Boller op, boller ned, boller i min mave. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.” Jovist er der stadig et par uger til fastelavn men det afholder ikke byens bagere for allerede at diske op med lækre og smagfulde fastelavnsboller allerede nu. Det gode ved, at salget starter så tidligt i år er, at du kan nå at prøvesmage en masse – og endda spise din favorit en gang eller to mere. Læs med her, og se hvad udvalget består af i Odense i år.

Skal fastelavnsbollerne balanceres op med en gang træning? Så prøv eventuelt et af byens mange padel tennis baner.

Lagkagehuset - stort sortiment med noget for alle

Traditionen tro disker Lagkagehuset op med en masse forskellige og lækre fastelavnsboller. Uanset om du er til flødefastelavnsboller med lækre cremer, en gammeldags med remonce eller en wienerbrødsfastelavnsbolle med creme eller syltetøj så har Lagkagehuset noget at byde på.

Årets nyhed hedder ’Selma’ og er svenskinspireret. Denne fastelavnsbolle er med fyld af kardemommecreme, sød mandelmasse og masser af flødeskum. Dertil er pynten ristede hasselnødder og guldstøv – mums siger vi bare!

Udvalget af flødefastelavnsboller er desuden creme & vanilje, hindbær & Sarah Bernhardt, blåbær & nougat, mokka & saltkaramel samt rabarber. De gammeldags er helt klassiske med creme og chokolade – og selvfølgelig mørk glasur på toppen. Wienerbrødsfastelavnsbollerne er skiftende fra butik til butik.

Adresser:
Rugårdsvej 2, 5000 Odense C
Vestergade 1, 5000 Odense C
Dalumvej 5, 5250 Odense SV
Mågebakken 4-6, 5250 Odense SV

Fastelavnsboller i Odense - Lagkagehuset
Foto: Lagkagehuset

Wendorff

Hos Wendorff har det et mindre men meget lækkert udvalg af fastelavnsboller. De har både fløde- og gammeldagsfastelavnsboller.

Af de gammeldags kan man vælge mellem creme, nougat, chokolade eller hindbær hvoraf sidstnævnte er vegansk. Flødefastelavnsbollerne består af hindbær, nougat eller sveske i en lækker wienerbrødsbolle og i vandbakkelse kan man få en med citron/hvid choklade eller en kaffe/ameratto variant.

Adresser:
Asylgade 16, 5000 Odense C
Hjallesevej 130, 5230 Odense M

Fastelavnsboller i Odense - Wendorff
Foto: Wendorff

Baker Boys

Hos Baker Boys er fastelavnsbolle-sortimentet stadig ikke helt offentliggjort – men allerede nu ved vi, at vi kan smage en lækker flødefastelavnsbolle med karamel samt gammeldags med creme og chokolade.

På nuværende tidspunkt har de spurgt deres følgere på Facebook til endnu en smag til fløde-udgaven. Den må vi vente i spænding på - følg med på Baker Boys Facebook side.

Adresse:
Højbyvej 48, 5260 Odense S

Fastelavnsboller i Odense - Baker Boys
Foto: Baker Boys

Rise’s Brød

Rise’s Brød er selvfølgelig også værd at nævne når vi skal rundt i byen og smage på fastelavnsboller. Her er der klassiske flødefastelavnsboller med creme og forskellig slags glasur.

Derudover kan vi glæde os til at smage flødefastelavnsbolle med stikkelsbærkompot, hvid Sarah Bernard chokolade samt flødecreme. Tidligere har de også kunne præsentere en variant med kirsebær, chokolade og flødecreme.

Følg med på Rise’s Brøds Facebookside for at se hvornår de måske, endnu engang, udvider sortimentet i år.

Adresser:
Hunderupvej 24, 5000 Odense C
Hjallesevej 52, 5230 Odense M
Odensevej18A, 5260 Odense S

Fastelavnsboller i Odense - Rise's Brød
Foto: Rise's Brød

Fru Lund Bageri - flødefastelavnsboller til enhver smag

Er du helt vild med flødefastelavnsboller? Så skal du tage et smut forbi Fru Lund Bageri. I år kan de præsentere fire lækre og smagfulde varianter: hindbær, creme, sveske og det nyeste skud på stammen består af skildpadde med romkaramel og choklade. Hvis ikke dette udvalg får tænderne til at løbe i vand – ja, så vi ved ikke hvad vi ellers skal nævne for jer.

Adresser:
Hunderupvej 64, 5000 Odense C
Havnegade 2A, 5000 Odense C
Åbakkevej 69, 5210 Odense NV
Dalumvej 88, 5250 Odense SV
Svendsagervej 2, 5240 Odense NØ
Brogårdsvej 27, 5250 Odense SV

Fastelavnsboller i Odense - Fru Lund Bageri
Foto: Fru Lund Bageri

Stjernebageriet - et stort udvalg af fastelavnsboller

Hos Stjernebageriet kan vi glæde os til at sætte tænderne i gammeldags fastelavnsboller med creme, makron, syltetøj eller hindbærremonce. Flødeskumsvarianterne er med flødecreme, hindbærskum og sidst men ikke mindst chokoladeskum.

Adresse: Rødegårdsvej 45, 5000 Odense C.

Fastelavnsboller i Odenes - Stjernebageriet
Foto: Stjernebageriet

BRØD - Danish Bread Studio - en klassiker uden lige

Hos Brød serverer de en klassiker uden lige: en gammeldags fastelavnsbolle med creme og chokoladestykker samt chokoladeglasur på toppen.  Så kan man snakke om en fastelavnsbolle som man med garanti ikke går galt i byen med!

Adresser:
Kongensgade 38, 5000 Odense C
Vestergade 75B, 5000 Odense C

Har vi glemt din fastelavnsbolle-favorit? Så tip os på [email protected]