har været en nødvendighed for jer rent pris- og pladsmæssigt. Men det er stadig ikke sikkert, det er helt optimalt i længden for lige præcis jer.

Hvis I enten har ændret på indretningen eller måske endda er flyttet til et sted med et større soveværelse, kan det være, I har snakket om, at I godt kunne tænke jer nogle flere centimeter at boltre jer på – og hvad er så bedre end gode tilbud på 160×200 elevationssenge? Der findes mange forskellige slags, men mange mennesker er glade for elevation – så mon ikke også, I kan finde en seng, der falder i jeres smag?

 

Hvorfor vælge elevation?

Er du typen, der elsker at sidde i sengen og læse? Det er skønt at gå i seng og vide, at du vil bruge den næste halve times tid på at fordybe dig i en god bog, eller du kan vågne på en weekendmorgen uden lyst til at stå op med det samme og i stedet sætte dig til rette med en kop kaffe.

I en almindelig seng har du garanteret været vant til at sætte en pude i ryggen, så du kunne læne dig op ad hovedgærdet.

Med en elevationsseng er det slet ikke nødvendigt. Her kan du ganske enkelt bare køre hovedenden helt eller delvist op, så du kan komme til at sidde rimeligt oprejst. Du er altså fri for, at du glider frem i sengen, fordi du læner dig op ad en væg, ligesom du faktisk ikke behøver den pude i ryggen, du ellers er blevet vant til at have – det er ren luksus.

 

Få lænden godt ned i madrassen

En del elevationssenge kan både eleveres i hoved- og fodende. Du behøver ikke at elevere begge dele samtidigt – du kan sagtens nøjes med en af enderne, du så kommer til at ligge behageligt. Når vi ligger ned, er der nogle overflader på vores krop, der er udsat for mere tryk end andre. Vores baghoved, skuldre, bagdel og fødder er nogle af dem, der er mest udsat. Det kan du også mærke, hvis du prøver at lægge dig fladt ned.

Hvis du til gengæld eleverer dine fødder let, så benene ligger hævet over hjertehøjde, vil du mærke, hvordan du med et kip i bækkenet vil kunne opnå at ligge, så lænden faktisk ligger fladt ned i madrassen. Her er det ingen undskyldning at være svajrygget – hvis du får dig lagt ordentligt, kan du sagtens ligge fladt. Det gør, at trykket fordeles meget mere ligeligt ud over din ryg, så du ikke kommer til at opleve ubehag på skuldre og bagdel på samme måde. Det kan være en rigtig god idé, specielt hvis du bøvler med at føle dig øm eller træt i ryggen nogle gange.

 

En seng, der passer ind

En seng er ikke bare en seng, og det er du formentlig også godt klar over. Der findes næsten lige så mange senge, som der findes mennesker, og det kan være svært at vælge den rette. For hvilken stil er I egentlig til? Hvis I er to om købet, skal I først og fremmest være enige om, hvad I gerne vil have. Det kan være en god idé at have fastsat et budget, inden I behøver at kigge jer omkring – på den måde kan I hurtigt indskrænke feltet en hel del, så der er mindre at koncentrere sig om i sidste ende.

Herefter er det med at kigge på materialer og stil. Er det bomuld, kapok eller en anden form for tekstil, som betrækket til madrassen skal bestå i, og hvilken farve kunne I egentlig godt tænke jer? Mange tænker automatisk, at en seng da naturligvis skal have hvide madrasser, men du kan også sagtens finde flotte, grå eller mørke madrasser, som kan skabe en kontrast i rummet, der ellers kan være svær at skabe. Det skaber liv og charme – og måske det kunne være noget, I blev glade for.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Dexter1
Bellinge-F-lled

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides