Er du vild med smørrebrød? Her er 12 tips til lækkert smørrebrød i Odense

Løber dine tænder også i vand når du tænker på dyrelægens natmad, roastbeef med remoulade, peberrod og ristede løg på toppen eller røget ål med røræg og urter? Det forstår vi godt – fordi der er simpelthen ikke noget som en lækker omgang smørrebrød til frokostbordet. Men hvor i Odense får man egentlig suveræn smørrebrød? Læs med her, og find ud af det!

Er smørrebrød ikke lige noget for dig, så kan du måske finde noget lækkert i vores guide til take away i Odense.

Restaurant HOS – smørrebrød for enhver smag med et moderne twist

I hjertet af Odense finder vi Restaurant HOS som er et fristed for smørrebrød samt frokost- og aftenretter. Hver dag til frokost serverer Restaurant HOS lækkert smørrebrød som du kan nyde med en hjemmelavet snaps til. De laver, hvad de selv mener, er Odenses bedste smørrebrød.

Du kan smage klassikere med et moderne præg, egne kreationer og signatursmørrebrød fra Jakob Spolums køkken. Alle deres smørrebrød er lavet på de bedste råvarer og udspringer sig af en brændende passion for at lave velsmagende mad.

På menuen finder du bland andet smørrebrød med lun stegt sild med flødestuvet kål og kartofler, smørrebrød med pocheret æg, grillet palmekål, confiterede hasselnødder og trøfler samt smørrebrød med dansk oksetartar med pebermayonnaise, cornichons, endive og havgus. Du skal se det fulde udvalg her.

Adresse: Kongensgade 65, 5000 Odense C.

Smørrebrød i Odense - Restaurant HOS
Foto: Restaurant HOS

Kong Volmer – udsøgt smørrebrød i Odense

Hos Kong Volmer er det muligt at smage smørrebrødsfavoritter. De har altid haft en mission om at give det klassiske smørrebrød et nyt liv og have fokus på det som spiseren rent faktisk vil spise og fjerne det som altid blev levnet på tallerkenen. De har fokus på gode råvarer og kræser om alle deres slags smørrebrød.

Hos Kong Volmer serverer de smørrebrødshapsere som er smørrebrød lavet i tapasstørrelser – på den måde kan smage flere stykker af deres fantastiske smørrebrød inden man bliver næt.

De serverer b.la. smørrebrød med røget ål, lun røræg, tomat og purløg, dyrelægen- og fodlægens natmad, kongens hjemmekogte rullepølse bestående af rullepølse med rødløg, portvinssky og karse samt en masse forskellige smørrebrød med ost i alle afskygninger. For at se det fuldendte menukort kan du trykke her.

Adresse: Brandts Passage 13, 5000 Odense C.

Restaurant Værdsat – skandinavisk smørrebrød

Byens nyeste smørrebrødsrestaurant hedder Restaurant Værdsat, og de præsenterer en lokal og sæsonbestemt menu. De parrer det moderne smørrebrød med skønne drikke i fine omgivelser i hjertet af Odense gågade.

På menukortet man kan smage æggemaden (pocheret æg, rejer og hollandaise), stjerneskuddet (paneret hvid fisk, sauce og rejer) samt confiteret and med Karl Johan mayonnaise, æble og ribs. Menuen skifter løbende og du kan holde dig opdateret på smørrebrødsudvalget her.

Adresse: Kongensgade 31 B, st. th., 5000 Odense C.

Oluf Bagers Gård

Hos Oluf Bagers Gård tages der udgangspunkt i det dansk/nordiske køkken hvor der samtidig tages inspiration fra det fransk køkken ligeså. Deres smagfulde smørrebrød har et moderne twist med en simpel sammensætning.

Du kan vælge mellem lune- og kolde retter som b.la. rejemad med syltede løg på smørristet rugbrød, smørstegt rødspættefilet med kaperscreme, håndpillede rejer, rugbrød og urtesalat eller overraske dig selv med tre stykker smørrebrød efter kokkens valg.

Adresse: Nørregade 29, 5000 Odense C.

Smørrebrød i Odense - Oluf Bagers Gård
Foto: Oluf Bagers Gård

Deilig – Delikat smørrebrød i H.C. Andersens Hus

Deilig er et spiseri i det nye H.C. Andersens Hus som er placeret i den forunderlige have. Spisestedet er tilgængelig for både museumgæster og byens besøgende. Alt maden tager udgangspunkt i det sæsonnære, lokale og bæredygtige.

Hos Deilig er smørrebrødet opdelt i følgende kategorier: havet, marken, stalden og frugthaven. Det betyder at vi blandt kan sætte tænderne i stegte sild, ribbensteg eller oksehale. Se hele menuen her. Menuen opdateres løbende.

Adresse: H.C. Andersen Haven 3, 5000 Odense C.

Smørrebrød i Odense - Spiseriet Deilig
Foto: Spiseriet Deilig

Hedmans smørrebrød – klassisk smørrebrød på Skibhusvej

På Skibhusvej kan man finde en fantastisk smørrebrødsrestaurant hvor man kan tage maden med hjem. Her er der fokus på flere klassiske smørrebrød som primært dominerer menukortet. Dog kan vi også smage alternativer som f.eks. bøf med spejlæg.

Af klassiske smørrebrød findes der f.eks. hønsesalat, rullepølse, roastbeef samt æg og rejer. Menukortet bliver løbende skiftet, og du kan se den nuværende menu ved at trykke her.

Adresse: Skibhusvej 104, 5000 Odense C.

Klosterkroen – smørrebrød i weekenden

Klosterkroen er en klassisk dansk restaurant med skønne danske retter som stegt flæsk, æggekage og selvfølgelig smørrebrød. Hver lørdag og søndag byder de indenfor i stemningsfyldte lokaler hvor man kan sætte tænderne i lækkert smørrebrød.

Her kan man f.eks. smage Christiansø kryddersild med karrysalat, rødløg, kapersbær og æg eller lun leverpostej med håndskåret røget spæk, stegte svampe og syltede rødbeder. Du kan se her hvad der ellers kan få tænderne til at løbe i vand hos Klosterkroen.

Adresse: Lille Gråbrødrestræde 2, 5000 Odense C.

Den Gamle Kro

Den Gamle Kro er et unikt univers af smag og historie. De serverer klassiske danske retter med et twist og her kan du selvfølgelig også glæde dig til lækkert smørrebrød i topklasse.

Udvalget er ikke stort – men der er alligevel noget for enhver smag. Her kan der nævnes hakkebøf/spejlæg, hønsesalat med bacon, en sildemad eller laks med rygeostcreme. Du kan se det fulde menukort ved at trykke her.

Adresse: Overgade 23, 5000 Odense C.

Smørrebrød i Odense - Den Gamle Kro
Foto: Den Gamle Kro

Derudover kan vi nævne…

I samme kategori

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
Koncerter i Den Fynske Landsby
Genbrugshallerne-1
Natklubber i Odense

Forsiden netop nu

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides