Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Tips til at spare penge på din nye erhvervskonto

ANNONCE

Skal du drive forretning, skal du have en erhvervskonto. Det er ikke et lovkrav, hvis du driver enkeltmandsvirksomhed, men de fleste banker stiller krav om det. I praksis er det derfor sjældent, at banken lader dig drive erhverv via en privatkonto.

Hvis du står over for at skulle oprette en erhvervskonto, ønsker du sandsynligvis, at det bliver billigst muligt. Desværre er det ikke altid, at det er tilfældet, og derfor er det også vigtigt, at du ikke blot opretter en erhvervskonto i din nuværende bank.

I stedet bør du undersøge markedet, da der er stor forskel på priserne for oprettelse og drift af erhvervskonti. At vælge en anden bank, end hvor du er privatkunde kan derfor spare dig for en del penge.

Hold øje med oprettelsesgebyret

Det første sted, hvor du kan spare penge, når du skal oprette en erhvervskonto, er på oprettelsesgebyret. Her er der nemlig stor forskel på de danske banker. Flere steder er oprettelsen gratis, mens andre banker kræver mellem 3.000 og 5.000 kroner for oprettelsen.

For at komme billigst muligt i gang, bør du derfor vælge en udbyder, der har et lavt eller intet oprettelsesgebyr. Blandt andet er der ikke oprettelsesgebyr hos hverken Lunar eller Nykredit, hvorfor de kan tilbyde dig en billig måde at komme i gang.

Stor forskel på årlig pris

Når folk interesserer sig for en erhvervskonto pris, er det som regel oprettelsesgebyret, der er af interesse. Desværre er der mange, der glemmer, at det ikke er gratis at have en bankkonto. Derfor skal man også betale et årligt gebyr pr. konto.

På sigt kan det ende med at blive mange penge. Derfor anbefales det at vælge en bank, der kan tilbyde dig en erhvervskonto til en lav årlig pris, uden at oprettelsesgebyret er højt. Heldigvis er det bestemt ikke umuligt at finde på det danske marked.

Kig nærmere på bankens gebyrer

De fleste banker tjener deres penge på gebyrer. Det er dog forskelligt fra bank til bank, hvad de lægger gebyrer på, og hvor høje de er. Derfor er det også et aspekt, du bør undersøge, inden du beslutter dig for, hvor du skal have et erhvervsmæssigt kundeforhold.

Eksempelvis er der banker, der tager et gebyr ved overførsler til udlandet. Derudover er der også mange banker, der kræver et gebyr for kontanthævninger. Har du mange kontanthævninger eller overførsler til udlandet, kan disse gebyrer blive dyre på sigt.

Hos de fleste banker kan man finde en detaljeret prisliste. Her kan man se, hvad de kræver i gebyr, hvis man skal hæve penge, modtage penge fra udlandet e.l. Det er en god idé at dykke ned i disse lister, da man kan blive overrasket over, hvad man skal betale for.

I samme kategori

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Kreamarked Vintapperstræde
Nye spisesteder i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Nyt hotel i Odense

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail