Leder du efter unikke vintage styles, går du op i bæredygtighed, eller ønsker du at støtte velgørende arbejde samtidig med at gøre gode loppefund? Her får du vores guide til genbrugsbutikker, af alle mulige karakter, som du kan finde i Odense.

IGEN Genbrug

Ønsker du at støtte Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker, så skal du en tur forbi IGEN Genbrug i Odense. Her skal du tage hen, hvis du leder efter kvalitetsgenbrugsting, eller hvis du vil støtte kræftsagen med et køb eller ved at donere dine ting.

Adresse: Bogensevej 2-4, 5270 Odense
Læs mere på IGEN Genbrugs hjemmeside.

Danmission Genbrug – Odense Bazar

Er du på udkig efter brugt kvalitetstøj, bøger, møbler eller pyntegenstande, så er Danmission genbrugsbutik også et godt valg. Igen er det frivillige, der driver den daglige gang i butikken. Når du donerer dine brugte ting eller køber din nye skat med hjem, går pengene direkte til Danmissions arbejde med lokal feriehjælp og julehjælp.

Adresse: Thriges Pl. 1, 5000 Odense C
Læs mere på Danmissions hjemmeside.

Kirkens korshær i Odense

Her finder du både tøj til damer, mænd og børn samt bøger, nips, køkkenudstyr, legetøj og flotte møbler. Butikkerne er drevet af frivillige og støtter udsatte mennesker i Danmark. Når du donerer tøj og ting eller køber ind her, støtter du samtidig et godt formål og klimaet. Tag et smut forbi en af de tre genbrugsbutikker i Odense og gør et godt fund!

Genbrugsbutikker i Odense
Kirkens Korshær Genbrug Kocksgade. Foto fra Kirkens Korshærs Facebook.

Adresse: Kocksgade 120, 5000 Odense C
Albanigade 19, 5000 Odense C
Dalumvej 28, 5250 Odense SV
Læs mere på Kirkens Korshær Genbrugs hjemmeside.

U-landsforeningen Svalerne i Odense

Vil du finde gode loppefund men samtidig støtte en forening der er selvfinansierende, politisk og religiøs uafhængig? Så er U-landsforeningen Svalerne lige genbrugsbutikken for dig. Når du lopper den i Svalerne, er du med til at støtte lokale græsrodsorganisationer der beskæftiger sig med bevidstgørelse og styrkelse af de allerfattigste, som de selv beskriver det: Jordløse stammefolk og lav- eller kasteløse, og med særligt fokus på kvinder.

Adresse: Ørstedsgade 20, 5000 Odense C
Læs mere om Ulandsforeningen Svalerne på Svalerne Fyns hjemmeside.

Røde kors butik i Odense

Rydder du ud i klædeskabet eller leder du efter gode fund til garderoben eller dit sy projekt, så besøg Røde Kors Butik i Odense. Her kan du donere dit brugte tøj, sko, tekstiler og sengelinned til et godt formål. Det er derfor også her, du kan gøre en spændende handel med netop tekstilvarer. Er det møbler og andet til boligindretningen du leder efter, har Røde Kors deciderede møbelbutikker.

Adresse: Fjordsgade 9, 5000 Odense C
Læs mere om genbrug og deres mange velgørende projekter på Røde Kors hjemmeside.

Blå Kors Genbrug

Med fokus på udsatte børn og unge i Danmark, er dette en af de genbrugsbutikker i Odense, som støtter udsatte, eksempelvis tilbyder et alkoholfrit socialt arbejdsfællesskab og drives af frivillige. Gør et godt fund i butikken eller gennem deres webshop. Læs også deres online magasin ’Revive’ og bliv inspireret til bæredygtig mode.

Adresse: Magnoliavej 7, 5250 Odense SV
Læs mere på Blå Kors hjemmeside.

Genbrugshallerne i Odense

Hvis du er til markedsstemning og elsker at gå på opdagelse efter spændende ting, så er Genbrugshallerne måske noget for dig. I hjertet af Odense finder du nemlig et 1200 kvadratmeter skatkammer af gode loppefund, lækkert tøj og retrovarer til passende priser. Det er private der lejer boderne og sælger alt fra kendte design i glas, møbler og malerier til glemte finurligheder fra garagen eller børneværelset.

Genbrugsbutikker i Odense
Genbrugshallerne Odense. Foto fra Genbrugshallernes Facebook.

Adresse: Rødegårdsvej 182, 5230 Odense
Læs mere på Genbrugshallernes hjemmeside.

Mission Afrika Genbrug

Når du går på genbrugsjagt i en af Mission Afrikas genbrugsbutikker, støtter du også velgørende arbejde med nogle af verdens fattigste. Med specielt fokus på Afrika, som navnet også antyder, støtter du altså det sundhedsarbejde, uddannelse og selvforsyningsprojekter som foreningen står for. Find alt til husholdning og garderoben mens du støtter en god sag.

