Den 5. april 2022 åbnede en ny restaurant i Odense. Midt på Kongensgade ligger nu Mitchell’s Carvery – en gastropub for hele familien. Vi har været på besøg i den britisk-inspirerede restaurant. Det var en stille fredag aften, som bød på hygge, god øl og engelske retter.

Læs også om vores besøg hos The Pie Project i Vintapperstræde.

Et stykke med Storbritannien

Daniel Mitchell har sammen med sin kæreste og hendes familie åbnet en ny restaurant i Odense. Der er tale om et familieforehavende med omdrejningspunkt i det klassiske britiske køkken. Daniel er selv fra Derby, Nottingham i England, og det skinner igennem, når man kigger ned over menukortet. Der er alle de klassiske retter som fish ’n’ chips, bangers & mash og brisket. Daniel Mitchell fortæller om konceptet:

”Vi vil gerne gøre tingene lidt anderledes – samtidig skal der være en hjemlig følelse og mad. Gæsterne skal kunne se og smage, at det er lavet med kærlighed. Det britiske koncept vokser, og vi lytter til gæsternes ønsker. Vi er startet ud med en klassisk menu, men senere kommer vi til at have forskellige retter tilpasset sæsonerne.”

Restauranten er indrettet, så der er god plads, og hvis man er til den mere private restaurantoplevelse, så er Mitchell’s Carvery et godt sted at gå hen. Rummet er opdelt i forskellige sektioner, som gør, at man sidder for sig selv. Man er derfor sikret en hyggelig aften, hvor man roligt kan lade samtalen flyde frit – og som understreger den hjemlige følelse, Daniel Mitchell stræber efter.

Aftenens besøg

Denne aften får vi anbefalet at prøve to klassikere: Fish ’n’ chips og Mitchell’s Brisket Bowl. Når tankerne falder på britisk mad, er fish n’ chips da også den helt store sællert, og Daniel udpeger den også, som det folk kommer for. Retten består af mørksej paneret i et tyndt og sprødt lag øldej. Det er virkelig velsmagende og overraskende let. Hertil kommer den klassiske sauce tartar, men også aftenens overraskelse: en frisk ærtepuré.

Foto: TipOdense
Foto: TipOdense

Mitchell’s Brisket Bowl sad også i skabet. Det langtidsstegte oksebryst er tilberedt i 7 timer, og det smelter i munden. Under kødet finder man en hjemmelavet kartoffelmos lavet efter Daniels mors opskrift – med rigeligt smør. Og det kan smages! Det er en skøn og velafbalanceret ret, som dog kalder på en smule mere af den tilhørende gravy, som er så god, at den kun smager af mere. Til gengæld gør de sprøde rodfrugtchips underværker for retten.

Foto: TipOdense
Foto: TipOdense

Middagen sluttede med aftenens helt store overraskelse: Sticky Toffee Pudding. Vores imødekommende tjener – som hele aftenen sørgede for en behagelig service – overbeviste os hurtigt om at prøve denne klassiske britiske dessert. Nederst lå et lag af custard og ved siden af en kugle is med karamelsovs. Men dessertens centrum – den bløde spongekage bagt på dadler – tager prisen som aftenens højdepunkt. Det er en dessert, vi gerne kommer tilbage for.

Foto: TipOdense
Foto: TipOdense

Carvery-koncept og engelsk øl

Daniel Mithcell fortæller, at det indtil videre er alacarte, der har vist sig at være mest populært. Men det skal selvfølgelig nævnes, at Mitchell’s Carvery også har Weekend Carvery, som byder på lidt at hvert. Her er du garanteret tre forskellige udskæringer af kød og et udvalg af britisk tilbehør som for eksempel Stuffing Yorkshire Pudding, saucer og grøntsager. Carvery-konceptet er blevet enormt populært i England, og det er Daniel Mitchells mission, at gøre kunsten efter i Odense:

”Vi har åbnet en gastropub, som man kender dem fra the countrysides i England. Det er ikke helt det samme, som det odenseanerne ville kalde for en pub. Men vi vil gerne gøre vores carvery-koncept mere kendt hos odenseanerne. Øl- og ciderudvalget udvider vi også løbende.”

Det er nemlig ikke kun maden, der er klassisk britisk hos Mitchell’s Carvery. Øl- og ciderudvalget er ligeledes inspireret af den engelske pub. Så er du glad for øl – eller har du ligefrem en favorit-øl fra England – så er det et besøg værd. Du kender måske Hobgoblin, Spitfire eller Proper Job, og de kan alle fås hos Mitchell’s Carvery midt på gågaden i Odense.

Foto: TipOdense
Foto: TipOdense

For hele familien

Alle vil kunne nyde noget hos Mitchells Carvery. Deres mission om at skabe et miljø, hvor enhver kan slappe af, nyde god mad og have tid med familie og venner, lykkes. Der er endda også sørget for underholdning til børnene, som kan boltre sig i et hyggeligt legerum. Der er altså god mulighed for at have børnene med, men stadig få mulighed for at nyde en hyggelig middag. En ting er i hvert fald sikkert: Hos Mitchell’s Carvery får du en hyggelig aften med hele familien.

Lige nu kan du endda få en god rabat hos Mitchell's Carvery, fordi de har et samarbejde med deal.dk. Her kan du få deres Fish 'n' chips inkl. øl for kun 129,- i stedet for 229,-. Der vil senere komme et lignende tilbud med carvery-konceptet.

Adresse: Kongensgade 34, 5000 Odense C
Åbningstider: Alle dage 8.00-22.00 (køkkenet lukker kl. 21.00)