Lovpligtig arbejdsmiljøkoordinator kursus: Bliv koordinator for sikkerheds- og sundhedsarbejdet på en byggeplads

Sponsoreret indhold

Arbejdsmiljøkoordinator uddannelsen er et kursus for personer, der skal varetage sikkerheds- og sundhedsarbejdet på byggepladser. Uddannelsen består af et kursus i teori- og praktiske elementer, der giver dig de nødvendige kompetencer til at varetage arbejdsmiljøkoordinering på en sikker og effektiv måde.

På uddannelsen lærer du bl.a. om love og regler inden for arbejdsmiljøområdet, planlægning og gennemførelse af APV’er, samt hvordan man forebygger og håndterer arbejdsulykker. Det er et spændende kursus, som giver dig mange redskaber og færdigheder, som du kan bringe med dig ud i arbejdslivet.

Et kursus, der uddanner dig til lovpligtig arbejdsmiljøkoordinator

Arbejdsmiljøkoordinator uddannelsen er et fem dages kursus, der giver dig kompetencerne til at varetage arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder. Du lærer bl.a. om lovgivning og dokumentation, forebyggelse af sygdomme og skader, APV-arbejdspladsvurdering, kommunikation og samarbejde.

Uddannelsen består af teoriundervisning, så du får en masse viden og redskaber til at tage med ud på en byggeplads. Arbejdsmiljøkoordinatoruddannelsen er godkendt af Arbejdstilsynet.

Sådan ser en dag ud for en arbejdsmiljøkoordinator

En arbejdsmiljøkoordinator har typisk en travl hverdag, hvor der er mange bolde i luften på én gang. Arbejdsmiljøkoordinatoren skal sikre, at der er styr på det fysiske arbejdsmiljø på virksomheden, og at medarbejderne trives. Dette indebærer blandt andet, at arbejdsmiljøkoordinatoren skal sikre, at der er ordentlig ventilation og belysning på virksomheden, og at der ikke er for meget støj.

Arbejdsmiljøkoordinatoren skal også sikre, at der er god plads til opbevaring af materialer og redskaber, og at der ikke er farlige genstande liggende fremme. Endelig skal arbejdsmiljøkoordinatoren sikre, at virksomhedens brand- og redningsplaner er opdaterede, og at alle medarbejderne kender til disse planer.

Arbejdsmiljøkoordinatoren skal også sørge for, at virksomheden overholder de gældende love og regler på området. Dette indebærer blandt andet, at arbejdsmiljøkoordinatoren skal holde sig orienteret om nye love og regler og sikre, at virksomheden tilpasser sig disse.

Arbejdsmiljøkoordinatoren skal også udarbejde instrukser og procedurer for, hvordan man håndterer forskellige arbejdsmiljøproblemer. Endelig skal arbejdsmiljøkoordinatoren afholde jævnlige møder med medarbejderne for at diskutere arbejdsmiljøspørgsmål. Alle disse aspekter vil indgå i det kursus, man skal tage for at blive arbejdsmiljøkoordinator.

Derfor bør du tage et kursus som lovpligtig arbejdsmiljøkoordinator

Lovpligtig arbejdsmiljøkoordinator er et kursus, der giver dig kompetencerne til at varetage rollen som arbejdsmiljøkoordinator på byggepladser. Arbejdsmiljøkoordinatoren har til opgave at sikre, at der bliver taget hånd om de forskellige arbejdsmiljøproblemer, der kan opstå på en byggeplads. Dette kan eksempelvis være problemer med støv, kemikalier eller larm. Arbejdsmiljøkoordinatoren skal sikre, at disse problemer bliver løst på den bedst mulige måde for medarbejderne.

Derudover skal arbejdsmiljøkoordinatoren også sikre, at der bliver foretaget regelmæssige undersøgelser af virksomhedens arbejdsmiljøforhold. Disse undersøgelser skal sikre, at der ikke opstår nye problemer med dette. Arbejdsmiljøkoordinatoren skal også sikre, at alle medarbejderne på byggepladsen er bekendt med de forskellige love og regler, der gælder for det danske arbejdsmarked.

Et kursus som lovpligtig arbejdsmiljøkoordinator består af et teoretisk og et praktisk element. I det teoretiske element vil du blandt andet lære om de forskellige love og regler, der gælder for det danske arbejdsmarked samt om de forskellige metoder og redskaber, som du kan bruge til at undersøge og vurdere en byggeplads’ arbejdsforhold. I det praktiske element af dette kursus vil du få mulighed for at anvende de teoretiske kompetencer i eksempler fra rigtige byggepladser. Dermed kan dette kursus give dig alle de kvalifikationer, du har brug for.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Nye spisesteder i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides