Udforsk de grønne parker i Odense

Odense byder på en lang række perler hvad grønne områder og parker angår. De er frit tilgængelige for byens beboere og turister, og kan blandt andet benyttes til udflugter, leg, picnic, gåture m.m. De er store som små, og afhængig af deres placering, er nogle af områderne ganske naturligt mere befærdede end andre. Læs med her og få et indblik i hvad Odense tilbyder af grønne arealer.

Grønne områder i Ansgar anlæg

Lige ved Ansgar Kirke ligger Ansgar anlæg, som er et stort grønt område på 32.000 kvm, der grænser op mod Assistenskirkegården. Det er Odenses anden ældste park, som i 1902 blev indviet sammen med Ansgar Kirke. I parken er der anlagte stier, legeplads for de mindste, petanquebaner, borde- og bænkesæt, og i de varmere måneder indbyder området i særdeleshed til at slå sig ned i det grønne.

Udflugt i Eventyrhaven

Grønne parker i Odense
Broen henover Odense Å, i Eventyrhaven. Foto fra Visit Odenses hjemmeside.

Med 28.000 kvm byder Eventyrhaven på en lille rejse væk fra midtbyens larm og trafik. Haven ligger omkranset af Odense Å, hvor du i sommersæsonen kan nyde synet af de flotte blomster, der er anlagt i bedene ved pergolaen. Her er en særlig hyggelig stemning, og er bestemt et besøg værd, hvis du har brug for et pusterum i hjertet af Odense.

Naturskønne Munke Mose

Grønne parker
Munke Mose, Odense. Foto fra Visit Odenses hjemmeside.

Endnu en oase ligger placeret langs Odense Å, som har navnet Munke Mose. I omtale bliver området kaldt Mosen, og er en af Odenses mest befærdede parker. Området byder på lidt af hvert med de anlagte cykel- og grusstier, udendørs træningsanlæg, Nelle’s Coffe & Wine, Odense Aafart, skulpturer, søer, og ikke mindst én af Odenses mest populære legepladser for de små. Hvad enten du er til afslapning, leg eller træning, så har parken noget at byde på.

Kongens Have i hjertet af Odense

Grønne parker i Odense
Odense Slot i Kongens Have, Odense. Foto fra Visit Odenses hjemmeside.

Odense Slot ligger placeret helt centralt i byen og er omkranset af en stor og flot park, der har fået navnet Konges Have. Det er en af de flotteste i Odense og sågar også den ældste. Her vil du i dagligdagen opleve et væld af mennesker, der bruger parken som gennemgang for at komme til banegården, og derudover fungerer parken ligeledes som bindeled mellem centrum og havnen. I løbet af sommeren ligger Konges Have ofte navn til koncerter og andre arrangementer.

Nyd naturens ro i Willeruplundparken

En af de mindre oaser i Odense er placeret i Willeruplund i et beboeligt område, som ligger nordvest for Odenses midte. I parken kan man nyde gåture ad de mange stier og leg for børnene på den anlagte legeplads. Som navnet antyder, byder området også på en smuk lund med egetræer.

Munkedammen – en anderledes park

Munkedammen ligger ligeledes i et beboeligt kvarter i Odense M, og skiller sig markant ud fra byens øvrige parker, idet parken er aflang og smal med en gennemgående sti på 1,5 km. Parken er omgrænset af store træer, og her ligger desuden en sø og en legeplads. Parken er særdeles populær for områdets indbyggere.

Natur og aktiviteter ved Svanedammen

Endnu et åndehul findes nær Skibhuskvarteret og hedder Svanedammen. Parken ligger i et beboeligt område og er ca. 20.000 kvm. Parken består af grønne områder, en legeplads, der ligeledes indbyder til træning for de forbi løbende, og en sø med et rigt fugleliv. Nyd desuden de forskellige planter og træer henover sæsonerne.

Gasværksgrunden – Odenses nye park- og naturområde

Et forurenet område i Odense er nu blevet omdannet til en grøn oase. Parken og naturområdet skulle efter planen være blevet færdiggjort i løbet af sommeren 2020. Det grønne område ligger ved Odense Å, og hensigten med opførelsen af området, er at give beboerne på Østerbro, og byens øvrige indbyggere, et åndehul med mulighed for at opleve naturen uden påvirkning af den forhenværende forurenede grund.

Parken på Mejlholmgade

En nyetableret park fra 2018 ligger placeret på havnen på Mejlholmgade. Den er blevet opført efter input fra byens borgere. Det grønne område er naturpræget, og det er muligt at slå sig ned på områdets bænke eller ved bålpladsen. For de legesyge sjæle er der ligeledes opført gynger.

I samme kategori

40259_Paintball_generelt-1
Genbrugshallerne-1
Skærmbillede 2023-01-29 kl. 13.32
Indendørs kreativitet

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Nye spisesteder i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides