Sådan kommer du i gang med at investere

Annonce:

Flere og flere af os har fået øjnene op for at investere – og med god grund. Man investerer naturligvis med et håb og måske også en forventning om at få et afkast på investeringen.

Årsagen til at investere er måske ikke den samme – måske sparer du op til noget meget bestemt, såsom en rejse, eller også vil du gerne bare have lidt ekstra på din opsparing. Men fælles for alle investeringen er håbet om at kunne tjene penge på det. Hvis du er nye til at investere, er der selvfølgelig nogle ting du skal være opmærksom på. Læs med her for en guide til at komme i gang med at investere.

Find ud af hvad du vil investere i

Der findes flere forskellige investeringsmuligheder: futures, CFD’er, kryptovaluta, valuta, råvarer, indeksfonde, NFT’er (kendt for sager såsom denne) og den klassiske – aktier. I denne artikel vil vi tage udgangspunkt i aktiehandel – men mange af de tips vi kommer med gør sig også gældende for andre investeringer. Men et godt sted at starte ville være at researche dine investeringsmuligheder grundigt. Her bør du lægge vægt på hvad de forskellige investeringer dækker over, og hvad fordelene og risici er ved dem. På den baggrund kan du træffe en beslutning om hvor du vil investere dine penge. Hvis du vælger at købe en aktie i en virksomhed, er det naturligvis også vigtigt at du følger med i aktiemarkedet og vælger en aktie du tror vil klare sig godt over tiden.

Læg penge til siden

Investér aldrig mere end du har råd til. Dan dig et overblik over hvad dit budget egentlig er – altså efter du har betalt alle dine regninger og regnet alle udgifter med. Dernæst vil du have et bedre indblik i, hvor mange penge du har råd til at bruge på at investere. Hvis du ikke kan skrabe nok penge sammen på en måned, kan du overveje at lægge penge til siden hver måned i en periode – indtil du har nok penge til at kunne gennemføre din investering.

Opret en aktiesparekonto

Når du først er kommet i gang med at investere, kan du overveje om du bør oprette en aktiesparekonto. En aktiesparekonto er en investeringskonto, der gør det billigere for dig at investere. Det skyldes at din aktiegevinst har en lavere beskatning på en aktiekonto. Udbetalinger beskattes heller ikke. Med en aktiesparekonto betaler du nemlig kun 17% skat på dit afkast, hvorimod du ellers ville skulle betale mellem 27 og 42%.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Odense-Ra-dhus
Hvor skal man spise i Odense?
c4_f_web-1140x760-1

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides