Den store genbrugsguide: 19 skønne genbrugsbutikker i Odense

Leder du efter unikke vintagestyles, går du op i bæredygtighed, eller ønsker du at støtte velgørende arbejde? Mulighederne er mange, og Odense bugner med gode genbrugsbutikker. Vi har samlet 19 af dem lige her.

Læs også: Guide til den bedste brunch i Odense

1. Reshoppit – køb og sælg dit brugte tøj

Reshoppit kalder sig selv for en secondhand-luksusshop, og det er bestemt stedet hvor du finder tøj, der følger tidens trends. Her kan du købe en stand og sælge dine ting på ugentlig eller månedlig basis, og du kan virkelig gøre dig nogle gode og mere moderne loppefund.

Foto: Reshoppits Instagram

Adresse: Thriges Pl. 5, 5000 Odense
Læs mere på Reshoppits hjemmeside.

2. DPH Trading – En velbevaret hemmelighed

Træd ind i butikken, og lad dig overvælde af deres imponerende udvalg af porcelæn, retrogenstande, antikviteter og vintage-ting – alt sammen præget af en elegant og nordisk æstetik. Hylderne er fyldt til bristepunktet med sjældne stel, imponerende lysestager, spejlbakker, lamper og et uendeligt udvalg af smukke lampeskærme. Jo dybere du dykker ned i sortiment, jo flere skatte vil du opdage, herunder smukke tallerkener, charmerende figurer og meget mere. Hos DPH Trading formår de at ramme den perfekte balance mellem tidens øgede fokus på genbrug og opcykling, hvilket efterlader de besøgende forbløffede og overvældede under deres første besøg i butikken.

Foto: DPH Trading

Adresse: Løkkegravene 49, 5270 Odense
Se mere på DPH Trading hjemmeside

3. Kirkens korshær i Odense

Her finder du både tøj til kvinder, mænd og børn samt bøger, nips, køkkenudstyr, legetøj og flotte møbler. Butikkerne er drevet af frivillige og støtter udsatte mennesker i Danmark. Der er altså god grund til at donere tøj og ting til stedet. Tag et smut forbi en af de tre genbrugsbutikker i Odense og gør et godt fund!

Genbrugsbutikker i Odense
Kirkens Korshær Genbrug Kocksgade. Foto fra Kirkens Korshærs Facebook.

Adresse: Kocksgade 120, 5000 Odense C
Albanigade 19, 5000 Odense C
Dalumvej 28, 5250 Odense SV
Læs mere på Kirkens Korshær Genbrugs hjemmeside.

4. IGEN Genbrug

Ønsker du at støtte Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker, så skal du en tur forbi IGEN Genbrug i Odense. Her skal du tage hen, hvis du leder efter kvalitetsgenbrugsting, eller hvis du vil støtte Kræftens Bekæmpelse med et køb eller ved at donere dine ting.

Adresse: Bogensevej 2-4, 5270 Odense
Læs mere på IGEN Genbrugs hjemmeside.

5. Danmission Genbrug – Odense Bazar

Er du på udkig efter brugt kvalitetstøj, bøger, møbler eller pyntegenstande, så er Danmission genbrugsbutik også et godt valg. Igen er det frivillige, der driver den daglige gang i butikken. Når du donerer dine brugte ting eller køber din nye skat med hjem, går pengene direkte til Danmissions arbejde med lokal feriehjælp og julehjælp.

Adresse: Thriges Pl. 1, 5000 Odense C
Læs mere på Danmissions hjemmeside.

6. Butik Karma – moderne genbrug

Hos Butik Karma kan du leje en stand i mellem 1-4 uger, hvorfra du kan sælge dit tøj. Butikken henvender sig til kvinder, og der er tøj til enhver smag og i langt de fleste prisklasser. Butikken udmærker sig virkelig på Instagram, hvor du med fordel kan følge med, så du kan få fingre i de gode varer som den første.

Foto: Butik Karmas Instagram

Adresse: Victoriagade 40-44, 5000 Odense
Læs mere på Butik Karmas hjemmeside.

7. U-landsforeningen Svalerne i Odense

Når du lopper den i Svalerne, er du med til at støtte lokale græsrodsorganisationer der beskæftiger sig med bevidstgørelse og styrkelse af de allerfattigste, som de selv beskriver det: Jordløse stammefolk og lav- eller kasteløse, og med særligt fokus på kvinder. Og så kan du gøre dig nogle gode og billige fund her.

Adresse: Ørstedsgade 20, 5000 Odense C
Læs mere om Ulandsforeningen Svalerne på Svalerne Fyns hjemmeside.

8. Røde Kors butik i Odense

Rydder du ud i klædeskabet eller leder du efter gode fund til garderoben eller dit syprojekt, så besøg Røde Kors Butik i Odense. Her kan du donere dit brugte tøj, sko, tekstiler og sengelinned til et godt formål. Det er derfor også her, du kan gøre en spændende handel med netop tekstilvarer.

Adresse: Fjordsgade 9, 5000 Odense C
Læs mere om genbrug og deres mange velgørende projekter på Røde Kors hjemmeside.

9. Blå Kors Genbrug

Med fokus på udsatte børn og unge i Danmark, er dette en af de genbrugsbutikker i Odense, som støtter udsatte, og eksempelvis tilbyder et socialt arbejdsfællesskab drevet af frivillige. Gør et godt fund i butikken eller gennem deres webshop.

Adresse: Thriges Pl. 7, 5000 Odense C
Læs mere på Blå Kors hjemmeside.

10. Genbrugshallerne i Odense

Hvis du er til markedsstemning og elsker at gå på opdagelse efter spændende ting, så er Genbrugshallerne måske noget for dig. I hjertet af Odense finder du nemlig et 1200 kvadratmeter skatkammer af gode loppefund, lækkert tøj og retrovarer til passende priser. Det er private, der lejer boderne og sælger alt fra kendte designervarer, møbler og malerier til glemte finurligheder fra garagen eller børneværelset.

Genbrugsbutikker i Odense
Genbrugshallerne Odense. Foto fra Genbrugshallernes Facebook.

Adresse: Rødegårdsvej 182, 5230 Odense
Læs mere på Genbrugshallernes hjemmeside.

11. Mission Afrika Genbrug

Når du går på genbrugsjagt i en af Mission Afrikas genbrugsbutikker, støtter du velgørende arbejde med nogle af verdens fattigste. Med specielt fokus på Afrika, som navnet også antyder, støtter du altså det sundhedsarbejde, uddannelse og selvforsyningsprojekter som foreningen står for. Find alt til husholdning og garderoben mens du støtter en god sag.

Adresse: Rugårdsvej 191, 5210 Odense
Vesterbro 53B, 5000 Odense C
Læs mere på Mission Afrika Genbrugs Facebookside.

12. IM-genbrug i Odense

Hos IM-genbrug kan du også loppe dig til en god handel, der endnu en gang gavner både din pengepung og miljøet. Butikken drives af Indre Mission og frivillige, og overskuddet går til Søndagsskolernes (DFS) og Indre Missions arbejde med eksempelvis familiearbejde, seniorarbejdet og tværkulturelt arbejde. Ønsker du at donere tøj, ting, møbler eller andet kan du også gøre det her.

Adresse: Tarupvej 71, 5210 Odense NV
Læs mere på IM-genbrugs hjemmeside.

13. Folkekirkens Nødhjælp

Tag på genbrugsshopping i en af Folkekirkens Nødhjælpsbutikker, og støt en af Danmarks største, selvstændige humanitære organisationer. Her er der loppefund til alle, på tværs af generationer. Du kan finde tøj til både hverdag og fest, sko og andet fint tilbehør, men de har også ofte nips, ting og bøger på hylderne.

Adresse: Vesterbro 1 A, 5000 Odense C
Svendborgvej 319 D – H, 5260 Odense S
Læs mere på Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside.

14. Hekkes Genbrug

Leder du efter spændende fund til boligen, er Hekkes Genbrugs butik et oplagt valg. I en kombineret genbrugsbutik og lampeværksted, finder du lamper, men også et unikt udvalg af glas, porcelæn, billeder, keramik, mindre møbler og meget mere.

Bæredygtigt genbrug
Hekkes Genbrug. Foto fra Hekkes Genbrugs hjemmeside.

Adresse: Albanigade 47, 5000 Odense
Læs mere på Hekkes Genbrugs hjemmeside.

15. Reden Genbrug Odense

Hos Reden Genbrug kan du købe lækkert kvalitetstøj til kvinder. Du kan også indlevere dit tøj, som enten vil blive solgt i butikken, eller blive blive en del af Redens tøjprojekt, hvor nogle af kvinderne øver sig i genbrugsarbejde.

Adresse: Overgade 46, 5000 Odense
Læs mere på Reden Genbrugs hjemmeside.

16. Bohemian Wonders

Med vintagesmykker og tøj af genanvendte vintagematerialer fra hele verden, kan du gøre dig nogle enestående genbrugsfund. Udover en passion for økologi er der også fokus på fairtrade, og du kan derfor handle vintage i Bohemian Wonders med god samvittighed. Besøg butikken eller deres onlineshop og gør dit næste genbrugsfund.

Foto: Bohemian Wonders Instagram

Adresse: Søndre Blvd. 154, 5000 Odense C
Læs mere på Bohemeian Wonders hjemmeside.

17. Kanalje Vintage i Odense

I en cool og veletableret vintagebutik i centrum af Odense finder du secondhand-tøj til både drenge og piger. I de fine omgivelser i strædet får du også en hyggelig oplevelse, når du handler i Kanalje. Find vintagestyles fra 60’ 70’ 80’ og 90’ og gå på opdagelse efter accessories, solbriller, vinyl og andre merchandise og retro-ting til hjemmet. Tøjet er købt hjem fra hele Europa (især Berlin) og USA.

Vintagebutikker i Odense.
Kanalje Vintage. Foto fra Kanaljes Facebook.

Adresse: Vintapperstræde 11, 5000 Odense C
Læs mere på Kanaljes hjemmeside.

18. Dahl Falken interiør

Om end ikke en fuldblodsgenbrugsbutik, byder Dahl Falkenberg Interiør også på spændende vintagefund. Det hele foregår i en skøn fredet ejendom, i det hyggelige gamle Kvarter i Overgade. Her bliver der leget med et mix af nye trends og gammelt, kvalitets-secondhand.  Her kan du både gøre dig fund inden for tøj, kunst og interiør.

Adresse: Overgade 28 B, 5000 Odense C
Læs mere på Dahl Falken Interiørs Facebook.

19. Mødrehjælpen i Odense

Børn vokser hurtigt ud af deres tøj, og derfor er det oplagt at købe noget af sit børnetøj brugt. Derudover går pengene til lokalforeningens egne aktiviteter for gravide, børnefamilier og forældre i Odense. Udover tøj, kan du også købe legetøj og udstyr i Mødrehjælpens to butikker i Odense.

Adresse:
Kongensgade 64, 5000 Odense C
Skibhusvej 66, Odense C
Læs mere på Mødrehjælpens hjemmeside.

Læs også: 16 gratis oplevelser i Odense

I samme kategori

odense-havn-skumring
40259_Paintball_generelt-1
Skærmbillede 2023-01-29 kl. 13.32
Indendørs kreativitet

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Hvor skal man spise i Odense?
Koncerter i Den Fynske Landsby
Genbrugshallerne-1
Natklubber i Odense

Forsiden netop nu

Koncerter i Den Fynske Landsby
265812_studenterhus-odense-1
95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Værtshuse i Odense
Blomsterfestival i Odense
Skibhustrolden
H.C
H.C

Mest læste

Det sker i Odense

Koncerter i Den Fynske Landsby
Blomsterfestival i Odense
H.C
H.C

Mad og drikke

95609990_3743103269095727_470598205118087168_n-2
Tapas
Caféer Odense - Riceteria by Rice
odense-havn-skumring

Kultur og musik

H.C
odense-havn-skumring
tinderbox 2023
Tinderbox, Odense

Tilbud i Odense

Instagram Feed

Vores bedste guides