Borgmester Peter Rahbæk Juels anbefalinger: læs om hans syn på Odenses byfornyelse lige her!

Borgmester Peter Rahbæk Juel kan med stor glæde se tilbage på alle de mange byfornyelser som Odense har gennemgået de seneste mange år. I den forbindelse har han haft et ønske om at fremhæve noget i centrum samt andre dele af byen som han gerne vil anbefale til TipOdenses læsere. Læs med her, og find ud af hvad han anbefaler.

Letbanen kører snart

Snart er første etape af Odense Letbane i hus. Letbanen er blandt andet med til at forbinde Odenses bydele, skaber grønne byrum og er afgørende for, at vi kan blive klimaneutrale inden 2030.

Letbanen forventes at være færdig i efteråret 2021 – starten af 2022, og den første etape bliver omkring 14,5 kilometer lang. Letbanen kommer forbi byens nøglepunkter og kraftcentre for byudvikling. I alt kommer der til at være 26 stationer på strækningen Taarup – Hjallese Syd. Hvert letbanetog kan have 200 passagerer med af gangen, og det forventes at der cirka vil være 35.000 passagerer på en hverdag – dette svarer til omkring 10-11 millioner om året.

Borgmesteren anbefaler
Græs omkring skinnerne ved Odense Letbane. Foto: Borgmester Peter Rahbæk Juel

Letbanen er ikke til for at overminere eksisterende bus- og tognet men derimod med til at supplere de i forvejen offentlige transportmidler odenseanerne har mulighed for at benytte sig af.

Noget skønt ved Letbanen er, at alle alle skinnerne er omringet af græs hvilket også er et af de klare mål i hensigten om at blive Danmarks Grønneste Storby.

Borgmesteren glæder sig til at tage den første tur hvor han har mulighed for at nyde de grønne områder og dét at byen samles på ny via Letbanens rute.

Borgmesteren anbefaler
Letbanen. Foto: Borgmester Peter Rahbæk Juel

Kulturbotanisk Have – en gammel idylisk perle

Siden 1948 har Kulturbotanisk Have ligget i Odense SØ. Det er et smukt, fredfyldt og grønt område langs åen som i høj grad kan anbefales at besøge. Det er en gammel, idyllisk perle som indeholder mange forskellige og spændende træer og buske. Her kan blandt andet nævnes taks og avnbøg. Af udenlandske arter kan man se frem til at se kinesisk vandgran eller ungarsk lind.

Borgmesteren anbefaler
Kulturbotanisk Have. Foto: Borgmester Peter Rahbæk Juel

Generelt er Kulturbotanisk Have et særligt anlæg hvor der inviteres til familiehygge, undervisning og eventuel genoptræning af ældre i skøn natur. Stedet bliver ofte set som en inspirationskilde for haveejere og er et populært udflugtsmål for både odenseanere men i særdeleshed også turister. Man har rig mulighed for at blive klogere på planter og diverse arter når man besøger haven idet alle planter er forsynet med et skilt hvorpå der står plantens/artens navn, sort og hjemsted.

Borgmesteren anbefaler
Kulturbotanisk Have. Foto: Borgmester Peter Rahbæk Juel

Man kan komme til Kulturbotanisk Have via å-stien eller fra p-pladserne som er tilknyttet kolonihaverne i samme område.

Odense Havn – nye traditioner i vente

Odense Havn er beliggende i Nørrebrokvarteret som har været igennem en stor udvikling de seneste år – og er stadig ikke helt i mål endnu. Det har længe været målet at Odense Havn skal være en levende bydel for både beboere, brugere og besøgende. Over længere tid er udviklingen sket af hensyn til eksisterende natur- og bymæssige kvaliteter. Der er blandt andet blevet opført en masse nye boliger og samtidig er der begyndt at være et stort og bredt kulturliv samme sted.

Den 23. juni afholdt Musikhuset Posten DAD-koncert på Odense Havn forinden der blev søsat et flydende Sankt Hans bål for at fejre midsommeren. Dette markerer en milepæl i udviklingen af en bydel, der står overfor kæmpe forandringer de næste år – og alle odenseanere har meget i vente dette sted i byen.

Brandts Passage & Brandts Klædefabrik – hjertet af Odenses kulturliv

I hjertet af Odense helt inde i bymidten finder man Latinerkvarteret. Dette kvarter summer af liv og kreativitet dagen lang, og det er tilmed også her man finder Brandts Passage og ikke mindst Brandts Klædefabrik. Dette sted er unikt, og beskrives som et fristed fra storbyens larm og biler.

Borgmesteren anbefaler
Borgmester Peter Rahbæk Juel i Brandts Passage. Foto: Borgmester Peter Rahbæk Juel

Generelt findes der her et spændende og levende miljø af så helhjertet en støbning, at det også favner en lang række specialbutikker, biograf, Studenterhus, events og arrangementer, kunst og kultur hele året rundt. Året og stort set også døgnet rundt tager Brandts Passage dig væk fra hverdagens stress og skemalagte liv. Her fristes du til at nyde livet – omgivet af hygge og stemning fra de mange cafeer, hvor man både kan opleve udendørskoncerter, få sig en madoplevelse, gå en tur i byen, danse, se på kunst, den gamle bygningsmasse eller bare nyde menneskemylderet.

Odense kulturliv er præget af både spændende nye tiltag og gamle bastioner som altid er et besøg værd – og du er sikret alt dette når du besøger Brandts Passage. Dette sted er generelt et vigtigt knudepunkt for meget af byens kultur og liv.

Davinde Sø – et sted for hele familien

Sommeren er i høj grad over os, og når Danmark viser sig fra sin bedste side er en kold dukkert en nødvendighed. Området omkring Davinde Sø kan noget helt særligt, og den gamle grusgrav er fyldt med rent badevand samt sikre zoner for de mindste som også skal køles af.

Borgmesteren anbefaler
Badeområde ved Davinde Sø. Foto: Borgmester Peter Rahbæk Juel

Davinde Sø ligger i et stort friluftsområde sydøst for Odense i Tarup-Davinde. I 2019 fik Davinde Sø kvalitetstemplet ”Badepunkt” fordi søen er uden tilløb og har meget rent vand. Der er etableret lavere zoner til børn og andre steder kan dybden variere mellem 6 og 12 meter. Derudover skal man være opmærksom på at bundvandet i søen er koldt året rundt.

Selve området indbyder også til venne- og familiehygge da der er shelters, bålpladser og toiletter tæt på Davinde Sø. Derudover indbyder naturen også til fine vandre- og rideture.

Borgmesteren anbefaler
Davinde Sø. Foto: Borgmester Peter Rahbæk Juel

Davinde Sø har sin helt egen badevandsprofil som du kan læse mere om lige her.

I samme kategori

Escape-Room-Odense
Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
Blomsterfestival i Odense

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

O's Barbershop
Værtshuse i Odense
29027064701_8231e74726_c-1
Milling-hotel-plaza-1

Forsiden netop nu

Escape-Room-Odense
O's Barbershop
Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides