Guide til den bedste brunch i Odense: Her er 13 dejlige brunchsteder i Odense

Trænger weekenden til lidt ekstra knald på gastronomifronten? Eller måske skal hverdagen bare gøres lidt mere spændende? Prøv i så fald en af Odenses mange brunchrestauranter. Vi har samlet ti spisesteder i Odense, som er besøget værd, hvis du går og drømmer om en lækker brunch. Læs med her, og få inspiration til, hvor du skal spise din næste brunch.

Er du mere til en god frokost? Læs her, hvor du skal spise frokost henne i Odense.

1. Café Biografen – brunch og bio

I Café Biografen kan du nyde en lækker brunch i dejlige omgivelser. På menukortet er der to forskellige brunchtallerkener, som i stedets ånd er opkaldt efter to store skuespillere: Monroe brunchen eller Bogart brunchen. Om indholdet også er indspireret af de to skuespillere ved vi ikke, men en ting er sikkert, og det er, at de begge lyder afsindigt lækre. Til en pris af 135 kroner er Café Biografens brunch også i den billige ende af brunchspektret.

Foruden brunchen, serverer Café Biografen også en række lækre frokostretter.

Adresse: Amfipladsen 13, 5000 Odense C
Åbningstider: Mandag-lørdag kl. 09:30-23:00. Søndag kl. 09:30-22:30.

Foto: Café Biografens Instagram

2. Café Skt. Gertruds – den franskinspirerede

Café Skt. Gertruds – eller nærmere bare Gertruds, som stedet omtales af de fleste odenseanere – har et stort og lækkert udvalg af brunch. På menuen finder du eksempelvis en tallerken “York,” som består af spejlæg, pølser, bacon, brasede kartofler samt brød og smør. Du kan også bestille flere små a la carte retter, som egner sig perfekt, hvis du har lyst til at dele din morgenmad med din brunchpartner. Stedet er inspireret af den franske café- og brasserie-kultur, og atmosfæren bærer præg af den hyggelige, franske caféstemning.

Adresse:Jernbanegade 8, 5000 Odense C
Åbningstider:
Mandag-onsdag kl. 9:00-23:00. Torsdag kl. 09:00-00:00. Fredag og lørdag kl. 09:00-02:00. Søndag kl. 10:00-23:00.

Foto: Gertruds Instagram

3. Froggy’s Café

Froggys har et overdådigt udvalg af brunch- og morgenmadsretter. I hverdagene kan du sætte tænderne i lækre omeletter, nøje udvalgte brunchtallerkener og amerikanske bananpandekager. Hvis det ikke er nok, kan du i stedet tage forbi Froggy’s i weekenden, hvor de disker op med den helt store brunchbuffet. Om søndagen har brunchbuffeten en særligt skarp pris: Der skal du nemlig kun af med 130 kr. pr. person, og hvis det skal være ekstra fint, kan du vælge luksusbuffeten, hvor du for blot 225 kr. får både drikkevarer og et glas bobler med til din brunch. Skål!

Adresse: Vestergade 68, 5000 Odense C
Åbningstider: Mandag-onsdag kl. 09:00-00:00. Torsdag kl. 09:00-02:00. Fredag kl. 09:00-04:00. Lørdag kl: 09:30-04:00. Søndag kl 9:30-00:00.

4. First Hotel Grand – den luksuriøse brunch

First Hotel Grand er stedet du skal hen, hvis du hverken vil gå på kompromis med kvalitet eller ekstravagance. Deres brunch består af hele fem serveringer, blandt andet bestående af blinis, svampetoast og egg Benedict. Og til at slukke tørsten, får du (foruden te, kaffe og juice) et glas perlende bobler. Måltidet nydes under hotellets funklende lysekroner, hvor mad og æstetik går op i en højere enhed. Hele seancen koster 495, hvor du altså får fem serveringer samt et glas friskpresset juice, et glas bobler og the og kaffe af libitum med i købet.

Adresse: Jernbanegade 18, 5000 Odense C
Åbningstider: Champagnebrunchen skal bookes gennem hotellets hjemmeside.

Foto: First Hotel Grand

5. Café Chino – sammensæt din egen brunch

Når du ankommer til brunch hos Café Chino, vil du få præsenteret Brunchværkstedet. En seddel med en lang række brunchretter, bagværk og snacks. Herefter sætter du kryds ud for lige det, du kunne tænke dig. Prøv for eksempel deres toast med pesto og cheddar, deres håndskårne økologiske fritter med aioli eller en smørstegt pandekage med sirup.

Foretrækker du en god omgang tapas? Så er Brætværkstedet nok mere dig. Prøv de lækre tigerrejer stegt i sød chilisauce, confiteret andelår, carpaccio af bresaola og deres lækre svampecreme eller løgkompot som tilbehør.

Adresse: Brandts Passage 6-8, 5000 Odense C
Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 09.00-20.00. Onsdag-torsdag kl. 09.00-22.00. Fredag-lørdag kl. 09.00-24.00. Søndag kl. 09.00-16.00.

Foto: https://cafechino.dk
Foto: https://cafechino.dk

6. Drewsens Spisehus – en særlig brunch i Odense

Også hos Drewsens Spisehus kan du sammensætte din egen spiseoplevelse. De har en række af morgenretter, du kan vælge imellem. Du kan blandt andet sætte tænderne i røræg, oksepølser eller en french toast, og hvis du gerne vil smage på lidt af det hele, kan du bestille deres ‘en god morgen på Drewsens til 195 kroner. Her får du lidt af det hele, og retten kan også købes vegetarisk.

Er det ikke alle i selskabet, der er til brunch, har Drewsens Spisehus også et udvalg af skønne frokostretter. Få stillet sulten med en rørt tatar, croque madame eller en jomfruhummerbisque. En ting er i hvert fald sikkert, og det er, at der bliver kredset for både stemningen og maden hos Drewsens Spisehus.

Adresse: Flakhaven 1, 5000 Odense C
Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 09.00-18.00. Fredag kl. 09.00-19.00. Lørdag kl. 09.00-16.00. Første søndag i måneden kl. 10.00-16.00.

Foto: VisitOdense
Foto: VisitOdense

7. Konrads food & coffee – en anderledes brunchtallerken

Den retroindrettede café Konrads food & coffee byder på lidt af hvert. Her har de udarbejdet en særdeles lækker brunchtallerken, som serveres indtil kl. 14.00. Du kan for eksempel få en smag af deres laksemousse, quiche lorraine og et udvalg af oste – alt sammen serveret med økologisk surdejsbrød og smør.

Den søde tand bliver også nemt stillet hos Konrads food & coffee, da de serverer hjemmebagt tærte samt et udvalg af hjemmelavede chokolader. Derudover er der højtbelagt smørrebrød og sandwich på menuen hos den hyggelige café.

Adresse: Overgade 32, 5000 Odense C
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 10.00-15.30. Lørdag kl. 09.00-15.30.

Foto: https://www.konrads.dk
Foto: https://www.konrads.dk

8. Eydes – stor brunchbuffet hver dag

Hvis du vil opleve en af byens virkelig gode brunchbuffeter, skal du booke bord på Eydes. Deres buffet har alt hvad hjertet begærer. Der er alt lige fra røræg og pølser til tarteletter, rødspættefileter, varmrøget laks og salater. Udvalget kan variere fra dag til dag, men der vil altid være et stort udvalg af klassiske brunchanretninger samt salater og varme retter.

Brunchen kan nydes i Eydes flotte lokaler hver dag på ugen. Udover brunch tilbyder Eydes også lækre frokostretter samt et spændende udvalg af retter til aften.

Adresse: Kongensgade 31a,​ 5000 Odense C
Åbningstider: Søndag-torsdag kl. 9.00-22.00. Fredag kl. 9.30-02.00 og lørdag 9:00-2:00. Brunch serveres kl. 09.30-14.00 i hverdagene og kl 9:00-14:00 i weekenderne.

Brunch på Eydes
Foto: Eydes

9. Café Fleuri – brunchoase midt i Odense

Hos Café Fleuri får du en lidt anderledes oplevelse. Hos dem kan du være helt sikkert på at få serveret en 100% økologisk brunch. Som en del af brunchen får du blandt andet hjemmebagt grovbolle, laks med flødeost, chiagrød med bær og nødder samt frisk frugt og en brownie til den søde tand.

Der er en helt særlig atmosfære hos Cafe Fleuri. Det skyldes, at du udover caféen også kan gå på opdagelse i deres hyggelige specialbutik. Desuden har de en gårdhave, der er åben året rundt.

Adresse: Nørregade 28, 5000 Odense C
Åbningstider: Mandag-onsdag kl. 8.00-17.30. Torsdag-lørdag kl. 8.00-21.00. Søndag kl. 8.00-16.00.

Brunch på Café Fleuri
Foto: Café Fleuri

10. Restaurant Nordatlanten – nordisk brunch på Odense Havn

Restaurant Nordatlanten får du en nordatlantisk brunch med udsigt over vandet. Placeret på Odense Havn ligger restauranten i skønne omgivelser, som skaber de perfekte rammer til en god brunchoplevelse. Prøv for eksempel krabbeklør med aioli og citron, røget grønlandsk hellefisk, koldrøget islandsk laks, æggekager og rejesalat.

Der er naturligvis også sørget for det søde, da du både kan få frisk frugt, rabarbertrifli, pandekager med sirup og citrontærte. Så hvis du vil forkæle dine smagsløg og give dit morgenhumør et ekstra boost, er dette spisestedet, du skal besøge. Prisen for det hele er 298 kroner.

Adresse: Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C
Åbningstider: Brunch tilbydes lørdag-søndag kl. 10.00-15.00.

Brunch på Restaurant Nordatlanten
Foto: Restaurant Nordatlanten

11. Olivia Brasserie – den bæredygtige brunch

Hos Olivia Brasserie har du muligheden for at vælge mellem tre forskellige brunchtallerkner. Den helt klassiske brunch med røræg og bacon er naturligvis en mulighed. Derudover tilbyder de Olivias brunch, som er lidt anderledes. Her får du for eksempel friteret camembert, avocadocreme på ristet rugbrød og koldrøget laks. Er du vegetar skal du naturligvis ikke snydes, da de også har en vegetarisk brunchtallerken på menuen.

Derudover tilbyder Olivia Brasserie en særlig søndagsbrunch, som er et alternativ til en helt klassisk brunchbuffet. Hvis du bestiller denne bæredygtige brunch, kan du få al den mad du ønsker, indtil du er mæt.

Adresse: Vintapperstræde 37, 5000 Odense C
Åbningstider: Søndag-torsdag kl. 10.00-23.00. Fredag-lørdag 10.00-24.00. Søndagsbrunch serveres kl. 10.00-14.00.

Brunch på Olivia Brasserie
Foto: Olivia Brasserie

12. Den Lille Smalle – brunch i afslappende omgivelser

Tag også et smut forbi Den Lille Smalle. Her kan du nyde morgenmad i afslappende og hyggelige omgivelser. Også her har du mulighed for at prøve en lækker morgentallerken med surdejsbolle, ost, skinke samt græsk yoghurt og frisk frugt.

Udover det tilbyder de også et sundt alternativ til morgenmad i form af for eksempel chia- og smoothiebowl. Til den lille sult kan du derudover blandt andet få overnight oats, avocadomad med smilende æg eller bananbrød.

Adresse: Vestergade 5A, 5000 Odense C
Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9.00-17.30. Lørdag kl. 9.00-17.00. Søndag kl. 9.00-16.00.

Brunch på Den Lille Smalle
Foto: Den Lille Smalle

13. Café- og Bar’ Unika – den farverige brunch

Hos både Café Unika og Bar’ Unika har du mulighed for at spise lækker og velsmagende morgenmad og brunch. Begge steder har et dejligt menukort med koldhævede boller, bowls, friskpresset juice og lidt til den søde tand.

De to caféer ejes af tre søstre, hvis hjerter banker for hygge og lækker mad. Hos Café Unika kan du for eksempel prøve avocadotoast med pocheret æg og egg benedict, hvor Bar Unika derimod tilbyder et lækkert tapasbræt for to.

Adresse: Café Unika, Albanigade 17, 500o Odense C. Bar’ Unika, Brandts Passage 2, 5000 Odense C.
Åbningstider:
Café Unika, mandag-fredag kl. 08.30-16.30. Lørdag-søndag kl. 09.00-16.00.
Bar’ Unika, mandag-onsdag kl. 9.00-19.00. Torsdag til lørdag kl. 09.00-22.00. Søndag kl. 09.00-17.00.

Brunch på Café Unika
Foto: Café Unika

I samme kategori

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
juni Odense
grand

Forsiden netop nu

restaurant grønttorvet
juni Odense
Niro Sushi
Tinderbox, Odense
1-EAL8Tg-1
Shopping i Odense
Sportsbarer i Odense
Drinks-i-Odense

Mest læste

Det sker i Odense

juni Odense
1-EAL8Tg-1
Påskeferie i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Mad og drikke

restaurant grønttorvet
Niro Sushi
Drinks-i-Odense
242182838_221528823349900_6703366908442511461_n-1

Kultur og musik

Tinderbox, Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides