Netop nu kan Danmarks Statistik præsenere de nyeste ledighedstal. Disse tal viser at den sæsonkorrigerede ledighed i maj 2021 er 4979 fuldtidspersoner. Odense indtager en 10. plads i ledighedsplaceringen på landsplan – akkurat som vi også gjorde i april måned.

Overblik over situationen

4979 fuldtidspersoner som er ledige svarer til 5,1 % af arbejdsstyrken i Odense Kommune. Odense Kommune er faldet fra 5,5 % i april 2021 til 5,1 % i maj 2021 hvilket er meget godt. På landsplan er ledighedsprocenten også faldet fra 4,6 % i april 2021 til 4,0 % i maj 2021.

Selvom tallet stadig er for højt for kommunen er det meget positivt at man kan se en udvikling som er med til at løfte beskæftigelsen. Dette sker blandt andet fordi at kommunen ved sidste budgetforlig investerede 11 millioner kroner i blandt andet at løfte 300 ufaglærte ledige til faglærte.

- Jeg er glad for, at der alene i det første halvår af 2021 er indgået omkring 180 nye voksenelevaftaler, og jeg håber, at rigtigt mange vil se mulighederne i et uddannelsesløft, hvor nogle ledige lige nu har mulighed for at tage en erhvervsuddannelse på 110 % af dagpengesatsen, fortæller beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Dog er tallet stadig en anelse for højt hvorfor man forsat, i Odense Kommune, vil blive ved med at arbejde for at løfte beskæftigelsen.  

- Opkvalificering er et af de vigtigste midler, vi har til at hjælpe flere ledige tilbage på arbejdsmarkedet og sørge for, at de er bedre rustet, når der igen kommer krisetider, afslutter Brian Dybro.

Den aktuelle ledighedsprocent er 4,5 % svarende til 4.436 fuldtidspersoner.