Et gammelt ordsprog siger, at der ikke bør være penge mellem venner. Alligevel vil de fleste nok gerne låne lidt penge til en god ven, hvis denne er i økonomisk bekneb. Eller sige ja tak til at låne lidt af veninden, hvi hun tilbød det. Men hvad hvis vennen eller veninden kun ville låne dig penge, hvis du betalte dem tilbage igen med skyhøje renter? Og hvad hvis du måtte vente i ugevis på at låne de 150 kroner til en pizza og to kolde colaer?

Lån med omtanke

Hvis dette var tilfældet, ville du nok lige vente en ekstra gang med at spørge om at låne. For skal man låne gælder det om at sikre sig, at lånebetingelserne er rimelige. Det gælder med andre ord om at se sig godt for – og det uanset om man låner penge af en god ven, en bank eller en anden form for låneudbyder. Og om man låner få hundrede kroner eller flere tusinde. Skulle du stå i en situation, hvor du har brug for penge til dit forbrug? Måske til uforudsete udgifter eller en planlagt investering der pludselig er blevet dyrere? Så kan du overveje en form for lån.

Søg om op til 25.000 på 1 minut

Har du ikke brug for at låne de helt store beløb, kan du overveje at tage et kviklån. Et kviklån er – som navnet siger – et lån der sikrer dig penge på lommen kvikt. Måske kender du det også under navne som minilån, SMS-lån eller microlån. Og selv om det går stærkt, kan du hos låneudbydere som blandt andet kreditNU rent faktisk låne helt op til 25.000 kroner med et kviklån. Selve ansøgningen tager kun omkring et minut – og hvor lang tid du har til at betale det lånte beløb tilbage, kan du hurtigt se når du søger.

Brug pengene som du vil

Den lette og ikke mindst hurtige ansøgningsproces har betydet at kviklån har opnået en stor popularitet. Ikke mindst blandt alle dem, der ikke ønsker at skulle stå og forklare hvad de ønsker at låne penge til i banken. For ved at vælge et lån som et kviklån er der ingen der kræver at vide, hvad du skal bruge pengene til. Det er helt og holdent op til dig selv om du vil låne 3.000 kroner til en ny kjole eller 8.000 til en ny vaskemaskine og tørretumbler, fordi de gamle er gået i stykker.

Lån – med visse forudsætninger

For at kunne låne penge online er der dog visse krav, du skal opfylde. Disse kan variere lidt fra udbyder til udbyder men som udgangspunkt skal du være mindst 18 – hos kreditNU er aldersgrænsen 23 – og være bosat i Danmark. Derudover skal du have danske CPR-nummer, danske telefonnummer og en e-mailadresse. Og så skal du have en dansk bankkonto, som pengene kan indbetales på. Endelig må du naturligvis ikke være registreret i RKI, hvis du skal låne penge. Så har du brug for et lån? Så er der ingen tid at spilde!