Sådan får du råd til studierejsen med din klasse

Annonce:

Om kort tid er der skolestart for de videregående uddannelser, og mange nye studerende er flyttet til Odense for at læse. På de videregående uddannelser er det almindeligt at foretage en eller flere studierejser i løbet af studietiden, hvor man oplever andre kulturer og steder, der kan have relevans for studiet. Her ser vi på, hvordan du kan få råd til studieturen, så læs med og få gode råd.

Her kan en fornuftig løsning være at spare op til rejsen løbende gennem studiet, men er man i en situation, hvor det ikke er muligt, og det er afgørende for studiet at gennemføre rejsen, er der nogle, der vælger at optage et forbrugslån til at tage af sted for. Vælger man det, er der flere ting, man med fordel kan være opmærksom på.

Sammenlign før du beslutter dig

Matchbanker kan du sammenligne forbrugslån hos en række forskellige låneudbydere. Det er ikke noget, man nødvendigvis tænker så meget over, men ikke desto mindre kan der være mange penge at spare fra den ene låneudbyder til den anden. Ved at sammenligne kan du klart og tydeligt se, hvor meget du skal betale i renter og andre omkostninger og på den måde træffe din beslutning på et oplyst grundlag.

Processen med at sammenligne lån starter i sidens låneberegner, hvor lånebeløbet samt ønsket løbetid angives. Her kan du skrue på knapperne, så du lander på et månedligt afdrag, som passer til det, du har råd til at betale hver måned.

Hvad betyder ÅOP?

Når det gælder lån, er der mange tal og begreber, det kan være svært at holde styr på. Et af dem er ÅOP, som betyder årlige omkostninger i procent. Dette tal angiver, hvor meget af de samlede tilbagebetalingsbeløb, der går til renter og gebyrer. Her er man naturligvis interesseret i at betale så lidt som muligt, og det kan derfor være fordelagtigt at vælge det lån med den laveste ÅOP. Vælger du for eksempel et lån med en ÅOP på 25% betyder det, at en fjerdedel af det, du skal betale tilbage er til renter og gebyrer.

Overvej dine muligheder

Selvom det kan være fristende at tage et lån, skal man huske på, at pengene skal betales tilbage, og mere til. Derfor er det en god idé at overveje, hvor nødvendigt lånet er, og om der eventuelt findes alternativer. Her kan man overveje at tage et studiejob, hvor man kan tjene penge til rejsen, eller man kan se, om man har noget, man kan sælge for at skaffe penge til rejsen. Mange har ure, computere, telefoner, skistøvler, skateboards og andet liggende, de ikke bruger og som kan sælges.

Er du sikker på, du har brug for et lån, kan det altså være en god idé at benytte sig af en sammenligningsplatform, så man får det bedste og billigste lån i forhold til sine behov og muligheder. Det er gratis og uforpligtende at benytte Matchbanker, og det står dig frit for at sige nej tak til de fremsendte lånetilbud, hvis du ikke synes, de passer dig.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
juni Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides