Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sådan tjekkes restgæld i en bil

Det er meget normalt at have billån og gæld. Står man, og er på udkig efter en brugt bil, så bør man være opmærksom på restgæld. Dette gælder uanset, om man køber bilen af en bilforhandler eller en privatperson. Gælden kan følge med bilen og ikke den person, som har optaget lånet. Derfor skal man tjek restgæld i en bil, inden man køber den. Det kan nemlig koste en dyrt, fordi man kan ende med at have betalt for en ny bil, som faktisk er ejet af sælgernes bank. Så læs med her i artiklen for at lære, hvordan man tjekker restgæld i en bil.

Sådan tjekker man efter for restgæld

I Danmark er det nemt at tjekke, om der kunne være gæld i en bil. Billån bliver nemlig tinglyst, som betyder at gælden vil stå offentligt registreret, hvilket gør det nemt for alle bilkøber. Derfor bør man altid kigge på om der er gæld i en bil, før man kører ud og kigger på den. Det eneste som man skal bruge er bilens nummerplade eller dens stelnummer. På den måde kan man få overblik over, om man overtager en ny bil eller en andens billån. Dog kan man ikke se, hvor meget der mangler at blive afdraget på lånet, altså hvor meget restgæld, der er tilbage. Så når man skal starte med at undersøge restgæld, så kan man med fordel slå bilens nummerplade op i søgefeltet på f.eks. AltOmBilen.dk. Under deres afsnit pant kan man finde oplysninger om gældsforpligtelser i bilen. Derefter kan man spørger sælgeren om et indfrielsesdokument, hvis man er interesseret i bilen. Derefter bør man aftale på sælgeren, hvordan restgælden skal afvikles, før ens egen underskrift bliver sat på slutsedlen og bilen omregistreres.

Hvad hvis der er gæld i bilen?

Man behøver ikke løbe skrigende væk, hvis der er gæld i bilen. Det er bare vigtigt at være opmærksom på restgæld. De fleste mennesker er heldigvis ærlige om deres gæld, men man kan dog komme ud for, at restgælden ikke bliver nævnt. En bilhandel mellem privatpersoner giver ikke noget sikkerhedsnet i form af købeloven eller andet, som kan hjælpe en, hvis der dukker restgæld op. Skriver man under på en bil med gæld i, så hænger man altså på gælden, også selvom restgælden ikke fremgår på dokumentet. Derfor kan man enten skaffe et indfrielsesdokument, da det er ens sikkerhed for, at sælger har indfriet gælden. Det kan være en fordel at ringe til banken, og få dem til at bekræfte, at gælden i bilen er indfriet. Dog er der andre regler, når man køber bil hos en bilforhandler.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Kreamarked Vintapperstræde
Nye spisesteder i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
L-beklubber-Odense

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail