Odense kaldes for cyklisternes by, og har de seneste mange år gjort meget for at optimere mulighederne for cyklisterne. Men hvad hvis man vælger at opgradere cyklen - hvordan ser det ud, hvis vi ser på mountainbikeruter i Odense? Vi har fundet 5 steder som måske er noget for dig, hvis du vil ud i et svært terræn og cykle en dag. Det er vigtigt at huske, på alle ruterne, at man skal være opmærksom på gående rundt omkring på sporene.

Er du mere til aktiviteter i vandet fremfor på land kan du måske finde inspiration til 6 forskellige oplevelser på vandet.

Mountainbike bane på Stige Ø

Hvis du ønsker udfordring for både kondition og koncentration er denne bane noget for dig. Du får mulighed for at cykle rundt i et ujævnt terræn i cirka 3,5 kilometer. På Stige Ø må du køre overalt men det kræver et vågnet øje – grøfterne i bakkerne kan f.eks. være meget svære og se. Sværhedsgraden er varierende.

Dirtjumpbane på Stige Ø

Ønsker du lidt mere udfordring på din rute kan vi anbefale dig at finde din indre vovehals frem på dirtjumpbanen på Stige Ø. Denne bane har en masse hop og spring som du kan udfordre dig selv med hvis du er på mountainbike tur på Stige Ø.

Mountainbikespor ved Tarup-Davinde

Nær Ibjerg naturområde i Tarup-Davinde findes der et udmærket mountainbikespor. Der findes to spor: et blåt og et rødt. Den blå er på omtrent 3 kilometer med cirka 0,3 km afstikkere i rødt spor. Det blå spor er en singletrack med en del sving hvor teknikken kommer på prøve. Derudover er der nogle op- og nedkørsler samt små hop som kan udfordre en nybegynder.

Moutainbikeruter i Odense - Ibjerg
Mountainbikespor nær Ibjerg. Foto: visitfyn.dk

Røllehøj ved Tarup-Davinde

Ønsker du at komme højt til vejrs kan vi anbefale mountainbikesporet ved Røllehøj. Her findes der et spor som er på den høje bakke – og når man når toppen af denne, så får man mulighed for en rolig stund med smuk udsigt ud over området.

Stavis Ådal

I Stavisådalen er der blevet anlagt nogle sjove og udfordrende mountainbikespor. Denne bane er til fri afbenyttelse, og kan anbefales hvis man vil øve koncentration og balance på mountainbiken.

Moutainbikerute Stavis Å
Moutainbikerute ved Stavis Å. Foto: RideOn.dk