Hjælp til det, der virker umuligt

Annonce

Oplever du eller en du kender et misbrug, og er du bekymret for dig selv eller en af dine nærmeste? Misbrug kan være mange ting og kan komme til udtryk på forskellige måder, der ikke er ens for alle. Men en af fællesnævnerne kan være en følelse af kontroltab, i forhold til eksempelvis alkohol eller narkotika. Misbrug er ikke ens for alle, det er ikke de samme ting folk bliver afhængige af, og derfor er symptomerne ikke det samme. Måske opleves symptomerne for et alkoholmisbrug ikke lige så voldsomme i starten, som der gør ved misbrug af narkotika. Men det gør ikke misbruget mindre relevant eller mindre vigtigt at snakke med nogen om. Alkoholmisbrug er en sygdom, og fortjener hjælp og behandling ligesom alle andre fysiske og psykiske sygdomme

Fjerne tabuet og tal om det

Det første skridt er at turde indrømme at man har et misbrug, der ikke længere er til at håndtere. Så når hvis dine nærmeste rækker ud, så prøv at tal om det. Det er ikke nemt og det er okay hvis det er svært. Men blot det at anerkende at du har en udfordring, er et skridt i den rigtige retning. Når du først har anerkendt at du har et misbrug, findes der flere muligheder for behandling, hvor du kan få den hjælp du har brug for. Det er ikke en skam at havde et misbrug, men det er vigtigt at du tør åbne op og gøre noget ved det. For kun ved at åbne op og finde roden til dit misbrug, kan du løse og afhjælpe trangen til at drikke.

Er du pårørende?

Et misbrug er hårdt, både for den ramte, men også for de pårørende. På de fleste misbrugscentre, tilbydes der også hjælp og værktøjer til pårørende, så også de kan lære hvordan et misbrug kan håndteres. Er du bekymret og urolig for at en af dine nærmeste har udviklet et misbrug, bør du ikke blot ignorere det. Du kan fortælle dem at du holder af dem, men er bekymret for deres adfærd, og vil hjælpe dem i det omfang de har brug for. Er du utryg ved at tale med vedkommende direkte, er der også mulighed for, at du kan kontakte behandlingscenteret, der vil hjælpe dig i den rigtige retning. Som pårørende er du heller ikke alene og fortjener også støtte og vejledning.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Odense-Ra-dhus
Hvor skal man spise i Odense?
c4_f_web-1140x760-1

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides