Torsdag den 17. juni 2021 får filmen Buster Oregon Mortensen danmarkspremiere. Buster Oregon Mortensen er et navn som sikkert vækker genklang hos mange som voksede op med Bille Augusts klassiker Busters Verden.

Nu kan vi se frem til en ny filmudgave af børneklassikeren Busters Verden. Filmen handler om den 11-årige, optimistiske rødhårede dreng, der kan trylle og bliver forelsket i pigen Joanna. I skolens sommerferien får han chancen for at vise alle, hvad han kan til byens talentshow. Dog har Buster mange jern i ilden: han er blevet forelsket i Joanna, hans bedste ven Hr. Larsens tilstand forværres, og hans familie har også brug for ham. Om det igen er troen, håbet og kærligheden, der sejrer, må vi vente at se, men noget tyder på det - sådan er det nemlig i Buster Oregon Mortensens verden.

Mød skuespillerne i den nye Buster Oregon Mortensen film
Manfred Weber Cortzen i rollen som Buster Oregon Mortensen. Foto: kino.dk

Stjernespækket hold

Martin Miehe-Renard står bag filmen, og på film-CV’et har han i forvejen julekalenderen Pyrus, flere Min søsters børn- og Far til Fire film. Derudover består rollelisten af skuespilleres som Henning Jensen, Magnus Millang og Ibi Støvring. Det er tv-vært Ane Cortzens søn, Manfred Weber Cortzen, som spiller Buster.

Derudover har Joey Moe lavet titelsangen, og med den ønsker han at puste nyt liv i Busters Verden. Sangen hedder ”Hey Buster”, og det er stort for kunsteren at kunne sætte sig præg på denne film som formentlig bliver ligeså folkekær som Busters Verden.

Det nye og det gamle krydses foreneligt, og nu får den nye generation også deres Buster - dét er jeg stolt af, at være en del af” udtaler Joey Moe i en pressemeddelelse da det blev offentliggjort at han havde lavet titelsangen. Du kan høre sangen lige her.

Mød skuespillerne i den nye Buster Oregon Mortensen film
Fra gallapremieren på Buster Oregon Mortensen i Odense. Foto: Kulturtid

Mød skuespillerne

9 dage efter præmieren kan Odenses biografgængere se frem til at Buster, Ingeborg og Joey Moe kommer forbi. De tager nemlig rundt og besøger landets Nordisk Film biografer i forlængelse af præmieren. Her kan man få autografer af alle tre forinden filmen vises.

Dette sker i Odense lørdag den 26. juni klokken 16.15 hvorefter filmen starter klokken 16.45. Filmen varer 1 time og 32 minutter. Du kan købe billet til filmen ved at trykke lige her. Samme sted kan du også købe billetter til de andre forestillinger af filmen Buster Oregon Mortensen.

Adresse: Østre Stationsvej 27, 2. sal, 5000 Odense C.

Filmen kører desuden også i CinemaxX Odense.

Læs også om: Odense Lufthavn - Hans Christian Andersen Airport