Med hele 300 pladsreservationer før åbningsdagen har Restaurant Vestergade haft succes fra dag ét. Ejer, Benjamin Rosendal Mosskov, har længe ønsket at udvide Restaurant Værdsat i Kongensgade, og det er nu blevet til lillesøster-restauranten Restaurant Vestergade by Værdsat, hvor tre retter fås til en fast pris på 215 kr.

Vi har været forbi til en aften på Restaurant Vestergade – læs om oplevelsen herunder.

Leder du efter andre nye spiseoplevelser? Tjek vores guide til nye spisesteder i Odense lige her!

Gourmetmad til skarp pris – i hjertet af Odense

Ved første øjekast er facaden på Vestergade 96B ganske diskret, men de seneste par uger har den gemt på en lille perle af en restaurant. Den 5. september åbnede Restaurant Vestergade by Værdsat nemlig efter en gennemgående renovering af lokalerne. Med de sortmalede vægge og mørke møbler sætter det afdæmpede lokale maden i fuldt fokus. Det fortæller restaurantejer Benjamin Rosendal Mosskov, som hele vejen igennem har gæsterne som førsteprioritet:

”Det er folkeligt at få god mad – og særligt til en lav pris. Det spreder glæde. Der er et helt segment af folk, for eksempel studerende på SU, som ikke nødvendigvis har råd til at bruge en formue, når de skal i byen. Men med vores koncept vil vi gerne tilbyde en goutmetoplevelse, hvor alle kan være med. Vi vil tilgodese dem, der ønsker at gå ud at spise rigtig god mad, men som måske også synes, at det hurtigt kan blive en dyr oplevelse.”

Foto: Lærke Malchau Olsen
Foto: Lærke Malchau Olsen

Netop at få alle med går igen i Benjamin Mosskovs mange projekter. Han beskriver selv, hvordan han er blevet bidt af en gal iværksætter – han bryder sig ikke om stilstand, men ser hellere at ting udvikler sig. Det mærker man også, når man træder ind i den gennemførte restaurant, hvor indretningen står skarpt, og den gode stemning er tydelig. Her tænkes der kreativt og hurtigt, hvilket må siges at virke for teamet bag Restaurant Vestergade.

En aften fuld af forkælelse

Allerede fra første servering er det tydeligt, at det ikke kun er indretningen, der er styr på. Alle sanserne bliver forkælet, når retterne serveres – og det er noget, der går igen hele aftenen igennem. Her er der høj kvalitet for pengene, samtidig med at kokkene slår sig løs i køkkenet på kreative og gennemførte måder.

Tunwellington. Foto: Lærke Malchau Olsen
Tunwellington. Foto: Lærke Malchau Olsen

”Der er ingen regler her, og vi skal ikke begrænse os. Der skal bare være god mad, som vi har lyst til at lave. Derfor arbejder vi med et fusionskøkken, hvor vi gerne vil gøre de billige råvarer lidt mere spændende. Det skal bare være sjovt, det skal være fedt – og det skal smage rigtig godt,” understreger Benjamin Mosskov.

Denne aften er da også fuld af forkælelse, når den ene gourmetret efter den anden serveres. Om du er til tatar eller blåmuslingebisque til forret, den sprøde tunwellington eller møre grisekæbe til hovedret, så er du i hvert fald garanteret en smagsoplevelse af de helt særlige. Som afrunding skal lyde en særlig anbefaling af Skolekridt-desserten, som satte det perfekte punktum på en aften hos Restaurant Vestergade by Værdsat.

Skolekridt-desserten. Foto: Lærke Malchau Olsen
Skolekridt-desserten. Foto: Lærke Malchau Olsen

Besøg Restaurant Vestergade i Odense

Efter besøget hos Restaurant Vestergade sidder man kun tilbage med ønsket om at besøge dem igen – og gerne meget snart. Den lyst forstærkes kun, hvis man tager et kig på deres kommende menuer, som du finder her. Menuerne er planlagt helt frem til februar næste år, og der vil altid være et vegetarisk islæt at finde på menukortet. Derudover er der planer om kommende særlige temaftener som for eksempel veganer-aftener. Læs mere om restauranten, og book bord til en vidunderlig aften lige her.

Åbningstider: Mandag-fredag 17.00-00.00
Adresse: Vestergade 96B, 5000 Odense C

Af: Lærke Malchau Olsen