Vores guide: 15 hyggelige cafeér i Odense centrum

Odense er fyldt med en masse skønne, inspirerende og velsmagende caféer – og listen er efterhånden meget lang. I den forbindelse har vi ledt efter nogle af de mest hyggelige cafeér i byen.

Måske, du skal forbi næste gang du skal have en pause fra julegaveshoppingen, have en pause fra studierne eller skal mødes med nogle venner? Om ikke andet håber vi, at du kan bruge denne guide som en inspiration til næste gang du skal på cafébesøg i skønne Odense.

Efter cafébesøget kunne du måske trænge til en lidt anderledes aktivitet? Måske, du kunne finde det interessant at besøge nogle af Odenses skønne gallerier.

Riceteria by Rice – en hyggelig og farverig café i hjertet af Odense

Dette sted er meget mere end blot dansk husholdnings- og tilbehørsselskab i farverige melamin, håndlavede kurve, ting til opbevaring og håndglaseret service.

Stedet indbyder til hygge i mange timer og de har et skønt menukort med lette og smagfulde retter. Du kan smage alverdens forskellige kager, der er forskellige børneretter, morgenmadsretter samt frokostanretninger. Dertil er der mulighed for kolde og varme drikke – der må siges at være noget for enhver. Stemningen hos Riceteria by Rice er helt unik og du finder ikke en café som denne andre steder i byen.

Adresse: Mageløs 1, 5000 Odense C.
Læs mere om Riceteria by Rice samt find deres menukort her.

Cafeer Odense - Riceteria by Rice
Foto: Riceteria by Rice

Nelle’s Coffee & Wine

Fem steder i Odense C kan vi besøge velkendte og hyggelige Nelle’s Coffee & Wine. Alle fem steder inviterer indenfor i hyggelige omgivelser om end det f.eks. er i studiehenseende eller til socialt samvær.

Du kan hos Nelle’s Coffee & Wine købe lette retter som f.eks. sandwich og bagværk i alle afskygninger samt smage juice, kaffe eller vin. Caféerne er hyggeligt indrettet i rolige farver som kan danne rammen for mange gode timer.

Adresser:
Nelle’s Odense Teater: Jernbanegade 21, 5000 Odense C.
Nelle’s Filosoffen: Kunstbygningen Filosoffen – Filosofgangen 30C, 5000 Odense C.
Nelle’s Overgade: Overgade 21A, 5000 Odense C.
Nelle’s Pantheonsgade: Rosenbæk Torv 1A, 5000 Odense C.
Nelle’s Storms Pakhus – Seebladsgade 21, 5000 Odense C.

Læs mere om Nelle’s Coffee & Wine her.

Café Unika

Beliggende på Albanigade finder vi Café Unika som også er et af de mest hyggelige steder vi kan komme i tanke om. Stedet er småt –  men det er kræset for alle detaljer og det skaber en meget hyggelig stemning. I sommerperioden er det også muligt at sidde i deres baggård som også emmer af hygge og god stemning. På menukortet findes der diverse smoothie bowls, frokostanretninger, bagværk, juice og et hav af skønne og varme drikke.

Adresse: Albanigade 17, 5000 Odense C.
Tryk her for at læse mere om Café Unika.

Cafeer i Odense - Café Unika
Foto: Café Unika

Landcafé – økologisk og hyggelig café kendt fra Aarhus

På en sidegade til gågaden ligger der en lille skøn og hyggelig café som har fokus på økologi samt friske og gode råvarer. De bidrager til det fynske café-miljø med ærlig og simpel madlavning hvor de med velsmag, kvalitet og omhu er kompromisløse – alt sammen i hyggelige og intime lokale.

Her er det muligt at købe frokost- og aftenretter og få et mindre udvalg af gode drikke. Dertil kan man få lidt sødt til ganen som f.eks. æbleskiver eller brownie.

Adresse: Pogestræde 31A, st. th., 5000 Odense.
Du kan læse meget mere om Landcafé her. Desuden har de også en café med samme koncept i Aarhus – måske du kender til den?

Foto: Landcafé

Analog Kaffebar

På Albanigade ligger der en knap så kendt kaffebar – og dette er virkelig en skam. Analog Kaffebar har hyggelige omgivelser som indbyder til fuldstændig afslapning. Stedet er desuden også perfekt hvis man som studerende trænger til luftforandring fra lejligheden, læsesalen eller biblioteket. Stedet er indbegrebet af hygge!

På menukortet findes der kaffe i alle afskygninger samt små retter som sandwich og salater. Derudover kan man købe bagværk som f.eks. boller og muffins.

Adresse: Albanigade 54C, 5000 Odense C.
Du kan læse mere om Analog Kaffebar og se deres menukort her.

Cafeer Odense - Analog Kaffebar
Foto: Analog Kaffebar

Den Lille Smalle

Hos Den Lille Smalle bliver man inviteret ind i en lille café med hygge i højsædet. Varme og dejlige farver kombineret skøn indretning indbyder til gode stunder. Menukortet indeholder morgenmad og frokostanretninger samt bagværk og skønne drikke som diverse slags kaffe eller juice.

Adresse: Vestergade 5A, 5000 Odense C.
Læs mere om Den Lille Smalle her.

