Er der noget bedre end at få serveret en omgang stegt flæsk i denne kolde tid? Den danske nationalret er at finde flere steder i Odense, og her har vi forsøgt at samle de mest nævneværdige spisesteder, der forstår at lave stegt flæsk på ægte dansk manér.

Restaurant Carlslund – Stegt flæsk i skoven

Når du går ind ad døren hos restaurant Carlslund, bliver du med det samme mødt af gammel dansk hygge, som vi levede tilbage i slutningen af 1800-tallet. Carlslund er for nyligt blevet genopbygget i tro stil med den gamle bygning, efter at stedet brændte ned i 2015. Her kan du få serveret de danske velkendte retter, og stegt flæsk er selvfølgelig ikke en undtagelse.

Stegt flæsk i Odense
Carlslund, ved Skovsøen. Foto fra Visit Odenses hjemmeside.

Pris: 149-189 kr.
Adresse: Fruens Bøge Skov 7, 5250 Odense SV
Læs mere på Restaurant Carlslunds hjemmeside

Restaurant Cro’n – Det tidligere værtshus

Hos restaurant Cro’n kan du opleve et udvalg af traditionelle danske retter. Stedet har tidligere været kendt som et morgenværtshus med navnet ”Blomsten”. Her kan du få serveret stegt flæsk lavet på friske råvarer. Restauranten anbefaler, at du forudbestiller maden, hvis du skal af sted med et selskab bestående af mere end seks personer.

Stegt flæsk på Cro´n
Restaurant Cro'n, Odense. Foto fra Visit Odenses hjemmeside.

Pris: 138 kr.
Adresse: Dronningensgade 29, 5000 Odense C
Læs mere på Restaurant Cro'ns hjemmeside

Klosterkroen – Stegt flæsk ad libitum

Som navnet antyder, kan du også her få et udvalg af klassiske danske retter. Spisestedet er absolut ikke bange, for at bruge rigeligt med smør og fløde, for at give retterne en ekstra god smag. Vil du have stegt flæsk ad libitum, der smager af noget, skal du besøge Klosterkroen på en torsdag, hvor det står som dagens ret på menukortet.

Stegt flæsk i Odense
Klosterkroen, Odense. Foto fra Klosterkroens hjemmeside.

Pris: 179 kr.
Adresse: Lille Gråbrødrestræde 2, 5000 Odense C
Læs mere på Klosterkroens hjemmeside

Boulevardkroen – Rummer af hygge

Hos Boulevardkroen kan du være sikker på at opleve hygge efter danske manerer. Her kan du vælge blandt mange danske retter, og ønsker du stegt flæsk med persillesovs og kartofler, skal du være opmærksom på, at kroen kun tilbyder retten om torsdagen i lige uger.

Stegt flæsk på Boulevardkroen
Boulevardkroen, Odense. Foto fra Boulevardkroens Facebook.

Pris: 95 kr.
Adresse: Søndre Blvd. 144, 5000 Odense C
Læs mere på Boulevardkroens hjemmeside

Restaurant Grønttorvet – Passion for dansk mad

Restaurant Grønttorvet ligger placeret et stenkast fra Sortebrødre Torv, som er en af de hyggeligere bydele i Odense midtby. Restauranten går op i god mad og hygge, og har gjort det i mere end 250 år. Hvis du ønsker stegt flæsk, skal du som minimum tage en ledsager med, og det skal forudbestilles to dage før.

Stegt flæsk i Odense
Restaurant Grønttorvet, Den Gamle Bydel. Foto fra Restaurant Grønttorvets Facebook.

Pris: 169 kr.
Adresse: Sortebrødre Torv 9, 5000 Odense
Læs mere på Restaurant Grønttorvets hjemmeside

Restaurant Giraffen – Stegt flæsk til overkommelige priser

I Odense Banegårdscenter ligger Restaurant Giraffen placeret godt på 1. sal. Det er mødestedet for en omgang rafling, dating, en fyraftensøl eller -drink, og du kan være sikker på at kunne følge med i dagens fodboldkampe på restaurantens tv. Her kan du selvfølgelig også nyde en god omgang stegt flæsk med persillesovs og rødbeder.

Stegt flæsk på Giraffen
Restaurant Giraffen, Odense Banegårdscenter. Foto fra Restaurant Giraffens Facebook.

Pris: 109 kr.
Adresse: Østerstationsvej 27, 5000 Odense C
Læs mere på Restaurant Giraffens hjemmeside