Adresse: Rugårdsvej 191, 5210 Odense
Vesterbro 53B, 5000 Odense C
Læs mere på Mission Afrika Genbrugs Facebookside.

KFUM’s Genbrugsbutik

I gågaden i Odense ligger denne hyggelige lille genbrugsbutik. Her finder du ’tøj, ting og sager’, som de så fint skriver det. Det er et dejligt lille loppested med spændende fund for enhver, hvor du samtidig støtter KFUM’s arbejde med behandling, rådgivning og omsorg til mennesker i udsatte livssituationer.

Adresse: Kongensgade 69, 5000 Odense
Læs mere på KFUM’s hjemmeside.

IM-genbrug i Odense

Hos IM-genbrug kan du også loppe dig til en god handel, der endnu en gang gavner både din pengepung og miljøet. Butikken drives af Indre Mission og frivillige, og overskuddet går til Søndagsskolernes (DFS) og Indre Missions arbejde med eksempelvis familiearbejde, seniorarbejdet og tværkulturelt arbejde. Ønsker du at donere tøj, ting, møbler eller andet kan du også gøre det her.

Adresse: Tarupvej 71, 5210 Odense NV
Læs mere på IM-genbrugs hjemmeside.

Folkekirkens Nødhjælp

Tag på genbrugs shopping i en af Folkekirkens Nødhjælps butikker, og støt en af Danmarks største, selvstændige humanitære organisationer. Her er der loppefund til alle, på tværs af generationer. Du kan finde tøj til både hverdag og fest, sko og andet fint tilbehør, men de har også ofte nips, ting og bøger på hylderne.

Adresse: Vesterbro 1 A, 5000 Odense C
Svendborgvej 319 D - H, 5260 Odense S
Læs mere på Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside.

Hekkes Genbrug

Leder du efter spændende fund til boligen, er Hekkes Genbrugs butik et godt valg. I en kombineret genbrugsbutik og lampeværksted, finder du lamper, men også et unikt udvalg af glas, porcelæn, billeder, keramik, mindre møbler og meget mere.

Bæredygtigt genbrug
Hekkes Genbrug. Foto fra Hekkes Genbrugs hjemmeside.

Adresse: Albanigade 47, 5000 Odense
Læs mere på Hekkes Genbrugs hjemmeside.

Øverste Hylde i Odense

Af de mange genbrugsbutikker i Odense, er Øverste Hylde en højst velkommen tilflytter. Her finder du unikt vintage tøj til begge køn og til fair priser. Udvalget af tøj er hentet hjem fra Europa, USA og Danmark og repræsenterer brugt tøj og tilbehør fra ca. 1960 frem til nu. Der er kun én af hver slags, så du får altså unikke udtryk og historier, når du køber bæredygtigt i Øverste Hylde.

Adresse: Kongensgade 1, 5000 Odense C
Læs mere på Øverste Hyldes hjemmeside.

Bohemian Wonders

Gør et fund i en fænomenal buotique i hjertet af Odense. Med vintage smykker og tøj fra hele verden, af genanvendte vintage materialer, får du enestående varer. Ud over en passion for økologi er der også fokus på fairtrade, og du kan derfor handle vintage i Bohemian Wonders med god samvittighed. Besøg butikken eller deres online shop og gør dit næste genbrugs fund.

Adresse: Søndre Blvd. 154, 5000 Odense C
Læs mere på Bohemeian Wonders hjemmeside.

Kanalje Vintage i Odense

I en cool og veletableret vintage butik i Odense centrum finder du secondhand-tøj til både drenge og piger. I de fine omgivelser i strædet får du også en hyggelig oplevelse, når du handler i Kanalje. Find vintage styles fra 60’ 70’ 80’ og 90’ og gå på opdagelse efter accessoires, solbriller, vinyl og andre merchandise og retro-ting til hjemmet. Tøjet er købt hjem fra hele Europa og USA –  blandt andet fra populære steder som Berlin, kan du finde et godt vintagefund.

Vintagebutikker i Odense.
Kanalje Vintage. Foto fra Kanaljes Facebook.

Adresse: Vintapperstræde 11, 5000 Odense C
Læs mere på Kanaljes hjemmeside.

Dahl Falken interiør

Om end ikke en fuldblods genbrugs butik, byder Dahl Falkenberg Interiør også på spændende vintage fund. Det hele foregår i en skøn fredet ejendom, i det hyggelige gamle Kvarter i Overgade. Her bliver der leget med et mix af nye trends og gammelt, kvalitets second hand. Hvad enten du leder efter kunst, design til hjemmet eller design til garderoben, kan du finde det brugt her.

Adresse: Overgade 28 B 5000 Odense C
Læs mere på Dahl Falken Interiørs Facebook.

Kender du en genbrugsbutik eller vintage boutique, som endnu ikke er på listen - så send os en mail til [email protected].