Cafe Fleuri – en hyggelig café i Odense med økologi i højsædet

I det skønne Nørregade-kvarter finder vi Cafe Fleuri som er en økologisk morgenmads- og brunchrestaurant. De har skønne lokaler som er indrettet med stor omhu og fokus på hygge og intimitet. Derudover har de også en skøn gårdhave som er et besøg værd. På menukortet kan man finde brunchtallerken, tapasbræt, salater og lidt til den søde tand. Derudover er der selvfølgelig smagfulde drikkevarer.

Adresse: Nørregade 28, 5000 Odense C.
Du kan læse mere om stedet ved at trykke her.

Cafeer Odense - Cafe Fleuri
Foto: Cafe Fleuri

BRØD – A Danish Bread Studio

I gågaden inviterer BRØD – A Danish Bread Studio indenfor til skønt bagværk og smagfulde kolde- og varme drikke. Lokalerne er en smule rå men er indrettet således at man sidder meget afskærmet fra de andre gæster i caféen. Dette giver en hyggelig stemning som er herlig – alt imens man kan nyde skøn mad og drikke fra stedet. Stederne har studierabat og er desuden et godt sted for de studerende som trænger til luftforandring.

Adresser:
Kongensgade 38, 5000 Odense C.
Vestergade 75, 5000 Odense C.
Tryk her for at læse mere om BRØD – A Danish Bread Studio.

Konrads food & coffee

Søger du et sted som emmer af gamle dage og god stemning? Så skal du med sikkerhed besøge Konrads. I et smukt gammelt hus i hjertet af Odense serverer de både brunch, salater, sandwichs, smørrebrød, tapas og hjemmebagte kager. Stemingen er unik og helt sikkert noget du vil komme igen for at opleve.

Adresse: Overgade 32, 5000 Odense C.
Du kan læse mere om Konrads her.

Cafeer Odense - Konrads food & coffee
Foto: Konrads food & coffee

Sirup’s

Dette er et sted hvor kvalitet, jordnærhed og hygge er i højsædet. Caféen er udsmykket med værker fra Odense-kunsteren Morten Abild Christensen hvilket er med til at skabe skønne og afslappende lokaler. Derudover har de en faktastisk baggård som man bare må opleve i sommerhalvåret med en kold cocktail i hånden.

Hos Sirup’s serveres der b.la. mindre morgenmadsretter, salater, diverse toasts og kage til den søde tand.

Adresse: Jernbanegade 6, st. th., 5000 Odense C.
Læs mere om stedet her.

Froggys Café og Restaurant

Uanset om du er til brunch, burger, bøf eller er på tur i nattelivet så finder du det hele hos Froggys Café og Restaurant. Denne populære café ligger på godt placeret i centrum og det er en skøn oplevelse hver gang du besøger dem. Stemningen på stedet er hyggelig og det er et sted du hurtigt vil kunne bruge mange timer. I det varme perioder kan vi anbefale at sidde udenfor hvor du kan mærke centrums liv og travle dage mens du nyder din mad eller drikke.

Adresse: Vestergade 68, 5000 Odense C.
Læs mere på Froggys Café og Restaurants hjemmeside.  

Eydes – et kendt spisested i hjertet af Odense

Hos Eydes i Odense finder du folkelig stemning og rustik mad lavet på gode råvarer. På menukortet finder du klassiske caféretter med et lækkert twist som gør dem anderledes i forhold til andre steder i byen. På menukortet kan du blandt andet finde wienerschnitzel, stjerneskud, smørrebrød, forskellige pastaretter samt unghane og lækre salater.

Du kan finde hele menukortet på Eydes hjemmeside.

Adresse: Kongesgade 31A, 5000 Odense C.

Cafeer i Odense - Eydes
Foto: Eydes Odense

Café Kræz

En anden populær café i Odense må siges at være Café Kræz. Her kan du få smagfulde og klassiske caféretter med skønne drikkevarer og velbrygget kaffe. Derudover kan du i weekenden svinge træbenet når de inviterer på cocktails og natklubstemning selvsamme sted.

Adresse: Gråbrødre Pl. 6, 5000 Odense C.
Læs mere og se menukortet på Café Kræz’ hjemmeside.

Café Skt. Gertrud

Dette sted er en fransk inspireret café og brasserie hvor du kan sætte tænderne i virkelig lækker mad. I deres stemningsfulde café er det muligt at nyde drikkevarer, både varme og kolde, som kan suppleres med deres brunch eller lækre frokostretter. Bagværk er også noget de kan klare, og om aftenen serveres der mad á la carte eller månedens menu.

Adresse: Jernbanegade 8, 5000 Odense C.
Du kan læse mere om caféer på deres hjemmeside.

Cafeer i Odense - Café Skt. Gertrud
Foto: Café Skt. Gertrud

Café Chino

Hos Café Chino har du mulighed for at bygge både din egen brunch eller bruger men også dit eget bræt til aften. Hos Café Chino kan du få klassisk cafémad hvor alt er lavet fra bunden; det er lige fra de luftige burgerboller og til de lækre sprøde fritter.  Derudover består menuen b.la. af pastaretter, salater og sandwichs.

Du kan læse mere på Café Chinos hjemmeside.

Adresse: Brandts Passage 6-8, 5000 Odense C.

I samme kategori

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Nye spisesteder i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides