Ret skal være ret – alle caféer og spisesteder er i en eller anden forstand babyvenlige, og det skal der ikke herske nogen tvivl om. Dog er der steder i byen som har ekstra meget fokus på at have et fint ammeområde, at der er plads til barnevognen indenfor eller at stedet har et godt pusleområde. Vi har prøvet at danne os et overblik over steder hvor du, din baby og din mødregruppe kan tage hen.

Er der ikke nogle af disse steder som umiddelbart er noget for dig? Så kan du i stedet svinge forbi en af byens bedste bagere på din gåtur rundt i Odense, eller besøge en af de mange kaffebarer i byen, hvor kaffen er til at betale.

Riceteria – kaffe, kage, gaver & hverdagsmagi

Dette sted er meget mere end blot dansk husholdnings- og tilbehørsselskab i farverige melamin, håndlavede kurve, ting til opbevaring og håndglaseret service. Stedet er også det perfekte sted til en dag på barsel ude i byen. Faciliteterne er skønne og der er plads til helt små børn samt større børn. Derudover serverer de skøn kaffe, dejlig kage og skønne frokostretter. Det er bestemt et sted hvor barselsdagene hurtigt vil gå.

Adresse: Mageløs 1, 5000 Odense C.
Åbningstider: mandag – fredag 09.30 – 17.30 samt lørdag 10.00 – 16.00.

Babyvenlige caféer og spisesteder i Odense
Riceteria i Odense. Foto: Riceteria 

Arkaden Food Hall

Hos Arkaden er der indrettet et skønt legeområde til børn mens forældrene kan sidde ved siden af og nyde mad og drikke fra stedets boder. I legeområdet kan børnene slå sig løs i forskellige aktiviteter som blandt andet tumlerum eller leg med legoklodser. Området er også afskærmet fra den store del af Arkaden således at der kan ammes i nogenlunde ro – og ellers er der flere skønne kroge i bygningen som indbyder til dette.

Adresse: Vestergade 68, 5000 Odense C/Filosofhaven 42, 5000 Odense C.
Åbningstider: alle uges dage 11.00 – 21.00.

Storms Pakhus

Hos Storms Pakhus er pakhuset inddelt flere forskellige områder hvor der også er et område dedikeret til børn. Her er der mulighed for at lege i et stort klatretårn hvor resten af familien kan sidde tæt på mens der nydes mad og drikke. Derudover er det muligt at trække sig lidt væk fra larm og mange mennesker og nyde en dejlig stund med sin baby og eventuel mødregruppe. Storms Pakhus har også et udmærket pusle- og ammeområde.

Adresse: Lerchesgade 4, 5000 Odense.
Åbningstider: søndag – torsdag 11.00 – 23.00, fredag – lørdag 11.00 – 00.00.

Babyvenlige caféer og spisesteder i Odense
Legetårnet hos Storms Pakshus. Foto: Storms Pakhus

Eydes

Eydes Gastro & Pub har været igennem en større renovering som har givet mange flere siddepladser indenfor. Det betyder også det nu er muligt at trække sig væk fra gågaden samt de andre gæster og nyde en rolig stund med børn og mødregruppe eller lign. Der serveres lækker kaffe og god mad dagen lang.

Adresse: Kongensgade 31A, 5000 Odense C.
Åbningstider: mandag – fredag 09.00 – 23.00, lørdag – søndag 08.30 – 23.00.

Små Stjernerunder

Ammerum, puslefaciliteter og en bevægelsessal er hvad Odenses nye kaffebar til småbørnsfamilier skal indeholde. Dette bliver et sted hvor man både kan drikke kaffe og være aktiv med sine børn. Stedet kommer til at være inddelt i to sektioner: en kaffebar og en bevægelsessal. I kaffebaren kan man tage en pause med kaffe og få et lille udvalg af mad, og i bevægelsessalen vil de afvikle forskellige hold som både skal gøre det hyggeligt for børn og for forældre.

Caféen kommer til at ligge i Carl Nielsens Kvarteret i Odense centrum. Det er endnu uvis hvornår den åbner – men vi glæder os allerede rigtig meget!

Hvis du i stedet foretrækker at blive hjemme i vante rammer med den lille, kan du få inspiration til take away steder i Odense.

Mangler vi et skønt og babyvenligt sted? Så tip os endelig på [email protected].