Mad, som mormor lavede den: Besøg Restaurant Grønttorvet på Sortebrødre Torv

Der er intet som god gammeldags dansk mad, som mormor lavede den. Hos Restaurant Grønttorvet på Sortebrødre Torv i hjertet af Odense har de passion for at lave lige netop dét. Traditionel dansk mad lavet af gode råvarer og med kærlig hånd er nemlig, hvad restaurantens hjerte banker for – og selvfølgelig dansk hygge.

Restauranten byder gæsterne indenfor i hyggelige, autentiske rammer både til frokost og aften, hvor du udover at få god mad også får fantastisk stemning – og så er du sikker på at komme mæt hjem. Portionerne følger nemlig den gode gamle tradition med et solidt måltid, hvor gæsterne ikke skal gå sultne fra bordet.

I Restaurant Grønttorvet finder du mange gamle, sjove detaljer i alle hjørner og kroge, lige meget hvor du kigger hen. Finurlighederne minder dig om, at restauranten har eksisteret i over 250 år og stået for dansk hygge siden 1761. Nogle af de skatte, der danner rammen om Restaurant Grønttorvet, er bl.a. Tiffany-lamper, grønternede duge og billeder af de kongelige.

restaurant grønttorvet
Foto: Ida Grøndahl Westh

Restaurant Grønttorvet er et stykke af Odenses historie

Så tidligt som i år 1761 blev der første gang registreret en kro på adressen, og det gør restauranten til et af de ældste spisetider i Odense. Manden bag hed Poul Hansen, som var den første registrerede vært på stedet. Omkring Sortebrødre Torv ligger nogle af de ældste veje i Odense, som kan dateres mere end 850 år tilbage, hvor dominikaner-munkene (Sortebrødrene) begyndte at opføre Sortebrødre Kloster og Sortebrødre Klosterkirke. Det gamle område er med til understøtte den hyggelige atmosfære i den autentiske restaurant, der har været omdrejningspunktet for mange mennesker i årenenes løb. Tilmed er der masser af liv omkring Sortebrødre Torv, især onsdag og lørdag, hvor der er torvehandel, som har eksisteret lige siden 1952. Faktisk er restauranten opkaldt efter torvehandlen.

Restaurant Grønttorvet er flere gange blevet gennemrestaureret, men altid med en klar mission om at føre det traditionsrige spisested videre og byde dig velkommen i et stykke af Odenses historie, hvor der er fokus på god gammeldags dansk mad. Du kan læse meget mere om Restaurant Grønttorvets historie i restaurantens menukort eller på deres hjemmeside.

restaurant grønttorvet
Foto: Ida Grøndahl Westh

Mad, som mormor lavede den

Retterne på menukortet hos Restaurant Grønttorvet lader dig drømme dig tilbage til dengang du sad i din mormor køkkens, mens hun stod ved kødgryderne og kokkererede. Retterne er præcis de samme, og det er tilberedelsen også. For den traditionelle smag er essensen af Grønttorvets køkken.

På menuen finder du et bredt udvalg af både kolde og lune retter. Til frokost fylder det klassiske smørrebrød på menukortet, hvor du bl.a. kan sild, æg eller en kartoffelmad. Er du mere i humør til noget andet, kan du få et traditionelt stjerneskud, wienerschnitzel eller Grønttorvets berømte tarteletter. Du kan selvfølgelig også slutte frokosten af med en sød dessert, der kan bestå af gammeldags æblekage, is eller camembert.

restaurant grønttorvet
Foto: Ida Grøndahl Westh

På aftenkortet finder du også mange lækre retter. Til forret kan du bl.a. vælge mellem rejecocktail og tarteletter. Hovedretten kan bestå af vægtergryde ad libitum, som er en lækker gryderet med tilbehør, forskellige bøffer eller kalvespidsbryst. Du kan selvfølgelig også få en god gammeldags dessert til at slutte måltidet af.

Af og til revideres menukortet, så der hele tiden er noget nyt, du kan sætte tænderne i, men så retterne også passer til årstidens råvarer.

Årstidens menu

Hvis du besøger Restaurant Grønttorvet til aften, kan du også altid sætte tænderne i årstidens menu. Hver måned sammensætter det dygtige køkkenpersonale i restauranten en ny menu, der består af forskellige retter, som kan laves ud af årstidens råvarer. Du kan vælge mellem to eller tre retter eller vælge luksusudgaven, hvor du får tre glas vin, sødt og kaffe. Retterne kan også købes enkeltvis fra menukortet.

restaurant grønttorvet
Foto: Ida Grøndahl Westh

Hyggen og samværet er i top

Med den gode stemning du finder i restauranten, får du også uden tvivl en fantastisk oplevelse i restauranten, hvor hyggen og samværet er i top. Det uformelle men professionelle personale står klar til at give dig og dit selskab en mindeværdig aften og vil gøre sit ypperste for at indfri dine ønsker.

Hos Restaurant Grønttorvet går god mad og god betjening hånd i hånd, som det har gjort de sidste 250 år.

I samme kategori

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Koncerter i Den Fynske Landsby
grand
Hvor skal man spise i Odense?
wokshopO

Forsiden netop nu

O's Barbershop
Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides