Det er jo ingen hemmelighed, at Odense er en kendt prik på verdenskortet, når det kommer til udvikling af robotter. Odense er endda blevet omtalt som verdens bedste robotby - og sådan et navn forpligter.

Makerspaces er et teknologisk værksted for de kreative. Både børn, unge og voksne er velkomne til at prøve deres teknologiforståelse og -færdigheder af i Borgernes Hus midt i Odense.

Læs også om byens øvrige biblioteker og deres services.

Lav din egen prototype

På det teknologiske værksted i Odense, kan du afprøve alt lige fra lasercuttere, 3D-printere, foliecuttere, limpistoler, VR-briller, symaskiner og laptops til pap, papir og sakse.

Faktisk finder du alle de redskaber du skal bruge, for at udvikle en prototype på en opfindelse du går og grubler med.

Uanset om du er et barn, der synes den teknologiske verden er spændende, eller du er en iværksætter, der ønsker at skabe noget nyt, så er Makerspaces stedet for dig.

Makerspaces - teknologisk værksted i Odense
Makerspace som læringslaboratorie. Foto: Odense Kommune

Værkstedet skal være til gavn for virksomheder

Hensigten med værkstedet er også, at det skal være et sted der kan gavne robot- og techvirksomhederne i byen.

- Den hurtigtvoksende robotklynge i Odense har sat byen på verdenskortet, og det forpligter. Odenses robot- og techvirksomheder er afhængige af mennesker med skarpe hjerner og kreative hænder. De nye makerspaces bidrager til at styrke børn, unge og voksnes kompetencer til fremtidens arbejdsmarked. Et makerspace i Borgernes Hus sætter et ekstra lag på den digitale transformation, fordi det er tilgængeligt for både skolebørn og deres lærere og for kreative og innovative borgere. Samtidig viser makerspacet også, at vi er en robotby i det offentlige rum, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt.

Makerspaces på skoleskemaet

Faktisk er det planen, at der fra 2021-2024 skal uddannes makerspace-vejledere på alle Odenses folkeskoler.

Tilmed skal samtlige 5. klasser igennem et forløb i et makerspace - det er simpelthen moderne, teknologiske sløjdlokaler.

Planen er en del af tiltaget i Odense Kommune der hedder "Verdens Bedste Robotby i børnehøjde".

Det praktiske

Makerspaces er hele tiden bemandet af en medarbejder fra Borgernes Hus, så du kan få den hjælp du har brug for i værkstedet.

Det teknologiske værksted har bestemte åbningstider og afholder også særlige arrangementer.

Hold øje med åbningstiderne og arrangementer her.