Gør hverdagen bedre for den demente i familien med hjælpemidler

Sponsoreret artikel

Rigtig mange danskere kan nikke genkendende til, at det kan være rigtig svært og hårdt at være pårørende til en person, der lider af demens. Det er især tilfældet, hvis den pågældende person har svært ved at huske dig, eller de ting, som I har lavet sammen.

Til trods for, at det kan være svært at være pårørende, er det meget vigtigt, at du hjælper den demente person. Dette kan man bl.a. gøre ved at hjælpe den demensramte med daglige pligter og selvfølgelig også ved at give masser af omsorg.

Der findes dog også hjælpemidler og velfærdsteknologier, der er blevet udviklet med henblik på at kunne mindske og afhjælpe symptomer på demens. Flere af disse kan give den demente en øget livskvalitet ved bl.a. at øge vedkommendes tryghedsfølelse og livsglæde.

Der findes mange hjælpemidler til demente

Der findes rigtig mange forskellige demens hjælpemidler på det danske marked. De mange redskaber og hjælpemidler adskiller sig fra hinanden på mange punkter, men har alle til fælles, at de kan give ro, tryghed og højere livskvalitet til demente personer.

Udvalget omfatter blandt andet teknologi, der kan spore bortkomne personer, støtte hukommelsen, give struktur og stimulere sanserne. Der findes også hjælpemidler, der ansporer til aktivitet og kommunikation hos den demente.

Hos de pårørende handler det ofte om, at hjælpemidlerne skal skabe tryghed og sikkerhed. Derfor er tryghedsalarmer, komfurvagter m.v. blandt de mest populære hjælpemidler, da de lige netop giver en øget tryghed, når den demensramte er alene.

Ønsker du at gøre hverdagen bedre for en dement person i din familie, er det værd at overveje at anskaffe en række af disse hjælpemidler. En stor del af dem kan gøre afgørende forskelle for både den demente, men også for dig som pårørende til ham eller hende.

Hos Gloria Mundi Care forhandles der bl.a. følgende demenshjælpemidler:

  • Sansepuder
  • Demenshunde
  • Interaktive musikveste
  • Vibrationslænestole
  • Tyngdetæpper
  • Demenskalendere og demensure

Introducér den demensramte for hjælpemidler tidligt

Vil du gerne introducere en person i din familie, der er ramt af demens, for et hjælpemiddel, er det afgørende, at det sker tidligst muligt i sygdomsforløbet. Vent derfor ikke til sygdommen er tiltagende, men begynd derimod i de tidlige faser.

Dette skyldes, at jo længere inde i demensforløbet en person er, desto sværere vil han eller hun have ved at blive introduceret for et nyt hjælpemiddel.

Bliver vedkommende introduceret i de tidlige faser af sygdomsforløbet, kan han eller hun blive fortrolig med det, så det udvikler sig til at være en naturlig del af dagligdagen.

Er den demensramte fortrolig med hjælpemidlet, vil det kunne vise sig at være afgørende længere inde i sygdomsforløbet – selv langt henne i sygdomsforløbet kan det udgøre en stor hjælp.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Nye spisesteder i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides