Annonce:

Det er både spændende og lidt skræmmende at springe ud i at starte sin egen virksomhed, men hvis det ender med en stor succes, vil det være alt det hårde arbejde værd. Odense er et perfekt sted at starte en ny virksomhed, da der er utallige muligheder, du kan benytte dig af. Det gælder selvfølgelig også, hvis du allerede er i gang med din iværksætterdrøm og bare mangler et ekstra skub.

Du kan næsten bygge en virksomhed op om hvad som helst. Det kræver mest af alt bare, at du går i gang. Du kan både få hjælp til produktudvikling, de formelle krav til en ny virksomhed, marketing og branding, når du når så langt – og meget mere, alt sammen lige her i Odense.

Leg med teknologien og lav en prototype

Odense er hurtigt blevet kendt for byens blomstrende robotmiljø, og særligt robotindustrien og dens teknologi er i rivende udvikling. Dette har givet udgangspunkt for Makerspace i Borgernes Hus: et tilbud, der gør det muligt for både børn og voksne at rode med teknologi og robotter – enten blot for at lege og udforske eller for at skabe noget nyt til en virksomhed.

Selvom du måske endnu ikke har fundet ud af, hvad din virksomhed har brug for, er det bestemt et sted at starte. At være kreativ og nytænkende inden for ét område vil oftest øge din kreative tænkning på andre områder. Når du udfordrer dig selv til at komme ud af dine faste rammer, bliver du bedre til at se og analysere, hvor du kan hjælpe og skabe noget nyt til verden.

Få styr på kravene til virksomheder

Her i Odense er der også hjælp at hente, hvis du har svært ved helt at få styr på de formelle regler og krav til nye virksomheder. Odense Kommune har nemlig deres egen iværksætterservice, der kan hjælpe med alt det praktiske.

Der tilbydes både kurser og events samt personlig vejledning til nye iværksættere. Der er massere af gode råd at hente her, og så er det også en god måde at udvide dit netværk på.

Branding og markedsføring – brug for professionel hjælp?

Hvis du allerede så småt er i gang med din egen virksomhed, er det måske nu, du skal tage et kig på markedsføring og branding af din virksomhed. Også på dette punkt er Odense et ret godt sted at være placeret. Odense huser nemlig en del marketingbureauer som f.eks. We Digitize, der kan hjælpe og guide dig til den helt rigtige strategi. Læs mere om Odenses førende marketingbureau her.

Markedsføring kan være noget af en jungle at finde rundt i, især for nye virksomheder, der starter helt fra bunden. Der er masser af nye begreber og strategier, der skal læres, hvis du selv skal stå for din egen markedsføring – og der er en grund til, at mange har fuldtidsansatte udelukkende til denne opgave. Derfor er det helt sikkert værd at undersøge, om du i stedet bør få hjælp af professionelle til at få din virksomhed i gang.

Hvis du helst vil dykke ned i markedsføringen selv, bør du kigge ekstra godt på ting såsom SEO, linkbuilding og Google Analytics. En god forståelse af disse tre ting vil gøre vidundere for din markedsføring, men det tager selvfølgelig tid at få ordentligt styr på dem.

Så for at opsummere: Som iværksætter i Odense har du rigtig gode muligheder for at få succes med din virksomhed. Det er bare at komme i gang og bruge dit lokale netværk.