Hvad kan du opleve ved Hollufgård? Find ud af det lige her!

Hollufgård er et område i det sydlige Odense som, for nogle måske overraskende nok, byder på en masse forskellige og hyggelige steder. Området er et generelt populært udflugtsområde for både store og små.

Læs med her – måske bliver du inspireret til at besøge et område af Odense du ikke har meget kendskab til eller måske skal du blot genopleve området.

Du kan også læse om 25 seværdigheder i Odense.

Skulpturpark

Hollufgård Skulpturpark er åbent hele året rundt og i løbet af året kan man opleve forskellige og varierende kunstoplevelser i den smukke natur. Parken er et eksempel på et kultur- og naturlandskab med enorm stor diversitet. Man kan forvente både at se dansk og udenlandsk kunst i Skulpturparken.

Det er gratis at besøge Skulpturparken i Hollufgård.
Adresse: Hollufgårds Allé 26, 5220 Odense SØ.

Hollufgård i Odense - Skulpturparken
Foto: Visit Odense

Slottet ved Hollufgård

Elsker du at udforske historiske elementer skal du besøge slottet ved Hollufgård. Slottet har en smuk facade med udsmykninger, og tidligere malerier viser at haven tilhørende til slottet har været anlagt som et renæssanceanlæg.

Selve slottet består enkeltstående af to den to etager høje hovedbygning som blev opført i 1577 i røde mursten – skabt af arkitekten Peter de Duncker. Hovedbygningens nordvendte facade er forsynet med to kvadratiske hjørnetårne og et midtstillet ottekantet indgangstårn vendt mod gårdspladsen. Bygningen har tidligere haft vælske gavle og hjørnetårne på sydsiden mod haven.

Den dag i dag er det muligt at se forskellige udstillinger på slottet. Der kan opleves et bredt spektrum af historiske temaer fra oldtid til nutid. En del af førstesalen er reserveret til et åbent magasin med fund fra Fyns oldtid.

Adresse: Hollufgårds Allé 12, 5220 Odense SØ.

Hollufgård i Odense - Slottet
Foto: Danske Herregårde

Gåruter i smuk natur

Hollufgård er præget af meget smuk natur og Odense Kommune har i den forbindelse opført flere forskellige, og smukke, gåruter i området. Man kan blandt andet nyde en flot og afslappende gåtur i parken og skovene ved Hollufgård. På denne tur vil du passere Lindved Å som løber gennem både skov og park. Derudover passerer du også Glisholm Sø som ligger tæt op af smukke enge.

Odense Golfklub

I Hollufgård, i smukke naturrige omgivelser, er det muligt at besøge Odense Golfklub. Denne klub har en 18-huls bane som er præget af en del skov, søer og åer. Derudover findes der en 9-huls bane på et anlæg, den kaldes for Pilebanen, og den er åbent hele året rundt.

Adresse: Hollufgårds Allé 21, 5220 Odense SØ.
Du kan læse mere på Odense Golfklubs hjemmeside om priser og åbningstider.

Hollufgård i Odense - Odense Golfklub
Foto: Odense Golfklub

Legeplads for de mindste

Legepladsen på Hollufgård har træredskaber såsom balancegang på træstammer. Derudover er det muligt at klatre i et træ.

Børnene kan også gå på jagt efter guldhvepsen; på Hollufgård står der nemlig et jernalderhus med stråtag. På taget ses nu og da nogle meget smukke, farvestrålende guldhvepse. Især om sommeren er der mulighed for at se disse guldhvepse.

Bliver I og børnene småsultne undervejs anbefaler vi at I smager på de mange æble-, pære-, og blommetræer som der findes i slottes have.

Bålplads

Ved Lindved Å findes der en bålplads med 2 shelters. Pladsen findes lige ved den gamle vandmølle. Her kan I lave mad over bål, overnatte i shelters eller spise en skøn frokost med børnene morer sig i den skønne natur.

I perioden 1. maj – 1. oktober lægges der brænde ud før weekender og helligdage som man hjertens gerne må benytte.

Hollufgård i Odense - bålplads og shelters
Foto: Odense Kommune

Skovhaven ved Hollufgård

Skovhaven ligger afgrænset af Lindved Å og Mølledammen. Den er beliggende i udkanten af skoven og indeholder, ud over den nyere beplantning, ældre træer som giver en særlig stemning. Der kan høres lyden af klukkende vand fra Hollufgård Møllebæk som løber gennem området. Skovhaven blev fornyet i sommeren 2014 og er anlagt med slyngede stier, træbroer samt bord og bænkesæt i havens små rum.

Derudover er Skovhaven er anlagt med fokus på biodiversitet; de fældede træer får lov at blive liggende, og der er etableret en stor træskulptur i midten af haven, med træstammer udlagt som en sol. Skulpturen fungerer som et slags insekthotel og vil med tiden forgå og blive nedbrudt til gavn for svampe, insekter og fugle.

Danmarkslunden ved Hollufgård

Sidste år fik Odense sin helt egen Danmarkslund hvor Foreningen Plant et Træ stod bag en ny etablering i Hollufgård. Arealet er på 5100 m2 for Odenses Danmarkslund. Her er det muligt at få plantet et træ til minde om personer, store livsbegivenheder (konfirmation, forlovelse, bryllup, fødsler og lign.) eller jubilæer mv.

Du kan læse mere om Danmarkslunden i vores tidligere artikel.

TipOdense

Det er ingen hemmelighed at vi her hos TipOdense synes at Hollufgård er et meget hyggeligt og fredfyldt område – og derfor er vi også meget glade for, at vores vante gang kan foregå lige præcis herude. Vores kontor er beliggende på Hollufgårds Allé 2, 5220 Odense SØ, hvilket betyder vi har Skulpturparken i baghaven og udsigt til både slottet og Odense Golfklub. Og dét er absolut ikke noget vi kan klage over!

Hollufgård i Odense - TipOndense

I samme kategori

40259_Paintball_generelt-1
Genbrugshallerne-1
Skærmbillede 2023-01-29 kl. 13.32
Indendørs kreativitet

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Natklubber i Odense
Nye spisesteder i Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20

Forsiden netop nu

Natklubber i Odense
Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
40259_Paintball_generelt-1
Frokost-i-Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Genbrugshallerne-1
padelcity

Mest læste

Det sker i Odense

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 14.20
Nye spisesteder i Odense
Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
det-sker-i-marts

Mad og drikke

Nye spisesteder i Odense
Frokost-i-Odense
Hvor skal man spise i Odense?
Dining-Week-odense

Kultur og musik

Flakhaven i Odense er fyldt med mennesker til H.C Andersen Festival
Stig-Rossen-julekoncert-overblik
73372231_1669463389855820_5040659380492566528_n-1
59658916_2278333785716134_8261398434561392640_n

Instagram Feed

Vores bedste guides